perfumy dla dziewczynki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-13, 21:40   #1
WioletaM
Zakorzenienie

perfumy dla dziewczynki

Kiedyś w Avonie były takie zapachy dla dzieci. Czy są jeszcze? A może Oriflame ma lub inna firma?
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-13, 21:58   #2
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7
Dot.: perfumy dla dziewczynki

Ma na pewno Yves Rocher
http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=62
Ale nie pamiętam niestety ile kosztują... wiem , że są!

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-13, 22:24   #3
kizia mizia
Wtajemniczenie

Kosztuja coś koło 30 zł . Przynajmniej w sprzedarzy wysyłkowej nie wiem jak w salonie YR.
Polecam
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-14, 07:37   #4
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez kizia mizia
Kosztuja coś koło 30 zł . Przynajmniej w sprzedarzy wysyłkowej nie wiem jak w salonie YR.
Polecam
No, Kiziu, wiedziałam, że będziesz najlepiej zorientowana. Uderz w stół...

Wymiana
Stary 2006-03-14, 09:32   #5
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Wiem, że w douglasie jest coś takiego jak dział dzieciecy (hehehe a raczej dziewczęcy), widziałam tam miedzy spineczkami i innymi cudeńkami też i bezalkoholowe prefumy dla młodych dam.
mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-14, 09:44   #6
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Teraz juz tych co zamiesciła olcia7 nie ma w sprzedazy. Zastapiono je jakimis innymi. Wiem ze teraz są w takiej prostokątnej błekitnej buteleczce cena około 39 złotych za 50ml. Perfumy te sa przeznaczona dla dzieci od 6 roku zycia. Zapach tych perfum jest taki jakby zielonojabłuszkowy.
Kiedyś pamietam ze były jeszcze kosmetyki dla małych dziewczynek w Smyku ale nie pamietam czy były w tym tez perfumy.

Ja moją siostrę psikałam perfumami dla dorosłych z tym ze miałam bezalkocholowe.
Jednymi z takich którymi ją psikałam byłay z Yves Rocher Thaiti de monoi woda perfumowana (delikatny zapach z nutą kokosową zapach).
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-14, 13:21   #7
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcia7
No, Kiziu, wiedziałam, że będziesz najlepiej zorientowana. Uderz w stół...
haha. Olciu swoja droga ciekawe ze jako pierwsza odezwałas sie w tym wątku.Chcesz mi cos powiedziec?
Stary 2006-03-14, 18:33   #8
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcia7
Ma na pewno Yves Rocher
http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=62
Ale nie pamiętam niestety ile kosztują... wiem , że są!

Wysłałam maila do YR z zapytaniem ile kosztują te perfumy, a oni najpierw każą mi wysłać klauzulę na otrzymywanie wiadomości e-mail. Co za paranoja.

Byłam dzisiaj w sklepie zabawkowym i perfumy z firmy Diddl kosztuja 48 zł, a pojemnośc to chyba była 10 ml. Ale się cenią.
Stary 2006-03-14, 18:59   #9
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez kizia mizia
haha. Olciu swoja droga ciekawe ze jako pierwsza odezwałas sie w tym wątku.Chcesz mi cos powiedziec?
Odezwałam się pierwsza, bom pomocna dusza, a poza tym zostałam ostatnio douczona w tej kwestii to co będę tak tę wiedzę marnotrawić? Przepraszam, że odbieram Ci chleb i wybijam się pierwsza do odpowiedzi

No i przyjmij moje kondolencje ze względu na wycofanie poprzednika... Ale nic się nie martw, wszystko wskazuje na to,że to tylko zewnętrzna kosmetyka(opakowanie) Co ten YR wyprawia...

Wymiana
Stary 2006-03-14, 19:04   #10
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez WioletaM
Wysłałam maila do YR z zapytaniem ile kosztują te perfumy, a oni najpierw każą mi wysłać klauzulę na otrzymywanie wiadomości e-mail. Co za paranoja.

Byłam dzisiaj w sklepie zabawkowym i perfumy z firmy Diddl kosztuja 48 zł, a pojemnośc to chyba była 10 ml. Ale się cenią.
No, YR jest wysoce zbiurokratyzowany. Wszystko wskazuje na to, że YR ma tańsze wody dla dzieci i do tego często ma promocje. Czytam w katalogu wysyłkowym na listopad zeszłego roku: woda toaletowa 75 ml 35 zł, ale jak Eenax spostrzegła już coś się zmieniło w tej kwestii w tym roku.

Wymiana
Stary 2006-03-14, 20:10   #11
kizia mizia
Wtajemniczenie

Oriflame ma jakąś nową serie . Wygląda dziecinnie.
http://www.oriflame.pl/prod/offers/C...&flipRight.y=4

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2006-03-15 o 11:09
Stary 2006-03-14, 20:21   #12
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcia7
Odezwałam się pierwsza, bom pomocna dusza, a poza tym zostałam ostatnio douczona w tej kwestii to co będę tak tę wiedzę marnotrawić? Przepraszam, że odbieram Ci chleb i wybijam się pierwsza do odpowiedzi

No i przyjmij moje kondolencje ze względu na wycofanie poprzednika... Ale nic się nie martw, wszystko wskazuje na to,że to tylko zewnętrzna kosmetyka(opakowanie) Co ten YR wyprawia...
Cieszę się ze mam w Tobie sojusznika. dziewczyny na forum martwią się wycofaniem le feu, escady collection, OI...a ja płacze po pomme de reinette .
Stary 2006-03-16, 07:47   #13
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Ups jakaś mała zadymka - widzę Pozwolę sobie nie skomentować Ale teraz spokój na sali, bo wczoraj w Drogeriach Natura widziałam wystawione na ladzie "perfumy dla dzieciaczków" (tak pisało) za jedyne 9,90!!! Firma X parająca się wytwarzaniem również "legalnych podróbek" (no, wiecie, np. perfum "Dolce Lady" w identycznej szacie graficznej jak "Light Blue" D&G)

Wymiana
Stary 2006-03-17, 16:15   #14
kama kama
Zadomowienie

wioleta, na kosmetykiOnLine.pl są perfumy dla dzieci Musti, wygladaja ładnie. 100ml za 50zet. pamietam tez ze w krakowskiej galerii centrum byly takie francuskie perfumy dla niemowląt, pachniały bardzo dziwnie, trochę jak plastik i puder a trochę jak Noa Casharela. Kosztowaly słono ale wyglądały bajerancko (błekitno białe opakowanie całe w niemowlaczki, koniki, etc.) Ale pamietam ze byly cale zakurzone bo nikt ich nie testowal. Podejrzewam ze razcej ciezko byloby je teraz dostac.
Podobno w ameryce perfumy dla niemowląt to wielki hit, są robione ze specjalnych delikatnych składników, maja dzialanie uspokajające i polecaja je lekarze... sama nie wiem co o tym myslec
kama kama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 19:08   #15
EOMA
Przyczajenie

Chciałam się zapytać, czy są perfumy dla niemowlat, ale jak widać są. Dla mnie to po prostu nienormalne. Producenci zrobią i różnymi chwytami marketingowymi wmówią wszystko, byle tylko sprzedać towar i zwiększyć swoje zyski. Nie zdziwię się, jak zobaczę kilkuletnią dziewczynkę z tipsami. A może jest to już w modzie?
EOMA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 19:21   #16
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

No, moim zdaniem perfumy dla niemowląt to lekka(!!!) przesada! Zresztą bez komentarza to pozostawię. Nie dziwię się, ze wpadli na to w Ameryce..

Wymiana
Stary 2006-03-17, 19:26   #17
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama kama
wioleta, na kosmetykiOnLine.pl są perfumy dla dzieci Musti, wygladaja ładnie. 100ml za 50zet. pamietam tez ze w krakowskiej galerii centrum byly takie francuskie perfumy dla niemowląt, pachniały bardzo dziwnie, trochę jak plastik i puder a trochę jak Noa Casharela. Kosztowaly słono ale wyglądały bajerancko (błekitno białe opakowanie całe w niemowlaczki, koniki, etc.) Ale pamietam ze byly cale zakurzone bo nikt ich nie testowal. Podejrzewam ze razcej ciezko byloby je teraz dostac.
Podobno w ameryce perfumy dla niemowląt to wielki hit, są robione ze specjalnych delikatnych składników, maja dzialanie uspokajające i polecaja je lekarze... sama nie wiem co o tym myslec

50 zł to za dużo jak na perfumy dla 5-latki. Wystarczą jej takie do 10 zł. Zobaczę w Naturze i Vedze. Córka lubiła używać Pur Blanca w kulce, ale dałam je mojej mamie i teraz chce swoje. Rośnie mi mała wizażanka. Lubi przeglądać forum Mama z klasą, MM oraz zabawki i ubranka na allegro.
Stary 2006-03-17, 19:30   #18
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EOMA
Chciałam się zapytać, czy są perfumy dla niemowlat, ale jak widać są. Dla mnie to po prostu nienormalne. Producenci zrobią i różnymi chwytami marketingowymi wmówią wszystko, byle tylko sprzedać towar i zwiększyć swoje zyski. Nie zdziwię się, jak zobaczę kilkuletnią dziewczynkę z tipsami. A może jest to już w modzie?
Dla niemowląt może i tak , ale dla kilkuletniego dziecka w ramach zabawy to wg mnie nie przesada wręcz przeciwnie

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2006-03-17 o 21:15
Stary 2006-03-17, 19:38   #19
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Dla kilkuletniej dziewczynki- czemu nie? Ja też wymyślałam sobie sama kosmetyki (bo nie było, a mama nie pozwoliła używać swoich) z kredek itp. Oczu mama mi też nie pozwalała malować w trosce o moją skórę ale paznokcie były na porządku dziennym. "W perfumy" też się bawiłam...

Wymiana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 19:51   #20
kama kama
Zadomowienie

---->wioletaM, a propos tego ze 50zl za perfumy dla 5 letniej dziewczynki to za duzo. Tez nie jestem zwolenniczką obdarowywania dzieci drogimi prezentami, ale...zgodnie z wynikami nowych badan nad kształtowaniem się zmyslu węchu u ludzi, z im bardziej skomplikowanymi zapachami mamy do czynienia w dziecinstwie- tym wiecej zapachów rozróznia nas nos w dorosłosci. Wiec moze daj swojemu dziecku od czasu do czasu powąchac cos za wiecej niz 10 zl
(tylko bez obrazania bo to był zart)
Stary 2006-03-17, 20:15   #21
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama kama
---->wioletaM, a propos tego ze 50zl za perfumy dla 5 letniej dziewczynki to za duzo. Tez nie jestem zwolenniczką obdarowywania dzieci drogimi prezentami, ale...zgodnie z wynikami nowych badan nad kształtowaniem się zmyslu węchu u ludzi, z im bardziej skomplikowanymi zapachami mamy do czynienia w dziecinstwie- tym wiecej zapachów rozróznia nas nos w dorosłosci. Wiec moze daj swojemu dziecku od czasu do czasu powąchac cos za wiecej niz 10 zl
(tylko bez obrazania bo to był zart)

Jako, że córka nie ma swoich pachnideł, to czasami chce, żebym psiknęła ją moimi, a moje perfumy są droższe niż 10 zł. Ciekawe te wyniki badań.
Stary 2006-03-17, 21:16   #22
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcia7
Dla kilkuletniej dziewczynki- czemu nie? Ja też wymyślałam sobie sama kosmetyki (bo nie było, a mama nie pozwoliła używać swoich) z kredek itp. Oczu mama mi też nie pozwalała malować w trosce o moją skórę ale paznokcie były na porządku dziennym. "W perfumy" też się bawiłam...
Oj tak ..ja od zawsze podkradałam mamie kosmetyki . Najgorsze że do dziś mi tak zostało
Stary 2006-03-18, 10:50   #23
EOMA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olcia7
To dwie różne sprawy - mała dziewczynka naśladuje mamę, chce spróbować jej kosmetyków, pochodzić po domu w szpilkach itp.- jest to naturalne (dziewczynka identyfikuje się z matką, tak samo jak chłopiec będzie naśladować ojca).Perfumy dla dziewczynek - marketing rodem z USA, gdzie młode kobiety leczą się u psychoanalityków. Tam dużo się mówi na ten temat, ale my jak zwykle w tyle. Zachwycamy się tym, co się nie sprawdziło gdzie indziej. Żeby było jasne - dla mnie to i dzieci w piaskownicy mogą być w pełnym makijażu, z manicurem, pedicurem i wyperfumowane. To jest niedobre dla samych dzieci.
EOMA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 17:52   #24
kama kama
Zadomowienie

ha, znalazłam te perfumy ktore kiedys widzialam w empiku.
BVLGARI PETiTS ET MAMANS to kompozycja stworzona specjalnie la młodych mam i ich maluszków- odpowiednia dla alergików (ciekawe, moze się skuszę...), bezalkoholowa, stworzona jedynie z naturalnych składników. W składzie odnajdziemy pomarańczę, bergamotkę, herbatę i talk.Osią całego zapachu jest rumianek.
fragment recenzji z norweskiego portalu perfumiarskiego: "bardzo delikatny, dziecięco-pudrowy z kwiatowym akcentem. Mimo braku alkoholu bardzo trwały.Jesli macie male dzieci prawdopodobnie podobny efekt uzyskacie uzywając ich oliwki i szamponu"
mówcie sobie co chcecie, mnie sie podoba. Nie wiem czy kupiłabym dla dziecka ale sobie- jak najbardziej. Uwielbiam "niemowlakowe" zapachy. Moze kiedys go sobie skądś ściagnę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prod_1988.jpg (4,2 KB, 7 załadowań)
Stary 2008-01-09, 09:49   #25
swish
BAN stały

Chupa Chups dla dziewczynki idealny
swish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 18:21   #26
OlaVS
Zadomowienie

Perfumy dla córeczki :-)

Jeśli podobny wątek już był, to bardzo proszę o podłączenie - ale nie udało mi się takowego znaleźć.

Otóż moja 5-letnia córeczka bardzo by chciała mieć własne perfumy. W ubiegłym roku kupiłyśmy malinowe z serii owocowej Yves Rocher, ale córcia szybko sie zorientowała, że TAK SŁODKO I KWAŚNO NIE PACHNĄ PRAWDZIWE PERFUMY i znów mnie męczy.
Nie mam nic przeciwko temu, aby jej kupić cos takiego, oczywiście za rozsadną cenę i najlepiej produkt z atestem dla dzieci.
Na razie podobała mi się z dziecięcej serii Yves Rocher jabłkowa Woda Swieża dla Dzieci - ta zielona, bo różowa jest za słodka, ale zielona za to nie ma atomizera - duży minus, moim zdaniem dziecko w ciągu tygodnia wyleje całą zawartośc, choćby nie wiem jak je pouczać.

Widziałam też na Allegro perfumy firmy Kaloo - one sa przeznaczone specjalnie dla dzieci i mają zabawne buteleczki, ale czy ktoś miał z nimi styczność - jak one pachną?
A może jeszcze jakieś sugestie?... Chodzi mi o to, aby nie był to ulepny cukierkowo-różowy zapach, bo coś mi się zdaje, że córcia wdała sie we mnie z gustem i słodkich perfum nie lubi.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 18:28   #27
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Dot.: Perfumy dla córeczki :-)

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Jeśli podobny wątek już był, to bardzo proszę o podłączenie - ale nie udało mi się takowego znaleźć.

Otóż moja 5-letnia córeczka bardzo by chciała mieć własne perfumy. W ubiegłym roku kupiłyśmy malinowe z serii owocowej Yves Rocher, ale córcia szybko sie zorientowała, że TAK SŁODKO I KWAŚNO NIE PACHNĄ PRAWDZIWE PERFUMY i znów mnie męczy.
Nie mam nic przeciwko temu, aby jej kupić cos takiego, oczywiście za rozsadną cenę i najlepiej produkt z atestem dla dzieci.
Na razie podobała mi się z dziecięcej serii Yves Rocher jabłkowa Woda Swieża dla Dzieci - ta zielona, bo różowa jest za słodka, ale zielona za to nie ma atomizera - duży minus, moim zdaniem dziecko w ciągu tygodnia wyleje całą zawartośc, choćby nie wiem jak je pouczać.

Widziałam też na Allegro perfumy firmy Kaloo - one sa przeznaczone specjalnie dla dzieci i mają zabawne buteleczki, ale czy ktoś miał z nimi styczność - jak one pachną?
A może jeszcze jakieś sugestie?... Chodzi mi o to, aby nie był to ulepny cukierkowo-różowy zapach, bo coś mi się zdaje, że córcia wdała sie we mnie z gustem i słodkich perfum nie lubi.
co do perfum to w rossmanie sa bardzo ladne perfumy z serii Barbie przeznaczone dla dzieci, nie sa takie przesadnie slodkie to raczej taki delikatny kwiatowy zapach nie cukierkowy Chcialam je kupic dla siostrzenicy na gwiazdke ale kupilam.. sama dla siebie
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 18:56   #28
Freyyka
Rozeznanie

Przeglądając kiedyś stronę Quality zwróciłąm uwagę na ofertę Annick Goutal dla dzieci - nie wiem jak z atestem - dla mnie zaporowa jest cena jak za ofertę dla dziecka... Moja córka (10 lat) ciuła kieszonkowe i kupuje sobie "dorosłe" perfumy - perfumetki Sephorowe i Moon Sparkle Escady na razie plus kilka odlewek ode mnie
Wcześnie zaczyna Twoja mała

Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się
Freyyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 18:57   #29
moonadam
Raczkowanie

W perfumerii internetowej pedet.pl dostępne są perfumy dedykowane najmłodszym. Dostępna jest wcześniej wspomniana seria Barbie jak również seria Disney. Jak pachną nie wiem, nie miałem potrzeby testowania
moonadam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 19:02   #30
lux perpetua
Raczkowanie

Olu, te perfumy zapewne nie mieszczą się w kategorii rozsądno-cenowej ale może urzekną i Ciebie, i córeczkę, i nie trzeba będzie wydawać na następne...

(Przyznam się szczerze, że sama ich nie znam, zawsze mi głupio powąchać w Quality Ale po cichu sobie marzę, żeby je może kupić kiedyś mojemu dziecku, jeśli je będę mieć )

Jeśli masz możliwość poznania... marka Le Petit Prince, tu link
lux perpetua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości