impotencja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 09:39   #1
Gisia_00
BAN stały

impotencja

jakie są sposoby na zachowanie sprawności? Jak facet powinien o siebie dbać żeby impotencja go nie dosięgła? I co jest przyczyną impotencji? Co stosować żeby wzwód wrócił? penigra? permen? clavis? coś ktoś zna??
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 10:04   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: impotencja

Cytat:
Napisane przez Gisia_00 Pokaż wiadomość
jakie są sposoby na zachowanie sprawności? Jak facet powinien o siebie dbać żeby impotencja go nie dosięgła? I co jest przyczyną impotencji? Co stosować żeby wzwód wrócił? penigra? permen? clavis? coś ktoś zna??
Nadmierne ilości alkoholu, palenie, nadciśnienie, cukrzyca, stres, nadwaga, nieregularny tryb życia, tłusta dieta (wszystko co szkodzi prawidłowemu krążeniu) - przyczyn może być wiele. Przede wszystkim należy znaleźć przyczynę problemów, podjąć leczenie. Polecam odwiedzić fora, na których wypowiadają się na ten temat panowie. Wpisz w google: "problemy ze wzwodem forum" i sporo Ci tego wyskoczy.

Warto zdrowo się odżywiać, uprawiać jakiś sport lub przynajmniej gimnastykować się 3 razy w tygodniu po 30 minut. Do tego rozsądnie z używkami. Warto również zadbać o swoją psychikę, znajdować czas na odpoczynek. I dawać sobie czułość i miłość w związku - drobne, ale ważne, codzienne gesty, rozmowa.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2008-11-17 o 10:06
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 13:45   #3
pani_smith
Zakorzenienie

wystarczą badania okresowe w wyznaczonych terminach i nie stosowanie żadnych preparatów bez konsultacji z lekarzem.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 13:50   #4
Asienka187
Zakorzenienie

Mój kolega zawsze powtarza "nie ma impotentów, sa tylko leniwe kobiety"

A tak serio to zgadzam się z dziewczynami wyżej
Stary 2008-11-17, 22:34   #5
WalrK
Przyczajenie

Najwazniejszy czynnik to masturbacja!
Co za tym idzie, niedobór testosteronu!
WalrK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 01:29   #6
magina
Raczkowanie

Impotentow jest wielu,wielu wiecej niz myślicie ,a ten kto mowi ze nie ma wcale ,to włsnie impotent ,rownież umyslowy!!!
magina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 10:57   #7
pinezka997
Raczkowanie

to tak przede wszystkim to trzeba się odpowiednio odżywiać. Uprawiać sport. Wydaje mi się, że jakimiś tabletkami na wzwód można się wspomóc. idźcie do lekarza. Czytałam o permenie i clavisie, naprawdę mogą pomóc, tym bardziej, że w permenie jest żeń szeń i buzdyganek (cokolwiek to jest :P) a to wpływa na testosteron
pinezka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 12:12   #8
melania785
Raczkowanie

hmmmm no tak testosteron jest najwazniejszy bez odpowiedniej ilosci to tak jakby faceta nie bylo. te tabletki pomagaja w ten sposob ze zwiekszaja wydzielanie testosteronu?? ciekawe
melania785 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 10:48   #9
skarbeczek002
Raczkowanie

nie no chodzi o to, że ten cały buzdyganek ziemny zawarty w tych tabletkach jest źródłem jakiś substancji, które stymulują wydzielanie naturalnego testosteronu. No i pomaga w utrzymaniu jego wysokiego poziomu. :P tak przeczytalam :P
skarbeczek002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 14:19   #10
melania785
Raczkowanie

dobrze wiedziec, dzieki tabletki jak poczytalam maja dobre opinie i sa informacje na glownej stronie tez, ale dzieki za info
Stary 2008-11-20, 11:45   #11
motylek66
Raczkowanie

te tabletki są chyba dostępne bez recepty? a mam takie pytanie, czy jeżeli para nie ma z TYM :P problemów, to facet i tak może brać permen na poprawę jakości życia seksualnego :P??
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 09:54   #12
skarbeczek002
Raczkowanie

nie no jak nie ma problemów ze wzwodem to po co brać? Czytałam, że Permen, penigra, czy inne tego typu srodki są dla mężczyzn, którzy mają problem ze wzwodem. I suplementy diety nie są na receptę. No ale Gisiu napisz co tam słychać, bo aż się zmartwiłam!
Stary 2008-11-24, 08:51   #13
melania785
Raczkowanie

o jeszcze widzialam dobre opinie w sklepie internetowym na stronie, cena jest bardzo przystepna

Edytowane przez melania785
Czas edycji: 2008-11-24 o 08:52
Stary 2008-11-24, 10:19   #14
pinezka997
Raczkowanie

Gisia i jak tam, rozwiązujesz jakoś problem?? widziałam niedawno reklamę Permenu, do dwóch opakowań dodają nakładkę wibracyjną :P ciekawe czy jest to jeszcze gdzieś dostępne :P
Stary 2008-11-24, 11:25   #15
vadi
*sportaddict*

czasami to się po prostu zdarza i tyle, nawet u młodych mężczyzn. I zwykle samo mija, o ile postawa ich partnerki nie doprowadzi do wstydu itp.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 11:27   #16
Gisia_00
BAN stały

moja postawa nie jest jakaś naganna... i właśnie w tym sęk... ja mu sie staram pomóc. Byliśmy z tym u lekarza. powiedział, że to przez stres, przez palenie i niezdrowy tryb życia. No cóż zdarza się... kazał nam kupić takie tabletki permene czy permen, coś takiego. A kazał te, bo w składzie mają żeń szeń i buzdyganek ziemny. Nie wiem o co chodzi z tymi ziołami, ale mają pomóc... zobaczymy za 8 tygodni bo tyle trwa kuracja. Sama nie wiem czy to krótko czy długo... jakoś będę musiała wytrzymać. Tylko kompletnie nie wiem jak się mam zachowywać... czy mam mówić "Kochanie, wziąłeś dziś tabletkę" albo "Kochanie jak tam się dziś czujesz"????? :/ co robić dziewczyny ????
Stary 2008-11-27, 10:21   #17
skarbeczek002
Raczkowanie

Gisiu... z tymi ziołami to chodzi o to, że żeń szeń wpływa na centralny układ nerwowy, a buzdyganek na wytwarzanie naturalnego testosteronu. Wiadomo jakie to wszystko jest ważne dla wzwodu... Co do tego jak masz się zachowywać, to wiem, że to nie łatwe, ale spróbuj jak najbardziej naturalnie. Od czasu do czasu zapytaj o tabletkę, jak się czuje, ale nie codziennie. Raczej pokaż, że o niego dbasz. Ubierz się ładnie, przygotuj kolację, całuj, przytulaj, wygłupiaj się. On chyba takiego wsparcia teraz potrzebuje...
Stary 2008-12-01, 10:47   #18
motylek66
Raczkowanie

Gisia głowa do góry!! Zobaczysz, że wszystko się ułoży jeszcze będziesz miała go dosyć :P ja myślę, że jeżeli te tabletki sa naprawde takie ziołowe i naprawdę tak wpływają pozytywnie na facetów no to nie masz się o co martwić przypominaj mu o tabletkach, przytulaj go i otaczaj miłością
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 10:55   #19
Gisia_00
BAN stały

ajj dzięki Dziewczyny za wsparcie, ale nie jest łatwo. Wiecie, nawet najlepsze tabletki nie pomogą jak sam TŻ nie będzie chciał... a póki co to właśnie tak średnio chce... pali papierosy, chodzi na imprezy, ostatnio nawet beze mnie... nie rozumiem dlaczego on nie chce doprowadzić do tego żeby było dobrze, żeby doszedł do siebie. Kupiłam mu tabletki, robię mu wieczorem herbatkę z miodem, masuję plecy, a on... ehh szkoda słów :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 12:04   #20
skarbeczek002
Raczkowanie

Gisiu i tak musisz sie zachowywać. Chociaż wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko, Ty chcesz, on jakoś mniej... faktycznie nie powinien się tak zachowywać. A może jakoś podstępem ten permen mu dawaj :P heh nie no żart. Nic innego oprócz poważnej rozmowy nie przychodzi mi do głowy...
Stary 2008-12-15, 11:16   #21
Gisia_00
BAN stały

widzę, że tutaj na dole jest nawet taki odnośnik do Permenu... z moim TZ jako tako, bierze te tabletki, ale mam wrażenie, że robi mi wielką łaskę... a przecież to jemu powinno zależeć, nie tylko mnie. On cały czas twierdzi, że i tak wszystko będzie dobrze... przydałby mu się kubeł zimnej wody na głowę...
Stary 2008-12-19, 18:49   #22
Gisia_00
BAN stały

coś tu ucichło...

ale napiszę kilka słów od siebie.

TŻ tabletki bierze, nadal z wysiłkiem, ale bierze, także kuracja trwa. Widziałam jeszcze ten permen z nakładką wibracyjną, kupię, może mu się spodoba no a poza tym to idą święta, czas cudów, może ON się wreszcie zmieni...
Stary 2008-12-21, 10:40   #23
pinezka997
Raczkowanie

Permen z nakładką wibracyjną :P to brzmi ciekawie :P a mogą to brać faceci, którzy ze wzwodem nie mają problemów?? ale tak powiedzmy... dla polepszenia życia seksualnego :P?
Stary 2009-01-01, 15:32   #24
sevda
Raczkowanie

mam ostatnio podobny problem wszystko jest ok, a podczas seksu (jezeli w ogole do niego dochodzi) przy zmianie pozycji penis opada, mój TŻ się załamuje i nie wiem co robić On nie chce iść do lekarza.. twierdzi, że to przez zbyt częstą masturbację;/ juz tego prawie wcale nie robi, ale robił kiedyś i to przez to;/ że mimo tego, że jest podniecony potrzebuje silniejszych bodźców;/ czy to możliwe? Jak powinnam zareagować?
Stary 2009-01-05, 20:03   #25
Gisia_00
BAN stały

mnie się wydaje, że musisz namówić go na wizytę u lekarza. Albo po prostu kup mu jakieś tabletki, chociażby te co ja mojemu i każ mu brać!! Dziewczyny my też musimy dbac o naszych partnerów, oni sobie sami bez nas nie dadzą rady!!
Stary 2009-01-08, 12:11   #26
polcia26
Raczkowanie

Cześć dziweczyny!
My mamy taki sam problem i to od początku... TŻ przyznał mi się że ma problemy z tym i jak zaczynaliśmy się kochać to jeszcze było nawet ok, potem robiło się coraz gorzej, zjadł więc penigre - całość zalecanej dawki. Była poprawa - czasem aż mnie zaskakowała.
Potem przestał brać bo na opakowaniu jest napisane że musi być przerwa, i wtedy jakby grom z nieba - wszystko zaczeło się od nowa. Znów chodził na siebie zły, mówił że nienawidzi swojego ciała... Teraz kupiliśmy ponoć coś mocniejszego - Ekstra Orgasm, bierze to 2 tygodnie i tylko raz udało nam sie normalnie pokochać, innymi razy wzwodu nie było wcale.
TŻ prowadzi zdrowy tryb życia, dobrze się odżywia, nie pali, nie imprezuje, odpoczywa, ćwiczy.... i to tak na nic! Czasem widze jak się coś mniędzy nami sypie przez to!
W poniedziałek idzie do lekarza.
a ile wasi TŻ-ci mają lat? Mój ma 35
polcia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 12:18   #27
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

wspolczuje wam i waszym partnerom

choc moj TZ nie ma takiego problemu..to mysle ze nalepszym rozwiazaniem jest konsultacja z seksuologiem..

warto wiedziec czy zwiazane jest to z zaburzeniami sfery bilogicznej czy psychicznej...

podejrzewam ze ciezko namowic jednak partnera na taka wizyte u specjalisty

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:23   #28
sevda
Raczkowanie

mój ma 23... nom najlepsze wyjście to wizyta u seksuologa lub urologa tylko jak go nam zaciągnąć? ech, ciągle się wykręca tym, że nie ma czasu... . Dziwni ci faceci, to tylko lekarze przecież, nie gryzą:/ no ale w końcu będzie trzeba:P Powodzenia wam życzę i waszym TŻ-om
Stary 2009-04-15, 22:07   #29
pleasechangemyname
Raczkowanie

dziewczęta,a do jakiego specjalisty wysłać TŻa w takiej sytuacji?
Urologa?
Seksuologa?
kogo?
pleasechangemyname jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 22:11   #30
Malaika85
Zadomowienie

ZDROWY TRYB ZYCIA
(czyli jakis sport regularnie, zdrowa zywnosc, abstynencja alkoholowa i nie palenie papierosow)

inaczej sie nie da ... tak jak ze skutecznym odchudzaniem cudow nie ma
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości