|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
kamlach publishings - zbiorowe zamówienie?
hej dziewojki
![]() będę chciała zamawiać archiwalne numery i trochę książek z kalmbach publishings - wydawcy m.in. bead&button, art jewellery i bead style, + setek przewspaniałych książek po pierwsze, wysyłka rozłożona na kilka osób wyjdzie taniej po drugie, mam cichą nadzieję, że jeśli złożymy spore zamówienie, uda mi się wynegocjować jakąś zniżkę - ceny mają jednak amerykańskie typowo, czyli jak na nasze dosyć wysokie.kto chętny? ![]() ich oferta: http://www.kalmbachstore.com/beading...ry-crafts.html Edytowane przez kocuria Czas edycji: 2010-03-08 o 19:46 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kamlach publishings - zbiorowe zamówienie?
Kocuria ja bym była zainteresowana, najbardziej to Art Cleyami i Wire Wrappingiem tyle,że nigdy u nich nie zamawiałam,ba nawet nie mam ani jednej książki ani czasopisma o biżu
i nie wiem tak dokładnie czego mogę się spodziewać bo po okładkach to niewiele widać. Warto?Pewnie to nie pierwsze Twoje zamówienie to masz doświadczenie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
attentte - na ww ani ac sie nie znam, wiec nie jestem w stanie ci udzielic tego typu informacji dokladnie - moge tylko powiedziec, ze koralikarsko-drobniczarskie publikacje ichnie sa fe-no-me-nal-ne.
regularnie nad nimi usycham w empiku... sol89 zreszta sadze sie podpisze pod tym - wlasnie zamowila dwuletnia prenumerate bead&button. maja swietne fotki, bardzo dobre nasycenie merytoryczne tekstow, fajne schematy i przesympatyczne artykuly - w swoich gazetach. nie wiem, jak w ksiazkach - ale ksiazki (przynajmniej te koralikowe) to zbiory tematyczne artykulow z konkretnej gazety. ja samych ksiazek mam w tej chwili w koszyku 600$... drobniczarskich li tylko. i jestem pewna, ze ani centa zalowac nie bede. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Kocuria, a nie kiedy planujesz to zamówienie, mniej więcej? Bo ostrzyłabym sobie ząbki na kilka rzeczy....
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
generalnie wolę zrobić zakupy miesiąc później, niż potem znowu płacić za wysyłkę - chcę kupić możliwie wszystko, co mi jest potrzebne, za jednym machem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
kocurio - ja poproszę o tą książkę : http://www.kalmbachstore.com/62434.html Tej mi brakuje
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kocuria no oglądam ich ofertę i dużo rzeczy chcę,a nie mam tyle kasy,ależ ci zazdroszczę ,że możesz kupić za 600$
![]() A powiedz mi mam przesłać Tobie linki co chcę na priv czy tutaj w wątku? i jak by to było z płatnością? Rany spać nie będę mogła przez ten wątek
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
dziewoje - wpisujcie tytuły TUTAJ jednocześnie z wpisywaniem do tematu - tutaj jako kopia 'zapasowa' do tamtej tabelki, bo musi być otwarta dla edycji.
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() zdobędę. albo się zapożyczę. albo coś w ten deseń. są rzeczy ważne i ważniejsze, jedną z tych ważniejszych jest moja pasja, kasa rzecz nabyta ![]() płatność - PRZED zamówieniem przeze mnie. przy czym kwestie bankowe chętnie komuś oddam - nie lubię banków, nie lubię operować pieniędzmi, zwłaszcza cudzymi, jestem neurotyczką, to nie jest najlepszy zestaw cech skarbnika.. linki - tu i w tabelkę. Edytowane przez kocuria Czas edycji: 2010-03-08 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
przeglądam, przeglądam
jak ty kusisz kocurku.
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
To najpierw tutaj wpiszę,a potem w tabelkę
![]() 1. Beautiful Wire Jewelry for Beaders Irina Miech http://www.kalmbachstore.com/62649.html 2. Metal Clay for Beaders Irina Miech http://www.kalmbachstore.com/62334.html Edytowane przez Attentte Czas edycji: 2010-04-08 o 09:36 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Kocuria, Aniołku Ty nasz najdroższy.... ;P ...a orientujesz się pi razy oko chociaż ile tam właściwie kosztuje wysyłka? Bo nijak znaleźć nie mogę, zmiana kraju w koszyku też nic nie daje... :/
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
13,5$ za paczkę powyżej 70$. generalnie łapiemy się na 13,5$, chyba że chcemy kurierem, to 100kilkadziesiąt :P |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Kocurko - ja się jednak wycofam, mam już dostęp do tej książki
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Kocie, ja bym była bardzo chętna, ale w tym miesiącu finansowo nie dam rady
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocurio, ja bym chętnie zamówiła którys z archiwalnych numerów Bead and Button. W moim Empiku nie ma takich niszowych czasopism, więc nawet w rękach nie miałam tego cuda. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- O rany, nie jestem w stanie wybrać numeru. Chyba muszę wziąć ich kilka. Edytowane przez EwaWalc Czas edycji: 2010-03-10 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
też się zastanawiałam nad archiwalnymi - ale sprzedają po cenie okładkowej, co powoduje, że taniej kupić prenumeratę do przodu, niż archiwalne numery ;/
będę chyba próbowała kupić archiwalne na ebayu, da się dostać dużo taniej. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że ta książeczka może zainteresować dziewczyny zajmujące się AC
http://www.kalmbachstore.com/66290.htmlPrzy okazji, niestety z przyczyn technicznych (przeprowadzka i jak na razie mała ilość chętnych) kocurek jak na razie jeszcze nie określiła dokładnego terminu składania zamówienia.
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się podepnę do zamówienia
O zaplatajkach chain co prawda niewiele jest, ale i jedna pozycja dobra ![]() W tabelkę się już wrzuciłam, to jeszcze dopisuję się tu: Easy Chain Mail by mnie interesił
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

i nie wiem tak dokładnie czego mogę się spodziewać bo po okładkach to niewiele widać. Warto?