|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ramaaaa;)
hej... witam wszystkich !!
mam taki mały problemik, hmm mam ogromne lustro w ramce drewnianej. Chciałabym go zmienić, bo nijak mi będzie pasować do sypialni ![]() Lustro to miało piękną brokatową ramkę. Na prawdę było w tym mnóstwo uroku. Dlatego chcę kupić brokat i obsypać nim tą ramkę. Tylko teraz pytanie, czym można spryskać ten brokat, żeby nie sypał się, po prostu żeby nie odpadł. Co byście mi polecili do utrwalenia go?????? A może macie jakieś inne fajne pomysły na nowoczesne przerobienie ramek przy lustrach? ![]() Pozdrowiona dla wszystkich!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: ramaaaa;)
Myślę, że można dokładnie zaslonić taflę, posmarować klejem króty po wyschnięciu robi się przezroczysty, posypać brokatem, delikatnie strząchnąć to co się nie przykleilo i po wyschnięciu potraktować lakierem w sprayu, można też spróbować przymocować go na sam lakier, ale przed zrobiłabym probę na czymś innym, żeby mieć pewność, że zostanie osiągnięty zadawalający efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej,
o dziękuję pięknie za odpowiedź ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CraftMod
|
Trochę puszek srebrnych i złotych wypryskałam i z czystym sumieniem mogę polecić Śnieżkę i DenBraven, nie polecam natomiast Eurocolor, choć nie wiem, może w opcji bezbarwnej nie być taki zły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.