|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nowe mieszkanie - jak urządzić?
Witam.
Debiutuję w tej części wizażowego forum, mam nadzieję, że nie łamię żadnych zasad ![]() W załączniku podsyłam rzut mieszkania. Jeszcze można co nieco zmieniać, dlatego chciałabym się Was poradzić w tej kwestii. Można ruszyć te najcieńsze ściany, grube są nośne. Piony są zaznaczone. Czy macie jakieś pomysły na zagospodarowanie miejsca? Drugie pytanie jest o wykończenie i wystrój. Jesteśmy młodzi i jeszcze studiujemy, więc będziemy musieli zamknąć się w budżecie ok 50-60tys, czy to jest możliwe? Musimy kupić absolutnie wszystko, od paneli i płytek po meble, rtv i agd. Czy macie dla mnie jakieś rady? Nie mam pomysłu za bardzo na wystrój, wiem, że nie przepadam za klasyką ani też ultra nowoczesnością. Lubię styl podróżniczo/etniczny. Ale nie wiem czy przy takim budżecie mogę marzyć o jakimś stylu, czy raczej będę musiała kierować się przede wszystkim ceną... Chętnie dowiem się co myślicie na ten temat. Aha - balkony są od strony zachodniej.
![]() |
#2 |
after hours
|
Dot.: Nowe mieszkanie - jak urządzić?
dla ilu osób to mieszkanie i co chcecie w nim mieć ?
![]()
![]() |
#3 |
after hours
|
może tak?
a co do pytania o urządzenie, to może to być styl podróżniczo-etniczny, trzeba tylko szukać promocji, wiele rzeczy można zrobić samemu, trzeba odrobinę pomysłu. np. rtv-agd - porównajcie ceny w internecie, czasem sklepy dają rabaty (np.10%) jeśli cały sprzęt kupicie u nich. wszystko można, tylko trzeba to zrobić z głową ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
w ikea sa bardzo tanie meble -a czesto sa "czyste" ,mozna je samemu pomalowac albo ozdobic jakimis ornamentami.Jezeli tylko macie czas i chce Wam sie pobawic mozecie sami stworzyc regaly ,szafki,stoly,polki.Wysta rczy podjechac do jakiegos praktikera i wyciac gotowe deski -jest duzo zabawy,ale frajda fajna.Ja w ten sposob skomponowalam dwie szfeczki,biurko i komode .A zeby nie sklamac jedna szafeczka wyszla mnie ok 40zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za radę odnośnie agd ![]() ![]() Cytat:
Ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
![]() |
![]() |
#6 | |
after hours
|
Cytat:
zaraz Ci coś zrobię jeszcze z tym projektem ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
after hours
|
propozycja dość odważna..
jeśli nie gotujecie dużo... dwie opcje - pierwsza - gdyby nie dało się przenieść muszli do łazienki: leciutkie przesunięcie drzwi od wc w lewo, po prawej stronie umywalka, muszla, we wnęce wygodna kabina (ok 110 x 70) zamykana drzwiami zasuwanymi, ew wanna np.http://allegro.pl/item1000144250_wan..._promocja.html, może być z parawanem, ale nie ma gwarancji, że się zmieści - tutaj już liczyłyby się mm. dawna łazienka pomniejszona, pomieszczenie gospodarcze z pralką/garderoba. druga opcja: gdyby była możliwość podłączenia muszli w łazience, to również łazienka zmniejszona, ale wszystko się mieści spokojnie ![]() mieszkanie już stoi, czy się buduje?
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2010-05-06 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
after hours
|
inaczej
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Tak można, już wykonawca mówił, że w głównej łazience jest możliwość podłączenia sedesu.
Dzięki za propozycje, nie wpadłam na taką wersję kuchni ![]() Trzeba przemyśleć. Dzięki za rady!! Aha, jeszcze mam pytanie o podłogi, kuszą mnie deski prawdziwe, ale wiem, że są drogie. Teraz mam panele drewniane i też nie były zbyt tanie, i miały być super mega hiper wytrzymałe itd, a bardzo łatwo ślady na nich zostawić czymkolwiek, nawet jak coś spadnie na podłogę. Ma ktoś z Was deski i jest zadowolony?
![]() |
#10 |
after hours
|
u mnie w mieszkaniu jest parkiet drewniany od 1974 roku. Jakby go wycyklinować i uzupełnić - wytrzymałby spokojnie kolejne 30 lat
![]() jeśli próbujecie wszędzie szukać oszczędności, to może szukajcie jakichś promocji, okazji, wyprzedaży? czasem da się trafić w cenie niewiele większej od średniej klasy paneli. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- w gruncie rzeczy nie będzie tego metrażu tak dużo, więc może warto zainwestować w parkiet?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.