|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pomysły dla KWC
Od jakiegoś pół roku piszę recenzje na KWC (bardzo mnie to wciągnęło) i mnóstwo świetnych kosmetyków kupiłam dzięki opinii innych Wizażanek
![]() Katalog kosmetyków jest świetnie przemyślany, przejrzysty, a kontrola nad recenzjami sprawia, że jest bardzo wartościowy i wiarygodny. Wielki ukłon dla Was, za tak wspaniałą robotę. ![]() Mam takie dwa pomysły dotyczące KWC. Pierwszy nasunął mi się jak któryś raz przyznawałam kosmetykowi 5 gwiazdek. Są takie produkty, które dla mnie są na 7 gwiazdek ![]() Oczywiście to tylko taka moja wizja ![]() Drugi pomysł to oznaczenie polskich produktów jakimś znaczkiem. Staram się wybierać polskie produkty, bo nie ustępują jakością zagranicznym, a czasem są lepsze (przy niższych cenach). Myślę, że wiele Wizażanek-Polek może się tym kierować i byłoby to dla nich ułatwieniem. Nazwy polskich firm nierzadko nie przypominają polskich nazw, a niektóre zagraniczne mogą sugerować polską produkcję. Dzięki Wizażowi lepiej się w tym orientuję, ale kiedyś byłam kompletnie zielona w tej kwestii ![]() Fakt, że w sklepie można sprawdzić skąd produkt pochodzi, ale ja planuję zakupy na podstawie Wizażu i z gotową listą maszeruję po kosmetyki. Dziękuję za wysłuchanie. Mam nadzieję, że któryś z moich pomysłów przyda się choć po części. Pozdrawiam ! ![]() Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2009-06-13 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły dla KWC
Jeszcze coś mi wpadło do głowy.
Bardzo pożyteczną rzeczą są profile cery w KWC. Wydaje mi się jednak, że za słabo są wykorzystane. Nie wiem na ile byłoby to trudne w wykonaniu, ale może można byłoby zrobić jakąś wyszukiwarkę tych profili. Chodzi mi o to, żeby była jakaś opcja: "Znajdź takie same profile cery" dla Wizażanek i wyszukaj np. cera tłusta, bez skłonności do alergii, bez rozszerzonych naczynek ... dla Gości. Wyszukiwarka znajdowałaby wszystkie Wizażanki o tym profilu cery, a wtedy już łatwo sprawdzić jak dbają o cerę, jakie kosmetyki cenią ![]() Narazie widzę niewielki odzew na moje pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie pomysły są ciekawe, ale do przedyskutowania z działem "technicznym", bo nie wiem, czy są możliwe w realizacji.
Dziękuję za pomysły i serdecznie pozdrawiam ![]()
liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2009-06-16 o 00:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, a jeśli jakoś mogę pomóc w ich realizacji, to jestem chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czy jest możliwość poszerzenia, zwiększenia pola dodawania recenzji?
Poszerzenia okna w prawą stronę, a jeśli chodzi o wielkość pola dodania takiej opcji jak na forum zwiększ rozmiar, który jest w górnym prawym rogu? I jeszcze jedno. Dodając nową recenzję i wpisując w pole od kiedy i ile opakowań danego kosmetyku się zużyło jest to ładnie odgraniczone od recenzji, zostaje linia odstępu. Jeśli jednak edytujemy recenzje: Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: Dobiega do treści recenzji zaraz za ostatni wyraz. Nie ma linii odstępu. Samemu trzeba Enterem zjechać w dół aby przywrócić poprawną wersję. Czy da się z tym coś zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
co do profili na KWC, myślałam kiedyś czy nie byłoby dobrze dodać opcję jaką recenzentka ma skórę na ciele - suchą czy normalną
bo to, że ma tłustą cerę nijak ma sie do używania balsamów do ciała czy choćby kremów do rąk i czytając oceny kosmetyku widzę zachwyty, że nawilża doskonale i narzekania innych że nie nawilża ogóle mogę sie wtedy tylko domyślać, że te zachwyty pochodzą od osób ze skórą nie wymagającą wiele dla mnie taka informacja byłaby bardzo pomocna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam,
a ja mam takie pytanie czy można by bylo do KWC dodać kosmetyki ochronne do wlosów? Zbliża się lato i chciałam coś sobie kupić ale niestety nie znalazłam takiej kateorii - są do wlosow farbowanych, kręconych itp ale mi chodzi o typowe ochronne na lato przed słońcem -jakieś mgiełki , balsamy . Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.