Praca? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 19:21   #1
sunshi93
BAN stały

Smile

Praca?

Hej, mam 16 lat i chcialabym co nieco 'zarabiac' na swoje wydatki itp. Kiedys roznosilam ulotki, niestetym praca ciezka i mozolna, na dodatek za grosze : // Macie pomysly jak nastolatka moze zarabiac? Myslalam tez o pracy przez internet(odsylanie e mailow , jest cos takiego?) bo w sumie taka bylaby najwygodniejsza. Sporo osob dorabia przez Avon, czy Oriflame, ale to trzeba przejsc szkolenie co do oriflame..
polecacie cos?
sunshi93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 19:27   #2
kiiko
Zakorzenienie

Dot.: Praca?

najprościej jest popracować jako hostessa musisz tylko wyrobić sobie książeczke sanepidowską, jeśli miała byś pracować przy żywności.koszt to chyba ok. 100zł. ogólnie to na rynku jest bardzo dużo agencji hostess i cały czas są nowe akcje i cały czas kogoś szukają, więc myślę, że nie trudno byłoby Ci się załapać.
kiiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 19:42   #3
beaucoup
Zadomowienie

nie trzeba zadnych szkoleń, zeby pracowac w oriflame.
beaucoup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 19:47   #4
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beaucoup Pokaż wiadomość
nie trzeba zadnych szkoleń, zeby pracowac w oriflame.
ani w avonie

jeszcze jest mcdonald.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:00   #5
ololufe
Zakorzenienie

Wydaje mi sie, ze w Twoim wieku to avon czy oriflame bylby najlepszym rozwiazaniem. Ta praca nie bylaby na tyle czasochlonna by zaklocic Twoja nauke w szkole, a jednoczesni dzieki niej mogabys nawiazac nowe znajomosci
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:28   #6
ola_gie
Zakorzenienie

kolejny wątek o możliwości zarabiana nastolatek... temat był wałkowany, poszukaj
Ori nie wymaga żadnych szkoleń.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:56   #7
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18044576]ani w avonie

jeszcze jest mcdonald.[/QUOTE]

w Macu przyjmują <18?

edit: właśnie zobaczyłam na ich stronie, szukają pełnoletnich.

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze w Twoim wieku to avon czy oriflame bylby najlepszym rozwiazaniem. Ta praca nie bylaby na tyle czasochlonna by zaklocic Twoja nauke w szkole, a jednoczesni dzieki niej mogabys nawiazac nowe znajomosci
o ile nie ma w swoim otoczeniu zbyt wielu konsultantek, bo wtedy wyrobienie sobie sumki jest ciężkie...

a może kelnerka? moi znajomi tak dorabiają i sobie chwalą.

dla mnie problemem jest książeczka sanepidowska, koszt badań to 110 zł, a skąd mam na to wziąć? -.-

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2010-03-21 o 20:58
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 22:22   #8
Malla
Nie depcze krokusów

rosiek - 110 zł?! Pierwsze słyszę o takiej cenie...

Cytat:
Napisane przez sunshi93 Pokaż wiadomość
Hej, mam 16 lat i chcialabym co nieco 'zarabiac' na swoje wydatki itp. Kiedys roznosilam ulotki, niestetym praca ciezka i mozolna, na dodatek za grosze : // Macie pomysly jak nastolatka moze zarabiac? Myslalam tez o pracy przez internet(odsylanie e mailow , jest cos takiego?) bo w sumie taka bylaby najwygodniejsza. Sporo osob dorabia przez Avon, czy Oriflame, ale to trzeba przejsc szkolenie co do oriflame..
polecacie cos?
Nie ma czegoś takiego jak zarabianie przez internet na klikaniu w banery, wyświetlanie reklam czy wypełnianie ankiet. Siedzisz cały dzień przed kompem, a kasy nigdy nie dostajesz.
Stary 2010-03-21, 23:24   #9
dahira
Raczkowanie

Może korepetycje? Np z matematyki dla uczniów młodszych klas...
dahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 05:34   #10
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
rosiek - 110 zł?! Pierwsze słyszę o takiej cenie...

Nie ma czegoś takiego jak zarabianie przez internet na klikaniu w banery, wyświetlanie reklam czy wypełnianie ankiet. Siedzisz cały dzień przed kompem, a kasy nigdy nie dostajesz.
niestety byłam w Sanepidzie zapytać, pani dała mi pojemniczek na kał (pierwszy), te wszystkie dokumenty do wypełnienia i druczek do przelewu z wpisanymi danymi odbiorcy i w tytule 'badanie kału x3 110 zł' nie mam tylu pieniędzy, żeby założyć książeczkę, musiałabym iść do pracy, ale bez książeczki nie mogę, no paranoja
Stary 2010-03-22, 09:16   #11
Malla
Nie depcze krokusów

Spróbuj w innym miejscu. Sanepid często pobiera wyższe opłaty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 10:20   #12
wyszukiwarka
Zadomowienie

a może spróbuj np. sąsiadce skosić trawę,sąsiadowi ogarnąć podwórko z liści czy tam czegoś... możesz też wyprowadzać psy
Stary 2010-03-22, 13:46   #13
IamLeeLee
Raczkowanie

Przez całe liceum pracowałam jako hostessa. Potrafiłam zarobić przez miesiąc pracy, tylko w weekendy 1500zł, to max oczywiście, najczęściej ok 600-800zł, zależy z jakiej firmy było zlecenie. Ale to praca piątek (po szkole od razu), sobota, niedziela po 12 godzin...
Może rodzice, dziadkowie pożyczyli by Ci na początek te pieniądze na książeczkę sanepidowską?

P.s Jeśli dobrze pamiętam to ja wyrabiałam książeczkę tak, że poszłam do lekarza, powiedziałam, że chce wyrobić książeczkę i lekarka dała mi skierowanie na badanie kału i rtg płuc i z tymi wynikami ją wyrobiłam, ale nie pamiętam już gdzie czy u lekarza czy w sanepidzie...

Edytowane przez IamLeeLee
Czas edycji: 2010-03-22 o 13:50
IamLeeLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 17:03   #14
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Spróbuj w innym miejscu. Sanepid często pobiera wyższe opłaty.
To da się też gdzie indziej? nawet nie wiedziałam, myślałam, że to tylko w sanepidzie
Stary 2010-03-22, 22:17   #15
wezyrka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
niestety byłam w Sanepidzie zapytać, pani dała mi pojemniczek na kał (pierwszy), te wszystkie dokumenty do wypełnienia i druczek do przelewu z wpisanymi danymi odbiorcy i w tytule 'badanie kału x3 110 zł' nie mam tylu pieniędzy, żeby założyć książeczkę, musiałabym iść do pracy, ale bez książeczki nie mogę, no paranoja
Do tych 110 zł musisz jeszcze doliczyć 30-50 zł za wizytę u lekarza medycyny pracy. Koszt za wizytę jest różny w zależności od lekarza, więc musiałabyś popytać. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że warto w taką książeczkę zainwestować. Pierwsze zlecenie, to praca tylko po to, by zwróciło się za książeczkę, ale potem już masz dla siebie. Najlepiej, gdbyś skorzystała z polecenia koleżanki, która pracuje jako hostessa, abyś miała pewność, że jak zrobisz książeczkę, to praca będzie i że osoba, która Cię zatrudnia napewno Ci zapłaci (niestety jest mnóstwo oszustów w tej branży).
Sama książeczka jest już na całe życie, ale badanie lekarskie jest ważne tylko 1 rok, więc potem już płacisz tylko te 30-50 zł lekarzowi, jeśli chcesz mieć ważną książeczkę przez kolejny rok.
Skąd wziąć na książeczkę? Hmm... nie wiem, czy w Twojej rodzinie robi się prezenty "na zajączka", ale jeśli tak, to poproś, aby to były w tym roku pieniądze.

Jest jeszcze taka możliwość, abyś poszukała promocji organizowanych w miejscach, gdzie nie sprzedają jedzenia, bo wtedy książeczka nie jest wymagana. Jednak upewnij się, żeby w ostyatniej chwili nie okazało się, że jednak wymagają książeczki.
wezyrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 05:20   #16
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez wezyrka Pokaż wiadomość
Do tych 110 zł musisz jeszcze doliczyć 30-50 zł za wizytę u lekarza medycyny pracy. Koszt za wizytę jest różny w zależności od lekarza, więc musiałabyś popytać. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że warto w taką książeczkę zainwestować. Pierwsze zlecenie, to praca tylko po to, by zwróciło się za książeczkę, ale potem już masz dla siebie. Najlepiej, gdbyś skorzystała z polecenia koleżanki, która pracuje jako hostessa, abyś miała pewność, że jak zrobisz książeczkę, to praca będzie i że osoba, która Cię zatrudnia napewno Ci zapłaci (niestety jest mnóstwo oszustów w tej branży).
Sama książeczka jest już na całe życie, ale badanie lekarskie jest ważne tylko 1 rok, więc potem już płacisz tylko te 30-50 zł lekarzowi, jeśli chcesz mieć ważną książeczkę przez kolejny rok.
Skąd wziąć na książeczkę? Hmm... nie wiem, czy w Twojej rodzinie robi się prezenty "na zajączka", ale jeśli tak, to poproś, aby to były w tym roku pieniądze.

Jest jeszcze taka możliwość, abyś poszukała promocji organizowanych w miejscach, gdzie nie sprzedają jedzenia, bo wtedy książeczka nie jest wymagana. Jednak upewnij się, żeby w ostyatniej chwili nie okazało się, że jednak wymagają książeczki.
Tak, o badaniu wiem, o samym zakupie książeczki też.
Tylko naprawdę nie mam skąd wziąć na nią pieniędzy, poza tym w moim przypadku teraz i tak nie miałabym czasu na pracę, ale wiem, że książeczkę warto mieć... Ale nie wydam ok. 150-160 zł niestety.

Edytowane przez rosiek
Czas edycji: 2010-03-23 o 05:26
Stary 2010-03-23, 07:34   #17
gerda300
Raczkowanie

Jest jeszcze jedno wyjście - taką książeczkę można sobie kupić, napewno będzie to kosztowało znacznie mniej - trzeba tylko znać odpowiednie osoby - a ja ich np nie znam i nie wiem jak podpowiedzieć...
gerda300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości