|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Praca?
Hej, mam 16 lat i chcialabym co nieco 'zarabiac' na swoje wydatki itp. Kiedys roznosilam ulotki, niestetym praca ciezka i mozolna, na dodatek za grosze : // Macie pomysly jak nastolatka moze zarabiac? Myslalam tez o pracy przez internet(odsylanie e mailow , jest cos takiego?) bo w sumie taka bylaby najwygodniejsza. Sporo osob dorabia przez Avon, czy Oriflame, ale to trzeba przejsc szkolenie co do oriflame..
polecacie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca?
najprościej jest popracować jako hostessa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
nie trzeba zadnych szkoleń, zeby pracowac w oriflame.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze w Twoim wieku to avon czy oriflame bylby najlepszym rozwiazaniem. Ta praca nie bylaby na tyle czasochlonna by zaklocic Twoja nauke w szkole, a jednoczesni dzieki niej mogabys nawiazac nowe znajomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kolejny wątek o możliwości zarabiana nastolatek... temat był wałkowany, poszukaj
![]() Ori nie wymaga żadnych szkoleń.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18044576]ani w avonie
![]() jeszcze jest mcdonald.[/QUOTE] w Macu przyjmują <18? edit: właśnie zobaczyłam na ich stronie, szukają pełnoletnich. Cytat:
a może kelnerka? moi znajomi tak dorabiają i sobie chwalą. dla mnie problemem jest książeczka sanepidowska, koszt badań to 110 zł, a skąd mam na to wziąć? -.- Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2010-03-21 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nie depcze krokusów
|
rosiek - 110 zł?!
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może korepetycje? Np z matematyki dla uczniów młodszych klas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nie depcze krokusów
|
Spróbuj w innym miejscu. Sanepid często pobiera wyższe opłaty.
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
a może spróbuj np. sąsiadce skosić trawę,sąsiadowi ogarnąć podwórko z liści czy tam czegoś... możesz też wyprowadzać psy
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Przez całe liceum pracowałam jako hostessa. Potrafiłam zarobić przez miesiąc pracy, tylko w weekendy 1500zł, to max oczywiście, najczęściej ok 600-800zł, zależy z jakiej firmy było zlecenie. Ale to praca piątek (po szkole od razu), sobota, niedziela po 12 godzin...
Może rodzice, dziadkowie pożyczyli by Ci na początek te pieniądze na książeczkę sanepidowską? P.s Jeśli dobrze pamiętam to ja wyrabiałam książeczkę tak, że poszłam do lekarza, powiedziałam, że chce wyrobić książeczkę i lekarka dała mi skierowanie na badanie kału i rtg płuc i z tymi wynikami ją wyrobiłam, ale nie pamiętam już gdzie czy u lekarza czy w sanepidzie...
Edytowane przez IamLeeLee Czas edycji: 2010-03-22 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama książeczka jest już na całe życie, ale badanie lekarskie jest ważne tylko 1 rok, więc potem już płacisz tylko te 30-50 zł lekarzowi, jeśli chcesz mieć ważną książeczkę przez kolejny rok. Skąd wziąć na książeczkę? Hmm... nie wiem, czy w Twojej rodzinie robi się prezenty "na zajączka", ale jeśli tak, to poproś, aby to były w tym roku pieniądze. Jest jeszcze taka możliwość, abyś poszukała promocji organizowanych w miejscach, gdzie nie sprzedają jedzenia, bo wtedy książeczka nie jest wymagana. Jednak upewnij się, żeby w ostyatniej chwili nie okazało się, że jednak wymagają książeczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko naprawdę nie mam skąd wziąć na nią pieniędzy, poza tym w moim przypadku teraz i tak nie miałabym czasu na pracę, ale wiem, że książeczkę warto mieć... Ale nie wydam ok. 150-160 zł niestety. Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2010-03-23 o 05:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze jedno wyjście - taką książeczkę można sobie kupić, napewno będzie to kosztowało znacznie mniej - trzeba tylko znać odpowiednie osoby - a ja ich np nie znam i nie wiem jak podpowiedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.