Jest tu ktos z Norwegii? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-09, 20:37   #1
mysiamysia
Wtajemniczenie

Jest tu ktos z Norwegii?

Jakie marki sklepow z ciuchami mozna spotkac w Norwegii (chodzi mi o te bardziej znane typu h&m ,tally weijl,zara itp. itd.) Czy ktos sie orientuje? A moze sa tam raczej marki nieznane u nas hmmm...tak sie zastanawiam co by mozna przywiezc z ciuchow stamtad czego u siebie nie moge kupic ,dlatego pytam..Wie ktos moze?

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-11, 17:28   #2
minnie
Raczkowanie

Dot.: Jest tu ktos z Norwegii?

hej,
zazwyczaj w centrach handlowych królują te same marki, w każdym znajdziesz:H&M, Cubus,KappAhl,Vero modę. czasami b-young i vile. na zare i tajli nie masz co liczyć , zara jest tylko jedna w oslo(otwarta w końcu w tym roku , z tajli się nie spotkalam).Proponuję jennak zajrzeć do sklepów niedostępnych w Polsce takich jak:
-lindex- fajna bieizna i nie tylko,
-bik bok-sklep dla młodych dziewczyn fajne ciuchy i niedrogie,
-popin, lene-v,neste stop-mało tam kupuje ale można zajrzeć,
-oasis- świetne cichy ale drogie.

polecam takze accessorize -sklep z biżuterią, butami i torebkami(jednak przed nimi ostrzegam, 2 mi się juz rozpadły po miesiącu użytkowania )i bianco-super buty.
Zyczę udanych zakupów i pochwal się jak coś sobie sprawisz
minnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 18:04   #3
gosiek678
Raczkowanie

witam. czy moglby mi ktos przyblizyc jak jest ze znalezieniem tymczasowej pracy na wakacjach w norwegii?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

lub moze ktos studiuje w norwegii?
gosiek678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 19:45   #4
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek678 Pokaż wiadomość
witam. czy moglby mi ktos przyblizyc jak jest ze znalezieniem tymczasowej pracy na wakacjach w norwegii?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

lub moze ktos studiuje w norwegii?
Hej!!
Mieszkam w Norwegii juz 3 lata i powiem Ci ze z praca tymczasowa wakacyjna to jest kiepsko bez znajomosci jezyka, chyba ze na budowie, akurat o tym cos wiem bo jestem tu architektem.

Jest ktos na forum jeszcze z norwegii??????????

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
hej,
zazwyczaj w centrach handlowych królują te same marki, w każdym znajdziesz:H&M, Cubus,KappAhl,Vero modę. czasami b-young i vile. na zare i tajli nie masz co liczyć , zara jest tylko jedna w oslo(otwarta w końcu w tym roku , z tajli się nie spotkalam).Proponuję jennak zajrzeć do sklepów niedostępnych w Polsce takich jak:
-lindex- fajna bieizna i nie tylko,
-bik bok-sklep dla młodych dziewczyn fajne ciuchy i niedrogie,
-popin, lene-v,neste stop-mało tam kupuje ale można zajrzeć,
-oasis- świetne cichy ale drogie.

polecam takze accessorize -sklep z biżuterią, butami i torebkami(jednak przed nimi ostrzegam, 2 mi się juz rozpadły po miesiącu użytkowania )i bianco-super buty.
Zyczę udanych zakupów i pochwal się jak coś sobie sprawisz
Hej!!
Jak milo spotkac kogos z Oslo!! Tez kupuje w lindexie a torebka z accesorize rozpadla mi sie po drugim uzyciu!!!

Gdzie mieszkasz w Oslo??

Pozdrawiam!

A.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 13:57   #5
citronnade
Przyczajenie

GG do citronnade

Najlepszy, rozwiazaniem bedzie udanie sie do jednego z centrow handloiwych, polecam Sandvike, jezeli pobyt bedzie w Oslo. Tam juz do bolu i limitu karty mozna wybieracv sposrod wspomianych juz wczesniej marek, polecam jeszcze marke Gina Tricot, czasami mozna znalezc cos ciekawego
pozdrawiam z Oslo

Większość rzeczy jest w ciąż do zrobienia. Cóż, za piękna perspektywa na przyszłość!
citronnade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 20:14   #6
norka27
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny Watek o Norwegii, calkiem rozbudowany juz tu jest i ma wiele stalych bywalczyn polecam poszukac. Troche mnie tu nie bylo hehe ale jakos nawal pracy i tak sie zakrecilo Zazdroszcze wam ze mieszkacie w Oslo, ja mam juz dosc mojego za****owa w nibylandii (Vestlandet kraj owiec i moskitow) ale maz nie chce sie jak narazie nigdzie wyprowadzic. Ostatnio odkrylam ze w Oslo i Drammen sa Polskie sklepy, az sie glodna zrobilam Zazdroszcze wam Od ponad 6 miesiecy w doma nie bylam i ciesze sie jak szalona ze juz za kilka dni bede w Polandii Jakos mnie ta natura juz znudzila tutaj i ciagnie mnie do miasta, tyle ze z mezem Norwegiem nie tak latwo, oni kochaja te wszystkie malenkie miejscowosci daleko za gorami, za lasami Co do sklepow to raczej wszystko na jedno kopyto, w kazdej miejscowosci sklad ten sam - Cubus, Kappahl, VeroModa czasem sie H &M zdarzy ale trzeba byc szczesciarzem Ja do H&M mam tylko 120km plus 2 promy po drodze czyli 3 godziny w 1 strone a do reszty jakies 70km Co mnie pokusilo by tu zamieszkac, oj musze kochac tego meza

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2009-12-17 o 20:15
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 05:56   #7
Bling
Zadomowienie

Oj musisz musisz

Pozdrowko

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 22:46   #8
norka27
Zakorzenienie

A ja jutro lece do domu Na cale 6 dni
Stary 2010-01-03, 08:32   #9
eweden
Raczkowanie

hej dziewczyny, a może macie jakieś namiary na jakiś tani hostel w Norwegii, jakieś przydatne adresy?? Bo tanie loty kuszą, oj kuszą... i chętnie bym się wybrała chociaż Norwegia kojarzy mi się z zimnem
Stary 2010-01-09, 18:26   #10
norka27
Zakorzenienie

Eweden hotele raczej tu kosztuja i to dosyc slono. Na jakis wygnaniowych oddalach koszstuje kolo 600nok za osobe, w miastach kolo 1000nok. Zdazaja sie oczywiscie promocje. W Bergen jest taki hotel - stancja z pokojami mieszkalnymi gdzie idzie dostac pokoj za okolo 300nok na dobe ale musze poszukac nazwy bo mi sie zapomnialo
Stary 2010-03-18, 23:29   #11
Maagdus
Raczkowanie

GG do Maagdus

Hmm w Stavanger H&M jest na każdym rogu, w każdej nawet najmniejszej galerii i jako wolnostojące też Są bardzo rozbudowane, mają też kosmetyki biżuterię i ogromniasty wybór. Generalnie uwielbiałam tam buszować bo zawsze było coś fajnego,a jak promocje to na maxa . Tak jak wcześniej napisały wizazanki można też spotkać Cubus, KappAhli itd. Mają taką fajną markę (czy to nazwa sklepu - nie wiem, ale można je spotkać)Voice of Europe. Mają fajne ciuszki. od sportowych po fajne wyjściowe ciuszki. I ceny też nie są z kosmosu To był mój ulubiony sklepik

Edytowane przez Maagdus
Czas edycji: 2010-03-18 o 23:30
Maagdus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości