|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Nie mam siły do prowadzącej
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Zakładam ten wątek by poradzić się was z pewnej sprawie a mianowicie : Jestem w 20tyg ciąży prowadzi mnie pani ginekolog ponoć jedna z najlepszych w częstochowie. Od 2 msc proszę się o zdjęcie usg mojego dziecka ( Jego tatuś przebywa we Włoszech i chciał zobaczyć swoje dzieło ![]() W tym tygodniu powiedziała , że ona zdjęcia wydaje tylko do 4 msc bo później nic nie widać ![]() Nie chce się z nią kłócić więc może poradzicie jak to rozegrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam siły do prowadzącej
ja nie dostałam zdjęć ani razu - argument mojego gina "nie jestem fotografem". musiałam iść prywatnie niestety mam nadzieję że Tobie uda się jakoś dogadać z Twoją gin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
bzdury ci kobieta opowiada i tyle jak może nie zrobić zdjęcia bo nic niewidać - coś kręci.moja bratowa mia la zdjęcia robione do 7 mc ciązy ja na twoim miejscu poszłabym poprostu jedno razowo do innego lekarza nawet prywatnie a zrobienie zdjęcia są kliniki które robią zdjęcia 3D i je można wkonac właśnei między 20 a 25 tyg bo pozniej dziecko będzi ejuż za duże i będą zdjęcia nie wyrazne, ale normalnym usg można robić zdjęcia śmiało do 7mc
prosze tu znalazłam artykuł W dzisiejszych czasach to standard w prowadzeniu ciąży. Badanie ultrasonograficzne pozwala bowiem monitorować rozwój płodu i nadzorować przebieg ciąży. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca, aby wykonać je trzy razy – pierwsze między 11. a 14. tygodniem ciąży, drugie między 18. a 22. i trzecie po 30. tygodniu ciąży. Dotyczy to oczywiście ciąży fizjologicznej, przebiegającej prawidłowo. Jeśli np. pacjentka ma nadciśnienie, cukrzycę czy jest w ciąży bliźniaczej, to konieczne są częstsze badania. W przypadku wystąpienia krwawień wykonuje się USG nawet co kilka dni. zalecają robić tylko 3 usg przez cała ciąze więc niewiem czy lekarze niemają własnei refundowanych tylko tych 3 zdjęc a potem musza może wykładac z własnej kieszeni niewiem bo ja miałam ciąze zagrożoną ze co 2-3 tyg byłam u lekarza i za każdym razem miałam usg tylko mój lekarz miał stary sprzęt którym niemógł drukować fotek więc byłam u innego lekarza i u niego otrzymałam 4 zdjęcia
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze szkoda bo takie zdjecia to na prawde superowa pamiatka, moze zapisz sie na usg do innego lekarza albo idź od razu na 4d, tam to dopiero dostalabys super fotki dzidziolka ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
a chodzisz do niej na NFZ, czy prywatnie, bo na NFZ to nie chcą wydawac zdjęć, a czasem nawet nie maja tego papieru do termodrukarki i po prostu nie drukuja i już
Idź prywatnie na samo usg do gabinetu gdzie je robią, jeśli Ci tak zalezy na zdjęciu ![]() badanie usg 3 razy w ciazy to standard, ale zdjęcia dawac nie muszą, do diagnostyki wystarczy opis ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a spytaj ją czy możesz zrobić zdjęcie monitora aparatem cyfrowym lub aparatem w komórce? Ja na każdej wizycie po jednym lub kilka zdjęć, ale w poprzedniej ciąży jak było super widać buzię dzidzi na 3d to robiłam jeszcze komórką i wysyłałam mmsem do kogo chciałam
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Załącznik 3469624 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No właśnie jak sie chodzi na NFZ to oni robią takie problemy
![]() ![]() Ja robiłam te zdjęcia co mam w avatarze w 3d właśnie w 30 tyg. i widać ładnie buźkę.
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2010-10-14 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
no moje zdjęcia pod koniec to faktycznie już nie były takie wyraźne, ale bez przesady to też zależy od sprzętu.
a możesz napisać o którą ginkę chodzi? bo ja tez jestem z cz-wy i jestem ciekawa która to takie problemy robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja też chodziłam w Częstochowie,ale sobie odpuściłam wzystkich lekarzy tutaj!!! jeżdze teraz do Łodzi i jestem bardzo zadowolona ![]() a która to taka śmieszka,że nie chce dać zdjęcia??
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam coś lepszego
U mnie w miasteczku gin chciał 30zł za zdjęcie !!!!!!
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja też zlimitowana do trzech, tak mówiła na początku jak się martwiłam, bo jestem po pierwszej obumarłej ciąży i zwyczajnie się bałam czy malutka się rozwija, ale zrobiła jak do tej pory 3 razy i raz chyba bez zdjęcia pokazowo. A dodatkowo chodzę sobie prywatnie podglądać i po problemie ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.