|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
CZY WARTO za tę cenę??
Szukam fotografa na ślub 26 czerwca w Krakowie. Znalazłam fajnego chyba, ale koszt mnie przeraził: od 2600PLN za serwis ślubny!!
http://terazslub.pl/profile,619-IWAS...0Iwaszko-.html Czy to znaczy, że może być jeszcze drożej? Ile mniej więcej przeznaczacie na zdjęcia ślubne? Proszę o namiary do jakichś ambitnych i kretywnych, ale nieco tańszych i sprawdzonych fotografów. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY WARTO za tę cenę??
zdjęcia robią wrażenie
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym brała
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
ja też
![]() 2600zł to nie jest jakaś wygórowana cena... Oczywiście - znalazłabyć pewnie taniej... Ale też i o wiele drożej taka średnia cena, jeśli chodzi o ślubną fotografię...
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia sa pamiatka na całe zycie,wiec musza byc piękne...a te takie są!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
są rewelacyjne, ja bym brała
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Rewelacyjne zdjęcia. Warto
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia ładne, ale nie wiem czy to nie ukryta reklama
pierwsza wiadomość....hhm
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
dziwna ta pierwsza wiadomosc...
mnie zdjecia osobiscie nie poruszyly, bardziej spodobaly mi sie http://www.kacperolejnik.com/portfolio.html kacper robil zdjecia u nas w zeszlym roku co oznacza serwis slubny? reportaz czy reportaz+sesja? ja cene powiedzmy ze w okolicach wspomnianej przez ciebie mialam za reportaz, ja na zdjecia twojego fotografa bym sie nei zdecydowala, ale jezeli tobie sie podobaja... w koncu to twoj slub i ty masz byc zadowolona
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia ładne, ale nie porażające. Cena jak na 2010/2011 rok w miarę normalna. My rezerwując w wakacje 2009 podpisaliśmy umowę na ten rok na reportaż+plener za 2000zł, a są moim zdaniem dużo ładniejsze i oferta sama w sobie jest atrakcyjniejsza. Więc bez rewelacji. Ale to już zależy co kto lubi i czego oczekuje po tej usłudze.
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Cena zupełnie normalna, a zdjęcia prześliczne
Ja bym brała!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie widzicie coś extra w tych fotach ??
milion razy lepsze sa w linku pokazanym przez judith8 Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-02-19 o 11:33 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
nie, to mnie te od judith8 w ogóle nie zauroczyły. już bardziej mi się podobają te od helki79, ale to jeszcze nie jest "to"
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe czy autorka watku sie jeszcze pojawi a te poszukiwania to na ktory rok? my podpisywalismy umowe w 2008 a slub mielismy w pazdzierniku 2009, wiec mam nadzieje ze to na kolejne lata bo moze byc problem ze znalezieniem fotografa z wolnym terminem
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2010-02-19 o 12:35 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
technicznie lepsze zdjęcia z pierwszego postu, ale autor ma widać jedną koncepcję i powtarzalne pomysły.
Drugi - ten od judith8 - jakościowo gorsze moim zdanie, na wielu zdjęciach tzw. "ziarno". Zaraz ktoś krzyknie że tak miało być byc możę, ale moim zdaniem po prostu troche gorszy sprzet lub doświadczenie mniejsze choć jeśli chodzi o stronę artystyczną z - z dużym polotem i dość oryginalne.Jak mówie - to tylko moje zdanie ![]() Dla mnie 2600 to za dużo! ale wiadomo - na tyle krawiec kraje na ile mu materiału staje U nie po prostu znajoma będzie robić fotki. Edytowane przez extremka Czas edycji: 2010-02-19 o 14:06 |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
to jest zdecydowanie zbyt wygórwana cena! Ludzie w gorączce przedślubnej są w stanie wydać masę pieniędzy na rzeczy które nie są takich sum warte. Moim zdaniem trzeba wykazać trochę zdrowego rozsądku i trzeźwo popatrzeć na temat. Sesja ślubna plus reportaż u fajnych fotografów są dostępne już za 1000 - 1500 zł.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem nie są te zdjecie jakos specjalnie powalajace i za ta cene .. poszukaj na maxmodels.pl wyszukaj fotogafw z Krakowa. W tamtym roku załatwiłam przyjaciółce z tego portalu fotografa za 300zł zdjećia zrobił super
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do doswiadczenie tego fotografa to bym sie klocila, w kwestii sprzetu takze swoja droga jakby to przeczytal to by chyba zawalu dostal ale tak jak napisalas kazdy ma wlasne zdaniedo autorki watku: moze poszukaj fotografa tutaj http://www.forumfotografow.pl/fotogr...bna/portal.php moze trafisz na kogos ciekawego
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2010-02-19 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Off topic: chciałam też napisać, że jesteś śliczna, wyglądałaś przecudnie w tej sukni ślubnej, makijażu i w ogóle ochy i achy
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Już obejrzałam tyle zdjęć, że mniej więcej mam pojęcie czego oczekuję. Zdjęcia ślubne Judith8, są ładne (choć te z kotami i przygotowaniami ładniejsze - wybacz
). Ale ja szukam czegoś kolorowego i żywego. Te czarno-białe i sepie to wydaje mi się takie rozwiązanie dla kiepskich fotografów. Slub i wesele ma być kolorowym, żywym wspomnieniem w albumie. Znalazłam jeszcze jednego http://terazslub.pl/profile,16-Studi...jałowski-.html (zobaczcie zdjęcie ze słonecznikami) taniej o 1000, ale już mam większe wątpliwości. Te kolorki chyba podrasowane w photoshopie - myślicie że zdjęcia fajne, czy już na granicy kiczu? Nie chciałabym na pewno jakiś efektów takich dziwnych przy konturach zdjęcia (takie przyciemnienia).Szukam jeszcze poza małopolską, bo zauważyłam, że fotografowie dojeżdzają, a poza krakowem i małopolską ceny dużo niższe. Podawajcie konkretne namiary na fotografów, jak możecie kgoś polecić. |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym Ci poleciła mojego ale niestety został okradziony z całego sprzętu
![]() Ale masz tu innego, moja koleżanka z forum ślubnego jego miała i robi jak dla mnie cudowne fotki http://www.pstryk.info/, http://www.studio104.pl/ Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2010-02-20 o 21:42 |
|
|
|
|
#22 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale mi milo sie zrobilo ![]() Cytat:
najlepiej byloby jakbys znalazla takiego fotografa, ktorego prace akceptujesz i to co on robi podoba Ci sie w 100%, wiadomo ze mozna dogadac kwestie obrobki ale po co... i ja bym sie zastanawiala jak fotograf na to zareaguje przy dojezdzajacych fotografach wez poprawke ze musisz im zaplacic za dojazd i czasami za nocleg, wiec o to tez zapytaj powodzenia w poszukiwaniach i daj znac na kogo sie zdecydowalas
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2010-02-22 o 07:27 |
||
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
judith8 zdjęcia są cudne właśnie takie mi się marzą
![]() ile fotograf za życzył za te cuda??? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
odpisalam ci na priv, pozdr
|
|
#25 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ja bym się nie kłóciła bo to tylko moje czarne teorie i za nic nie daje sobie ręki uciąć - po prostu sobie "FILOZUJE" ) zdjecia z fotobloga o niebo lepsze, rzeczywiście może to kwestie np. serwera .Swoją drogą jestes bardzo fotogeniczna i naturalna - to też ogromnie wpływa na ogólne wrażenie i jakość zdjęcia a Ty masz twarz wielce przyjazną obiektywom jak z powyższej sesji wynika.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
za tę kasę o wiele lepsze zdjęcia robi mój fotograf: www.wed.com.pl
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Juzerko - ja na tym wed.com.pl nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.
źle szukam??? |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
oj helka79, ty to bardzo zakochana musisz byc
![]() instrukcja obsługi: www.wed.com.pl >> fotografia >> galeria i w niej znajdziesz zdjęcia pozdr
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Swoją drogą na portalu, który został podany w wątku jest organizowany konkurs dla narzeczonych, gdzie do wygrania jest ślubna sesja zdjęciowa http://terazslub.pl/konkurs_lodz_milosci.html
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

taka średnia cena, jeśli chodzi o ślubną fotografię... 

pierwsza wiadomość....hhm

ale tak jak napisalas kazdy ma wlasne zdanie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)