|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak mam jeszcze walczyć?
HEJ
![]() Dziewczyny czy miała któraś z was kłopot z chłopakiem upartym jak osioł? Jestem już z moim chłopakiem bardzo długo, wiele przeszliśmy i wiele wywalczyliśmy.. Albo ja wywalczyłam? No właśnie ja zawsze wyciągałam rękę na zgodę, ja potrafiłam powiedzieć stop gdy zapędzaliśmy się w kłótniach i przykrych słowach. Najgorsze jest to że pytam go co się stało, dlaczego się nie odzywa, a on nie potrafi przemówić, jakby mu mowę odebrało.. a ja mam już dość tych monologów.. Dzisiaj rano też się obraził, nie wiem czy i kiedy się odezwie.. Bardzo go kocham, kocham jego rodziców, uwielbiam z nimi przebywać.. ale coraz częściej zadaje sobie pytanie jak kiedyś w dalszym wspólnym życiu dogadamy się gdy pojawią się poważne problemy? Czy za każdym razem zamiast przyjść i porozmawiać będzie zamykał się w sobie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak mam jeszcze walczyć?
Brak komunikacji, nieumiejętność rozmowy, także tej trudnej, raczej dobrze związkowi nie rokuje. Niby dlaczego potem ma się to zmienić, jeśli teraz jst jak jest???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Co robić? na pewno nie odzywaj się pierwsza! Napisz sobie kartkę: czekam na jego krok i noś ją przyklejoną do nosa, żeby coś Ci do głowy nie strzeliło. W końcu się odezwie. A jeśli nie, to znaczy, ze nie jest wart zachodu. Nie może tak być, że tylko jedna strona się stara ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Warto CZASEM odpuścić, ale nie warto robić za jelenia, który zawsze i wszystko wybaczy, a chłopak może fochować do woli, bo wie, że wybaczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
oczywiście było parę takich sytuacji że się zaparłam i też nie popuściłam, raz nawet zerwałam ale tak prosił o kolejną szansę, mówił że nie śpi nie je, że czuje jakby nie istniał.. nie powiem, słow wtedy obiecanych dotrzymuje do dziś.. ale pojawił się ten problem strzelania focha i szukam porady jak sobie z tym poradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Na focha najlepsze jest ignorowanie, nie gadanie, suszenie głowy, załamywanie rąk, płacz, wjeżdżanie na psychikę, ale ignorowanie + RAZ powiedziany tekst: chcesz się dąsać jak dziecko, twoja sprawa, jak przejdzie, wiesz, gdzie mnie szukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mój ex też nie potrafił słowa wydusić jak pojawił się jakiś problem. Ja co prawda nie zawsze wyciągałam pierwsza rękę na zgodę (tu mniej więcej po równo było), ale zawsze byłam jedyną osobą, która coś mówiła, tzn. prowadziła tak zwany przez Ciebie 'monolog'. Świetnie to znam, naprawdę. Mój facet się nie zmienił, mimo wielu moich prób - niby coś tam bąkał, że nie będzie milczał, że jak się pojawi problem, to będziemy rozmawiać i wspólnie załatwiać.. No - wyszło jak wyszło - rozstaliśmy się po 5 latach, bo nie zniosłam jego milczenia i przede wszystkim braku reakcji w bardzo ważnej dla mnie i dla naszego związku sytuacji. Powiem Ci tyle - nie było warto męczyć się przez te kilka lat. Umiejętność rozmowy jest podstawą związku i kiedyś w końcu powiesz sobie "dość". U mnie doszło do naprawdę przykrego dla mnie czasu i mój facet słowa nie powiedział, jak zawsze. I nawet po tym (a naprawdę była to sytuacja, w której KAŻDY by coś zrobił, powiedział..), nawet po tym jak zadałam mu pytanie: czemu nic nie powiedziałeś? czemu nic nie zrobiłeś?, to jego jedyna odpowiedź to 'nie wiem' albo 'nie wiedziałem co' (i zaznaczam: to była sytuacja, w której wystarczyło zapytać chociażby 'co jest?').
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
tyle że boje się mu tak ostro powiedziec ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
czego się boję?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
"tyle że boje się mu tak ostro powiedziec ..."- słuuuucham? To jest ostro? To normalne wyartykułowanie swoich oczekiwań. Jeśli obawiasz się powiedzieć, co ci nie pasuje, chcesz bawić się w pannę delikatną, to przestań się dziwić, że ciebie tak traktuje i że zawsze ty inicjujesz pogodzenie.
Nigdy nie stworzysz z nikim udanego związku, jeśli nie będziesz potrafiła mówić wprost o swoich oczekiwaniach, uczuciach. Chłopak zachowuje się jak przedszkolak, a ty na paluszkach...no bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Facet strzelający fochy działa na mnie jak płachta na byka...
![]() ...złe doświadczenia po byłym. Wiecznie strzelał fochy, posądzał mnie chyba o wszystko o co tylko się da, a później zamykał w sobie ![]() i powiem Ci, że ja nie widzę sensu bycia z kimś takim.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.