wiecznie podwyższona temperatura ciała - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 11:22   #1
kotka20093
BAN stały

wiecznie podwyższona temperatura ciała

od ponad roku cały czas mam lekko podwyższoną temperaturę ciała tzn. 36.9C-37.2C. oprócz tego jestem ciągle zmęczona, mam napady gorąca, tachykardię. jakiś czas temu robiłam badanie krwi morfologie, wyszło że mam trochę za duzo limfocytów poza tym ok. lekarz powiedziła że to nic takiego. oprócz tego cierpie na depresje zazywam seronil od kilku tygodni, bardzo sie boje że to może byc rak, konkretnie chłoniak.
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 11:46   #2
qqurydza_anne
Raczkowanie

Dot.: wiecznie podwyższona temperatura ciała

Nie wiem , nie znam sie ale moim zdaniem najelspzym wyjscem bedzie pozytywne myslenie i udanie sie do lekarza. Powiedz mu o swoich obawach, objawach. Wykonaj wszystkie potrzebne badania i zobaczysz bo nie ma co gdybac Pozdraiwam , trzymaj się ;*

qqurydza_anne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 11:48   #3
Aivilo
Wtajemniczenie

ja miałam kiedyś przez chyba 3, czy 4 lata temperaturę ciała 37 i nic mi nie było, miałam miliard badań i nic, po prostu taki mój urok po pewnym czasie samo przeszło

Co do zmęczenia, napadów gorąca, problemów z serce, skoro masz depresję i od niedawna bierzesz na to leki, to może właśnie to jest przyczyną?

Nie należy wmawiać sobie raka - masz jakieś konkretne powody, żeby go u siebie podejrzewać? Te objawy, które podałaś, to za mało, to może byc wszystko.

Jesli bardzo się boisz, to po prostu zrób odpowiednie badania. Na forum nie ma lekarzy jasnowidzów, którzy diagnozują przez internet, nikt ci tutaj nic nie poradzi.

Ze swojej strony, jako że sama przerabiałam depresję oraz tabletki na to, proponuję się uspokoić, myśleć racjonalnie, nie stresować się (tachykardię często powoduje stres) i nie wkręcać sobie chorych filmów bez potrzeby No i dla spokoju iśc do lekarza.

Aj, właśnie teraz przeczytałam, że lekarz już zaliczony, jakoś mi to umknęło. Hej, dziewczyno! Skoro ci powiedział fachowiec, że to nic takiego, to po co się denerwujesz? Uspokój się i przestań mieć czarne myśli

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 12:58   #4
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Pokaż wiadomość
od ponad roku cały czas mam lekko podwyższoną temperaturę ciała tzn. 36.9C-37.2C. oprócz tego jestem ciągle zmęczona, mam napady gorąca, tachykardię. jakiś czas temu robiłam badanie krwi morfologie, wyszło że mam trochę za duzo limfocytów poza tym ok. lekarz powiedziła że to nic takiego. oprócz tego cierpie na depresje zazywam seronil od kilku tygodni, bardzo sie boje że to może byc rak, konkretnie chłoniak.
To idź do innego lekarza, żeby się upewnić. My Ci tu nie powiemy, co Ci jest/nie jest, nie uspokoimy. Idź do lekarza.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 13:22   #5
hihi
Zakorzenienie

Idź do innego lekarza, bo zasadniczo podwyższona liczba limfocytów, o ile kojarzę, świadczy o "jakimś" stanie zapalnym i nie pojawia się ot tak, tylko jest objawem tego, że organizm próbuje z czymś walczyć.
Stary 2010-03-10, 14:20   #6
marcjannak
Raczkowanie

czy badania hormonów tarczycy miałaś robione?
czy miałaś robiony rozmaz (ręczny) krwi?
enzymy wątrobowe?
jakies operacje, transfuzje krwi za sobą?
kleszcze?

sorki, to tak mi się kojarzy.
idź do innego lekarza. Z badaniami i po zlecenie innych badań. O ile temperaturę możesz mieć indywidualnie wyższą niż inni ludzie, to już stałe zmęczenie i tachykardia normą nie są.
A przyczyn tego stanu może być bardzo wiele - chłoniak to jedna z opcji, Ja pomyślałam o nadczynności tarczycy, chorobach zakaźnych (nie wiem jakie są objawy wirusowego zapalenia wątroby, ale myślę, że to tez można podciągnąć) czy jakąkkolwiek przewleką infekcję.
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 18:32   #7
kotka20093
BAN stały

byłam tez u endokrynologa, z podejrzeniem niedoczynności tarczycy, bo wyszły mi podwyższone przeciwciała anty-tpo, wszystko wskazywało na hashimoto. ale lekarz powiedział ze nie trzeba jeszcze leków.
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 19:01   #8
Sikorka0204
Zakorzenienie

To ja może co nieco powiem na swój temat bo miałam i częściowo mam dalej taką samą sytuację.
Tak więc powiększony poziom limfocytów tak jak napisała Hihi może świadczyć o stanie zapalnym ale nie musi Najlepiej zrobić ob, które pokaże czy faktycznie jest się co niepokoić.
Od 3 lat moja temperatura nie schodzi poniżej 37,2 a wiem, że jest wszystko ok. Po prostu taki urok niektórych

Ps. Kiedyś jedna lekarka powiedziała mi, że podwyższona temperatura może być winą stresu.(Niestety nie wiem czy to prawda bo u mnie się nie sprawdziło)
------
tak mi się skojarzyło:
Nie bierzesz może jakiś tabletek uspokajających lub coś w ten deseń?Które np mogą obniżać ciśnienie? Bo zmęczenie może być ich efektem ubocznym.

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2010-03-10 o 19:05
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 19:15   #9
Aivilo
Wtajemniczenie

Dziewczyna ma depresję i bierze antydepresanty, nie łatwiej rozważyć najbardziej prawdopodobne opcje? Wystarczy przeczytac ulotkę:

"Możliwe skutki uboczne: Najczęściej występujące to: nudności, nerwowość, niepokój, lęk, bezsenność, senność, ból głowy, suchość w jamie ustnej, potliwość, biegunka. Ponadto mogą wystąpić: ze strony przewodu pokarmowego - zaburzenia łaknienia, niestrawność, wzdęcia, zaparcie, wymioty, zaburzenia smaku; ze strony układu nerwowego - uczucie zmęczenia, zawroty głowy, zaburzenia czucia, obniżenie libido, nieprawidłowe sny, pobudzenie; skóra - zaczerwienienie i pokrzywka, świąd; ze strony układu krążenia - uderzenia gorąca, uczucie kołatania serca; ze strony układu moczowo-płciowego - bolesne miesiączki, zaburzenia czynności seksualnych, częste oddawanie moczu; inne - zaburzenia widzenia, nieostre widzenie, gorączka, dreszcze, alergia skórna, utrata wagi."

Po co od razu zakładac najgorsze opcje, skoro rozwiązanie może być oczywiste? Spróbuj może zmienić lekarstwa i zobacz, czy czasem przy innych ci się nie polepszy, może to tutaj jest problem.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

kotka20093, nie odpowiedziałaś na moje pytanie - czy masz jakieś realne podstawy do tego, żeby bać się raka? Obciążenie genetyczne lub coś w ten deseń?

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 19:33   #10
ladyot
Raczkowanie

Ja miałam kilka lat taką samą temperaturę, o jakiej piszesz - zazwyczaj 37,2 i też się zastanawiałam co to znaczy. Brałam wtedy piguły antykoncepcyjne i chyba to było powodem tego, bo jak już od jakiegoś czasu nie biorę, to mam normalną temperaturę. Jeśli nie stosujesz antykoncepcji hormonalnej pod żadną postacią, to może powodują to inne leki, a tamten wynik limfocytów po prostu był jednorazowym przypadkiem i zbiegł się w czasie z Twoimi różnymi podejrzeniami (bo już wiedziałaś o podwyższonej temperaturze)...
ladyot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 20:27   #11
Ewakuacja69
Rozeznanie

-niektorzy maja normalna temp ciala wyzsza niz 36,6
-tachykardia...? masz tetno powyzej 100 uderzen na minute...? eee... sprawdz sobie dobrze. przyczyna przyspieszonej akcji serca moze byc stres czy chociazby wplyw kofeiny. ja mam przyspieszone tetno do +-88 po kawie
-ktorych limfocytow masz w nadmiarze? wzrost liczby leukocytow moze swiadczyc chociazby o prochnicy
-objawy moga bys skutkiem ubocznym brania lekow na depresje
-nie wkrecaj sobie tego chloniaka, bo lekarz po zobaczeniu morfologii wyslalby Cie na dalsze badania, gdyby mial watpliwosci i przestan szukac sobie w internecie chorob, to nie przynosi nic dobrego

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 09:01   #12
koniarka
Raczkowanie

ja też mam wyższa temperaturę - taki urok. Przejdzie albo nie przejdzie.
Jeśli chodzi o złe samopoczucie to może byc efekt przyjmowanych lekó, depresji albo po prsotu tej głupiej zimy, która nie chce się skończyć. Nie ma co od razu prognozować raka!
Trzymaj się ciepło i głowa do góry
koniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 11:18   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Ale na jakiej podstawie twierdzisz, że to niby rak?
Nie przesadzaj, bo Twoje objawy jeszcze o niczym nie świadczą.
Może po prostu taki Twój urok. Ja z kolei mam od jakiegoś czasu zawsze niższą temperaturę ciała - 36.6 i co? Wszystko jest ok.

Czasami to mnie to zastanawia, jak to jest, że tam, gdzie naprawdę ludzie mają realne zagrożenie życia i podejrzenia poważnej choroby, to nie pójdą do lekarza, bo 'po co', a tam, gdzie nie ma żadnych konkretnych przesłanek ku temu, to wmawiają sobie jakieś raki i inne poważne choroby. Po co?
Nie lepiej po prostu na spokojnie porozmawiać z kompetentnym lekarzem i się uspokoić, zamiast sobie coś wmawiać, nie mając ku temu podstaw?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości