|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak zrobić tą fryzurę- włosy lekko podniesione, częściowo rozpuszczone?
witam, mam pytanie, jak zrobić którąś z tych fryzur? największy problem chyba mam z tym jak 'podnieść' trochę włosy na czubku głowy. mam włosy nawet długie i dosyć grube, czarne, falowane. dosyć szybko oklapują u nasady. bardziej interesuje mnie fryzura Pani na czarno, chociaż obawiam się że mogę nie mieć wystarczająco długich włosów, poza tym ona jest prostsza w zrobieniu chyba. pomóżcie
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-03-08 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak zrobić tą fryzurę- włosy lekko podniesione, częściowo rozpuszczone?
zeby podniesc wlosy u nasady musisz je natapirowac, bierzesz pasemko wlosow i czeszesz je nie z gory do dolu lecz z dolu do gory, potem to rozczesujesz delikatnie, pryskasz lakierem i juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tyle że na drugim zdjęciu nie widać, żeby był one podtapirowane, tzn. wydaje mi się że ten tepir jest 'schowany' pod spód i właśnie to nie wiem jak zrobić, poza tym nie wiem, czy to jest związany kucyk ze wszystkich włosów i tak ułożony?
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to mogą być też te bumpits, czy jakoś tak... no i trzeba też wziąć pod uwagę że aktorki mogą mieć masę dopinanych, przedłużanych pasm i zwykły śmiertelnik nie uzuska takiej fryzury...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki Kobiety
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ostatnio natknęłam się na coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=lT9tX...eature=related tak przygotowane włosy byłoby dużo łatwiej doprowadzić do stanu jak na zdjęciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tylko ciekawe ile trzeba siedzieć z takimi wałkami na głowie
![]() w sumie poczytałam o tych bumpits i są naprawdę super ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Oddziel sobie pasemke od nasady glowy, natapiruj i popsikaj lakierem i tak pasemko po pasemku, smialo mozesz natapirowac, pozniej poloz wszystko na swoje miejsce i nie niszczac tapiru wygladzaj szczotka, najlepiej z wloskami (np. taka do przedluzanych wloskow), ewentualnie grzebieniem o malym rozstawienie zabkow. Przy wygladadzniu szczotka bedziesz nadawala ostateczny ksztal tej czesci podnisionej.
Jesli chodzi o spiecie to wiekszej filozofii tu nie ma jak po prostu zgarniecie wloskow odpowiednio i zaczepienie wsuwkami. \ Fryzura latwa do wykonania, a cala filozofia tkwi w ladni natapirowanych wloskach ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zaczepić wsuwkami tzn jak?
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
krok 1-Wlosy masz krecone wiec nie musisz ich krecic na gruba lokowke
![]() krok 2-dzielisz wlosy poprzecznym przedziałkiem mniej wiecej w polowie głowy.Wlosy zaczesujesz w przód. reszte wlosów spinasz z tylu klamra zeby nie przeszkadzały krok3-wlosy które zwisaja luzno z przodu na twojej twarzy ![]() Pasmo wlosow które trzymasz w reku tapirujesz od spodu,cienkim grzebieniem przesuwasz po wlosach z dolu do góry ,tak gdzies do 10 cm od nasady natapirowane pasmo wlosow od spodu psikasz lakierem Pasmo wlosów wypuszczasz z palców bedzie odstawało od nasady wolne wlosy z tego pasma (te nienatapirowane) odgarniasz w tył... Kolejne pasmo analogicznie do poprzedniego...odzielasz robiac kolejny przedzialek z przodu tapirujesz lakier i do tyłu w zaleznosci ile ci tych pasemek wyjdzie zostawiasz ostatnie nie tapirujesz go ... Z przodu mozesz zostawic dwa pasemka po boku jak kobieta na zdjeciu lub jesli masz to grzywke nie tapirujesz jej ![]() krok4 bierzesz rzadszy grzbien zaszczesujesz delikatnie natapirowane wlosy do tylu bierzesz ostatnie pasemko z przodu nakladasz na te natapirowane wlosy przykrywając tapir ![]() wloski sa gladkie podniesione u nasady ![]() Krok 5 Odpinasz klamre która spinała wlosy z tyłu wiazesz kucyk raczem z tymi wlosami wczesniej tapirowani.Kucyk zawiaz mocna lecz waska gumka ![]() Zlap kilka pasm wlosów i przypnij wsowka po prawej stronie kitki ![]() krok6 Kitke juz upieta mozesz delikatnie podtapirowac zeby uzyskac większa objetosc. i wszystko Powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
o super! dzięki za tak wyczerpujący opis
![]() ![]() ![]() najgorsze że nie wiem ile taki tapir wytrzyma, podejrzewam że niedługo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.