|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mam okropne stopy!
Witam Was Drogie Wizażanki,
Mam pewien problem. Mam okropne stopy !! Nie wiem co z nimi zrobić, moje palce, paznokcie. Myślałam, żeby iść do kosmetyczki na pedicure, ale wstydze się pokazać takie stopy. Moje palce są nawet jakby krzywe? Czy to możliwe? Nigdy nie chodziłam w japonkach czy sandałkach. Od dwóch lat się przekonałam, ale często mam wrażenie, że ludzie patrzą na moje stopy i wstydze się ich. Dołączam dwa zdjęcia, proszę bardzo o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mam okropne stopy!
zdaje ci sie. wygladają przeciętnie. masz poprostu kompleksy przez stopy, wyolbrzymiasz i szukasz dziury w całym. ciesz sie że masz wogóle stopy
![]() Edytowane przez szpulka69 Czas edycji: 2009-08-09 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Bez przesady kobieto.
Są normalne, a Ty chyba sobie wmawiasz. Nikt na pewno nie zwraca uwagi na Twoje stopy. Jeśli kobieta patrzy w ich stronę to znaczy, że gapi się na buty, bo są ładne. A jeśli facet to jest z Nim coś nie tak, bo powinien patrzyć... gdzie indziej :P (w oczy) Idź bez obaw na pedicure tylko pamiętaj, że jedyne co kosmetyczka może zrobić to zająć się skórą i pazurkami. Nie zmieni krztałltu stóp.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nie obcinaj tak krótko paznokci, a zwłaszcza w okrągłym kształcie. To jeszcze bardziej wizualnie zniekształca palce. Zapuść nieco paznokcie, tak ze 2-3mm za łozysko i wybierz się do kosmetyczki. Zrobi Ci Frenchyk na pazurkach i będą ładnie wyglądać lub nałozy żel w ładnym kontrastującym kolorze. Okrągły wolny brzeg paznokci u stóp wygląda mało estetycznie, poza tym małe pazurki u tych najmniejszych paluszków obcinasz zbyt krótko i prawie wcale ich nie masz. No i na pewno solarium i opalenizna dodały by im urody. Wydawałyby się przez to nieco smuklejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuje Wam wszystkim za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie wolno aż tak przejmować się swoim wyglądem.
Nikt nie jest idealny. Wystarczy szczególnie pielęgnować i nawilżać stopy. A kosmetyczka jest po to by pomoc. Tyle stóp widzi, nie będzie szczególnie przyglądać się pani nogą. Pozdrowienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Masz normalne stopy, takie jak większość kobiet. Różnica polega tylko i wyłącznie na tym, że są zaniedbane. Idź na pedicure, zapuść pazurki, pomaluj, może pożeluj? Ja mam żel z frenchem na stopach i jestem bardzo zadowolona - mam pewność, że moje stópki codziennie wyglądają na zadbane
![]() Krzywe palce? Ja też mam krzywe i na dodatek mi się rozczapierzają ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
masz normalne stopy. Palce są troche krzywe, ale nie kazdy jest doskonały. nie wstydz sie ich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście, są okropne. Pedicure nic nie pomoże
![]() Chyba powinnaś zostawić odkryte buty w szafie... Współczuję, też tak mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
tez miałam takie kompleksy ale zrobiłam sobie żeliki na stópkach ładny french i pokochałam swoje stopy
![]() teraz idź do kosmetyczki a latem spróbuj zaszaleć z żelem ![]()
Mój pazukrowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358915 Mój photoblog : www.photoblog.pl/natiinails ![]() http://s1.suwaczek.com/200712273438.png Walczę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/18edb6a478.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
nie przejmuj się mam dokładnie takie same stopy ale się tym nie przejmuję
![]() jeśli bardzo ci to przeszkadza to w lecie nie noś japonek tylko zwykłe klapki wtedy nie rzuca się to tak bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Więcej obiektywizmu!
Należy odróżniać ładne stopy od stóp zadbanych. Moje stopy są bardzo zadbane, ale brzydkie. Niestety. Pozostaje mi się z tym pogodzić, albo zrobić operację plastyczną stóp. Nie wystarczy pedicure, żeby zmienić kształt stóp, palców i paznokci. Nie ma się co łudzić. Oczywiście stopy zadbane lepiej wyglądają od zaniedbanych, ale na ich urodę nie mamy niestety wpływu. Jak są brzydkie - i po pedicure takowymi zostaną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ale ja tam bardzo nie narzekam bo lubie chodzić w tak zwanych "balerinkach" więc nie widać moich palców
![]() no tylko że niestety balerenki nie pasują do krótkich spodenek ale do dzinsów i spódnic jak najbardziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
myślę, że porządny pedicure i delikatnie przedłużenie pazurków z wydłużeniem łożyska np. delikatny frenchyk doda uroku i stopy będą wyglądać ładniej. i nie mówie od razu tutaj, że brzydkie! skądże! są przeciętne, tak jak napisała wyżej inna wiżanka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Na pewno nosisz za obcisle skarpetki - widze ze gumke sie odciska na kostce.
![]() Stopy zwykle. Jakis pedicure polecam. Paznokcie niedopracowane i faktycznie za krotkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Stopy, jak stopy, najzwyklejsze na świecie.
Nie stresuj sie idź na pedicure i sama zobaczysz, że jak ktoś się Twoimi stópkami dobrze zajmie i Ty poczujesz sie lepiej ![]()
![]() |
#17 |
BAN stały
|
dziewczyno ty nie przesadzaj masz normalne stopy możesz śmiało iść na pedicure
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dośc specyficzne stopy, ponieważ kiedy stoje palce mi się rozcapierzają
![]() ![]() ![]() ![]() A brzydkie stopy to masz tutaj ![]() Że ludzie się wstydza iśc do lekarza z hemoroidami to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale do pedikiurzystki ze stopami to mnie zadziwia ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Wklej zdjęcie, skoro masz się czym pochwalić i mówisz nam, żeby się nie przejmować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Magali! zdjecie które wkleiłaś to nie są brzydkie stopy tylko chore stopy
![]() Oglądam stopy z perspektywy osoby zajmującej się tym zawodowo i różne stopy widziałam. Nigdy nie myślałam o tym w kwestii "jakie stopy?!, co za paskudztwa, albo rany jak ja tego dotknę ![]() ![]() Justyna masz normalne stopy! śmigaj na pedicure, zobaczysz o ile lepiej się poczujesz! ![]() przytoczę tu powiedzenie autorstwa Magdaleny Hafezi-Chojeckiej Ryba psuje się od głowy, a człowiek od stóp
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny bardzo za komentarze i otuchę ;-)
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Justynka tak jak powiedzialy wyzej dziewczyny Twoje stopy sa jak najbardziej normalne, przyda im sie tylko troszke pielegnacji, ale dla zdrowia i urody proponuje 10 minut cwiczonek (5 minut na kazda stope) przed snem ja tak staram sie robic np. podnosic dlugopis rolowac stope na szklaenej butelce podnosic material itd pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
zgadzam sie z dziewczynami. Masz normalne stopy- troszke pielęgnacji (regularny pedicure), jakis kolorek i będzie ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno masz naprawdę normalne stopy
![]() Możesz spokojnie śmignąć do kosmetyczki nawet na zrobienie samych pazurków bez pełnego pedicuru. Myślę, że od razu poczujesz się lepiej jak kosmetyczka wyczyści ci pazurki ze skórek, wyprofiluje je i namaluje frencha ![]() ![]() Ja za to mam fioła na punkcie moich krzywych nóg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam mały problem
![]() zawsze obcinałam paznokcie na prosto lecz w zeszłym roku przez półbuty pękł mi paznokieć na dużym palcu i od tej pory cały czas muszę go wycinać na okrągło i dość krótko bo inaczej bardzo boli ![]() Macie jakiś sposób by mój paznokieć się nie wrastał i żebym mogła w końcu ścinać go na prosto... ![]() zbliżają sie wakacje a ja nie mogę patrzeć na tego paznokcia... ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
poszukaj w swoim mieście gabinetu "zdrowe nogi", tam otrzymasz pomoc. Pewnie będzie trzeba założyć klamrę. Chirurga omijaj szerokim łukiem! Pozdrawiam
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Klamra to dobry sposób. Popros tez,żeby specjalistka pokazała Ci jak się robi tamponade. Bedziesz mogła ja sobie codziennie robić w domu. (kawałek flizeliny zwilżasz preparatem na wrastające paznokcie lub jakimś preparatem dezynfekującym i umieszczasz pod paznokciem- trzeba to codziennie zmieniać) no i najważniejsze to wygodne buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za radę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.