![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem z TŻ :( proszę o jakąś poradę
Witam Was Wizażanki. Czytam to forum od jakiegoś czasu, a dziś postanowiłam założyć swój wątek, gdyż mam problem
![]() Mianowicie : mój TŻ, na którym już raz się zawiodłam ( okłamał mnie, bardzo mnie to dotkneło, sprawa była poważna) po raz kolejny pokazał na co go stać ;/ . Przez cały weekend zachowywał się nieswojo, oschle jakby chciał dać mi do zrozumienia,że ma mnie dość. Wybaczyłam mu wcześniejsze kłamstwo i było już okej, z małymi zgrzytami,lecz moje nadszarpniete zaufanie czasami dawało o sobie znać ... kiedy zapytałam TŻa dlaczego mnie tak traktuje, odparł,że ma zły humor ... okej zdarza się,jednak już miewał gorsze dni i nigdy nie był dla mnie taki ...zaniepokoiło mnie to, martwiłam się strasznie, nie mogąc znieść już nieszczerości weszłam na jego gg ..... wiem,żle zrobiłam,ale gdyby nie to nigdy bym się nie dowiedziała tego, co tam przeczytałam ;/. Była to wiadomość od jego dobrego kolegi, w której pisał,że " on by ze mną na miejscu TŻa takiej rozmowy nie przeprowadzał, a duszenie się w związku jest normalne i że mu przejdzie, a jak nie to sobie pójdą we dwoje na panienki i mu sie humor poprawi" ...zaznaczam,że kolega też jest w ziązku. TŻ napisał,że ma dość, chociaż mnie kocha i chce jakoś odreagować. Ale czego do cholery ma dość skoro między nami było dobrze? Rozmawiałam z nim o tym jego złych humorach raz jeszcze, jednak nie chciał powiedzieć o co chodzi i wtedy przyznałam się,że szperałam mu w gg. Nie rozumiem dlaczego zamiast porozmawiać ze mną jeśli miał wątpliwości gadał o tym z kumplem i to w sposób, który mnie jako kobietę upokarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Problem z TŻ :( proszę o jakąś poradę
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
1. porozmawiaj z nim. ale pewnie, rzeczowo i spokojnie - bez płaczu, histerii i innych tego typu zachowań.
powiedz, że okej, tak sobie pisal, ale coś w tym musi być. nie daje ci to spokoju i chcesz, żebyście szczerze pogadali, bez jakichś uników. że nie będziesz się awanturować ani robić scen, że ta rozmowa ma wam pomóc się lepiej zrozumieć i jakoś zaradzić temu, co mu przeszkadza. Możesz przy okazji również przemyśleć, czy tobie coś nie odpowiada w waszym układzie i również (ale bez zarzutów czy wyrzutów) mu o tym powiedzieć. Np. że wolisz znać już najgorszą czy najprostszą prawdę, ponieważ jeszcze nie poradziłaś sobie z tym, co było kiedyś i że boli cię to, że on zachowując się tak ostatnio, sprawia wrażenie jakby przestał się z liczyć z tymi odczuciami. 2. a) Jeśli zależy mu naprawdę na waszym związku i na tobie, a ty naprawdę zachowasz spokój, to nauczycie się oboje rozmawiać i tylko na dobre wam wyjdzie. b) Jeśli nadal nie będzie chciał się otworzyć, zacznie unikać tematu albo go zbagatelizuje, wiesz co robić. Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Możesz ciągnąć to dalej i zobaczysz co z tego będzie, bo wsumie nic tak wielkiego się stało. Macie problem z zaufaniem, fakt, ale to nie jest powód żeby kończyć związek. Jeszcze raz z nim porozmawiaj, powiedz dokładnie jak się czujesz i, że jak dalej tak będzie to wasz związek się rozpadnie. pzdr
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kiedy przeczytałam to nieszczęsne archiwum rozmawiałam z nim, mówiłam,że wiem co było/ jest na rzeczy i pytałam dlaczego jest ze mną nieszczery . Twierdził,że się doszukuje drugiego dna, że już nie można mieć nawet gorszych dni i takie tam wymówki ... wtedy zagrałam w otwarte karty i zaczęły się obietnice, przeprosiny czyli jak zwykle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Addicted1 a Ty jak czujesz? Nam trudno jest Ci coś doradzać na podstawie tylko Twojej subiektywnej oceny sytuacji, wszystko zależy od tego, czy Ty mu potrafisz wybaczyć, jedna osoba by się w ogóle tym nie przejęła, a druga- przeciwnie.
Sama musisz siebie o to zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pisał z tym kolegą w taki sposób jakby nie miał do mnie szacunku chociaż nigdy mnie osobiście nie dał tego odczuć ... kiedy jestem obok to jest cud - miód, słodkie słówka itp, a czytałam jedną jego rozmowę i tam takie słowa ... dwulicowość? Chęc zaimponowania koledze,który kobiety traktuje raczej przedmiotowo ? Na prawdeę było między nami cudnie dopóki mnie nie okłamał dość poważnie, utrata zaufania do niego, a teraz jeszcze to ... wiem,że już mu nie zaufam, wiem to na 100%,ale kocham go i czuje się bezradna totalnie
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Powiedziałam mu,że daję mu wolna ręke skoro się dusi i żeby sobie poużywał życia skoro tak mu tego brakuje, to beze mnie będzie mu lepiej ... zaczęły się lamenty żeby dać mu szansę, że mnie kocha,żer nie wie co mu odbiło itd . On nie chce się rozstać za nic w świecie, więc skąd takie słowa w rozmowie z kolegą? ... Jestem w kropce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bez sensu są te obietnice, ktore on Ci daje... i bez sensu jest tez twoja postawa....
<moim zdaniem powinnaś sama mu powiedziec, co chcilabys zmienic w zwiazku (tylko najpierw sobie to dobtrze przemysl) , nastepnie poprosic go, żeby powiedzial ci, co jest nie tak..czy chcialby cos poprawic, jakos inaczej spedzac wolny czas, może chciqlby gdzies sam wychodzic, a ty nieswiadomie go przytłaczasz etc.? Sprowokuj tak rozmowe, zeby sie przed toba troszke otworzył... Ale nie zaczynaj tej rozmowy od pretensji: bo ty czytałas, bo ty zobaczyłas, bo on kiedys to, czy tamto... Słuchaj-jesli wybaczylas mu to klamstwo, ktore bylo kiedys, to po prostu zamknij ten rozdzial i idź dalej. Nie po to przeciez wybaczałas, zeby teraz o tym klamstwie wspominac, czy co gorsze wypominac mu to, co zrobil kiedys.... I mimo wszystko daj mu oddychac-jesli sie dusi, to coś musi być na rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Sama musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie czy w ogóle potrafisz mu zaufać jeszcze raz, co my tu będziemy Ci radzić? Jeden, by zaufał, inny nie, to zależy tylko od Ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() kłamstwo wybaczyłam, rozdział zakmnęłam,a dużo mnie to kosztowało... a tu teraz takie coś ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
NIE.
Zawiódł drugi raz, po co być z takim draniem?
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Jeszcze pytasz co robić?? Cóż, chyba lubisz tracić czas i marnować sobie życie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy mnie tak wychowano czy moje pokolenie bylo jakies inne ,jak mozna tak soba pomiatac ,dac sie oklamywac ,robic w konia i jeszcze zastanawiac się nad sensem takiego związku ?
Mnie coś w związku nie pasowało to sie żegnalismy i tyle ,mam sie swiaodmie ładowac w jakies bagno i wypłakiwac sie na forum ? nie dziekuje,do widzenia. Koles ewidentnie jest jakims smarkaczem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Macie racje ...właściwie to można powiedzieć,że już odeszłam po wczorajszej rozmowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Za każdym razem jak jakaś dziewczyna założy wątek, w którym napisze, że weszła na gg/pocztę/nk/skrzynkę sms swojego faceta, musi też dopisać "wiem, że źle zrobiłam"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale w sumie nie o tym temat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
stary jednooki dachowiec
|
Dwa razy Cię zawiódł, nie jest szczery wobec Ciebie, jest hipokrytą i uważasz, że nigdy mu nie zaufasz.
Ja bym odeszła.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
spróbuj sobie wyobrazic siebie i przszlość bez niego..jeśli uważasz że będzie Ci lepiej to odejdź...jeśli nie,może warto dać mu drugą szansę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Problemem nie jest to, co kiedyś zrobił i że dusi się w związku.* Problemem jest to, że nie masz do niego za grosz zaufania. I dlatego taka relacja chyba nie ma sensu.
*też mocno subiektywnie, bo w moim to ja bardzo zraniłam TŻ, bardzo dawno temu i kiedy się spotykaliśmy, a nie byliśmy razem - wybaczył, zamknęliśmy ten rozdział i ufamy sobie, chociaż ja nadal czuję się winna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Starałam się zaufać z całych sił, wiem że związek bez zaufania nie ma sensu,ale się łudzę,że może jednak da się coś naprawić,a z drugiej strony mam dość już wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno słuchaj swojej intuicji - już kilka razy sprawiła, że odkryłaś jego kłamstwa. Grzebanie w czyichś rzeczach bez powodu to chamstwo i brak szacunku. Ale jeżeli powód jest, to zmienia postać rzeczy. Kłamca nie ma prawa do pewnych rzeczy w związku - musi się liczyć z tym, że będzie sprawdzany, dlatego nie dziwię Ci się autorko, że - idąc za głosem intuicji - go sprawdziłaś. Skoro jednak zadecydowałaś - sprawdziłaś i odkryłaś to, co odkryłaś to bądź konsekwentna i zrób z tym coś konstruktywnego. Intuicja Ci podpowiada, że on to taki typ i się nie zmieni, więc może czas znowu jej posłuchać i zostawić cały ten związek za sobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Wiesz co? Ja na Twoim miejscu posłuchałabym swojej intuicji, my nie znamy Twojego chłopaka, łatwo jest doradzać, pisać swoje subiektywne odczucia na podstawie opisów tylko jednej ze stron....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.