|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
perfumy dla dziewczynki
Kiedyś w Avonie były takie zapachy dla dzieci. Czy są jeszcze? A może Oriflame ma lub inna firma?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: perfumy dla dziewczynki
Ma na pewno Yves Rocher
http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=62 Ale nie pamiętam niestety ile kosztują... wiem , że są! ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Kosztuja coś koło 30 zł . Przynajmniej w sprzedarzy wysyłkowej
![]() Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że w douglasie jest coś takiego jak dział dzieciecy (hehehe a raczej dziewczęcy), widziałam tam miedzy spineczkami i innymi cudeńkami też i bezalkoholowe prefumy dla młodych dam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Teraz juz tych co zamiesciła olcia7 nie ma w sprzedazy. Zastapiono je jakimis innymi. Wiem ze teraz są w takiej prostokątnej błekitnej buteleczce cena około 39 złotych za 50ml. Perfumy te sa przeznaczona dla dzieci od 6 roku zycia. Zapach tych perfum jest taki jakby zielonojabłuszkowy.
Kiedyś pamietam ze były jeszcze kosmetyki dla małych dziewczynek w Smyku ale nie pamietam czy były w tym tez perfumy. Ja moją siostrę psikałam perfumami dla dorosłych z tym ze miałam bezalkocholowe. Jednymi z takich którymi ją psikałam byłay z Yves Rocher Thaiti de monoi woda perfumowana (delikatny zapach z nutą kokosową zapach). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam maila do YR z zapytaniem ile kosztują te perfumy, a oni najpierw każą mi wysłać klauzulę na otrzymywanie wiadomości e-mail. Co za paranoja. Byłam dzisiaj w sklepie zabawkowym i perfumy z firmy Diddl kosztuja 48 zł, a pojemnośc to chyba była 10 ml. Ale się cenią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i przyjmij moje kondolencje ze względu na wycofanie poprzednika... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Oriflame ma jakąś nową serie . Wygląda dziecinnie
![]() http://www.oriflame.pl/prod/offers/C...&flipRight.y=4 Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2006-03-15 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ups jakaś mała zadymka - widzę
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
wioleta, na kosmetykiOnLine.pl są perfumy dla dzieci Musti, wygladaja ładnie. 100ml za 50zet. pamietam tez ze w krakowskiej galerii centrum byly takie francuskie perfumy dla niemowląt, pachniały bardzo dziwnie, trochę jak plastik i puder a trochę jak Noa Casharela. Kosztowaly słono ale wyglądały bajerancko (błekitno białe opakowanie całe w niemowlaczki, koniki, etc.) Ale pamietam ze byly cale zakurzone bo nikt ich nie testowal. Podejrzewam ze razcej ciezko byloby je teraz dostac.
Podobno w ameryce perfumy dla niemowląt to wielki hit, są robione ze specjalnych delikatnych składników, maja dzialanie uspokajające i polecaja je lekarze... sama nie wiem co o tym myslec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Chciałam się zapytać, czy są perfumy dla niemowlat, ale jak widać są. Dla mnie to po prostu nienormalne. Producenci zrobią i różnymi chwytami marketingowymi wmówią wszystko, byle tylko sprzedać towar i zwiększyć swoje zyski. Nie zdziwię się, jak zobaczę kilkuletnią dziewczynkę z tipsami. A może jest to już w modzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
No, moim zdaniem perfumy dla niemowląt to lekka(!!!) przesada! Zresztą bez komentarza to pozostawię. Nie dziwię się, ze wpadli na to w Ameryce..
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 zł to za dużo jak na perfumy dla 5-latki. Wystarczą jej takie do 10 zł. Zobaczę w Naturze i Vedze. Córka lubiła używać Pur Blanca w kulce, ale dałam je mojej mamie i teraz chce swoje. Rośnie mi mała wizażanka. Lubi przeglądać forum Mama z klasą, MM oraz zabawki i ubranka na allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2006-03-17 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dla kilkuletniej dziewczynki- czemu nie? Ja też wymyślałam sobie sama kosmetyki (bo nie było, a mama nie pozwoliła używać swoich) z kredek itp. Oczu mama mi też nie pozwalała malować w trosce o moją skórę ale paznokcie były na porządku dziennym. "W perfumy" też się bawiłam...
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
---->wioletaM, a propos tego ze 50zl za perfumy dla 5 letniej dziewczynki to za duzo. Tez nie jestem zwolenniczką obdarowywania dzieci drogimi prezentami, ale...zgodnie z wynikami nowych badan nad kształtowaniem się zmyslu węchu u ludzi, z im bardziej skomplikowanymi zapachami mamy do czynienia w dziecinstwie- tym wiecej zapachów rozróznia nas nos w dorosłosci. Wiec moze daj swojemu dziecku od czasu do czasu powąchac cos za wiecej niz 10 zl
![]() (tylko bez obrazania bo to był zart) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako, że córka nie ma swoich pachnideł, to czasami chce, żebym psiknęła ją moimi, a moje perfumy są droższe niż 10 zł. Ciekawe te wyniki badań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
ha, znalazłam te perfumy ktore kiedys widzialam w empiku.
BVLGARI PETiTS ET MAMANS to kompozycja stworzona specjalnie la młodych mam i ich maluszków- odpowiednia dla alergików (ciekawe, moze się skuszę... ![]() fragment recenzji z norweskiego portalu perfumiarskiego: "bardzo delikatny, dziecięco-pudrowy z kwiatowym akcentem. Mimo braku alkoholu bardzo trwały.Jesli macie male dzieci prawdopodobnie podobny efekt uzyskacie uzywając ich oliwki i szamponu" mówcie sobie co chcecie, mnie sie podoba. Nie wiem czy kupiłabym dla dziecka ale sobie- jak najbardziej. Uwielbiam "niemowlakowe" zapachy. Moze kiedys go sobie skądś ściagnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Chupa Chups dla dziewczynki idealny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Perfumy dla córeczki :-)
Jeśli podobny wątek już był, to bardzo proszę o podłączenie - ale nie udało mi się takowego znaleźć.
Otóż moja 5-letnia córeczka bardzo by chciała mieć własne perfumy. W ubiegłym roku kupiłyśmy malinowe z serii owocowej Yves Rocher, ale córcia szybko sie zorientowała, że TAK SŁODKO I KWAŚNO NIE PACHNĄ PRAWDZIWE PERFUMY i znów mnie męczy. Nie mam nic przeciwko temu, aby jej kupić cos takiego, oczywiście za rozsadną cenę i najlepiej produkt z atestem dla dzieci. Na razie podobała mi się z dziecięcej serii Yves Rocher jabłkowa Woda Swieża dla Dzieci - ta zielona, bo różowa jest za słodka, ale zielona za to nie ma atomizera - duży minus, moim zdaniem dziecko w ciągu tygodnia wyleje całą zawartośc, choćby nie wiem jak je pouczać. Widziałam też na Allegro perfumy firmy Kaloo - one sa przeznaczone specjalnie dla dzieci i mają zabawne buteleczki, ale czy ktoś miał z nimi styczność - jak one pachną? A może jeszcze jakieś sugestie?... Chodzi mi o to, aby nie był to ulepny cukierkowo-różowy zapach, bo coś mi się zdaje, że córcia wdała sie we mnie z gustem i słodkich perfum nie lubi.
![]() |
#27 | |
Wieczne Kutango
|
Dot.: Perfumy dla córeczki :-)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Przeglądając kiedyś stronę Quality zwróciłąm uwagę na ofertę Annick Goutal dla dzieci - nie wiem jak z atestem - dla mnie zaporowa jest cena jak za ofertę dla dziecka... Moja córka (10 lat) ciuła kieszonkowe i kupuje sobie "dorosłe" perfumy - perfumetki Sephorowe i Moon Sparkle Escady na razie
![]() ![]() Wcześnie zaczyna Twoja mała ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
W perfumerii internetowej pedet.pl dostępne są perfumy dedykowane najmłodszym. Dostępna jest wcześniej wspomniana seria Barbie jak również seria Disney. Jak pachną nie wiem, nie miałem potrzeby testowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Olu, te perfumy zapewne nie mieszczą się w kategorii rozsądno-cenowej
![]() (Przyznam się szczerze, że sama ich nie znam, zawsze mi głupio powąchać w Quality ![]() ![]() Jeśli masz możliwość poznania... marka Le Petit Prince, tu link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.