O co mu chodzi?Może ktoś wie?Proszę... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 16:54   #1
maarakuja
Przyczajenie

O co mu chodzi?Może ktoś wie?Proszę...

Moi Drodzy mam mały problem z kolegą, którego rozgryźć nie potrafię. Jak juz wspomniałam mam kolege, lubię go i jak dotychczas mi się zdawało on mnie również. Czasami gdzieś wyszliśmy razem i ten czas naprawdę był miło spedzony. Od jakiegoś czasu kolega jakby się odrobinę odsunął, na spotkania już nie ma ochoty, na wspólne wyjścia gdziekolwiek również, zawsze ma 15 innych spraw i wymówek, ogólnie nei ma dla mnei czasu. W pierwszym momencie pomyślałam ze moze chce zakończyć znajomość, chociaż to by było zaskakujące bo nie przypominam sobie niczego co by mu dało powód do takiego działania.Ale kolega daje równeiż inne sygnały, wręćz przeciwne, dzwoni regularnie, pyta co słychać, sam też opowiada, rozmowy nam zajmuja wiele czasu. Więc moje pytanie, o co mu chodzi, niby się odsunął ale ciągle szuka ze mną kontaktu, sprawdziłam to , przez ok, m-c sama z siebie nie zadzwoniłam ani razu ...a on regularnie. Poprostu nie rozumiem go....niby stworzył dystans, ale jak się znim rozmawia to naprawde ten sam chlopak, ten sam którego lubiłam i lubie do dziś.
O co może mu chodzić? Zamierzam go o to zapytać ale wczesniej chciałabym poznać wasze zdanie i pomysły w tej kwestii....
maarakuja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 16:58   #2
kselokss
Rozeznanie

Dot.: O co mu chodzi?Może ktoś wie?Proszę...

A jestes pewna ze o cos chodzi a nie tylko sobie cos ubzduralas?
Stary 2010-03-21, 17:02   #3
maarakuja
Przyczajenie

Ewidentnie unika kontaktu bezpośredniego, natomiast rozwinął sie w kontaktach telefonicznych
Stary 2010-03-21, 17:14   #4
Majkq90
Raczkowanie

Zapytaj go, jeśli macie taki dobry kontakt albo podejdź go tekstem "no co Ty, DLA MNIE nie masz chwilki?"

mam gorzej. Kolega zaczął mnie przytulać, głaskać, ale mówi do mnie jak do dobrej koleżanki..
Majkq90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 17:16   #5
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A nie chcesz go zapytać wprost o co chodzi, bo...?
Stary 2010-03-21, 17:19   #6
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarakuja Pokaż wiadomość
Ewidentnie unika kontaktu bezpośredniego, natomiast rozwinął sie w kontaktach telefonicznych
Może wykupił sobie pakiet darmowych minut?
Może się rozleniwił, może pokrył się pryszczami i się wstydzi, może... Tylko On to wie

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 17:20   #7
shyla
Rozeznanie

Jesli naprawde jest cos nie tak, to moze kolega ma jakis problem i nie chce sie zwierzac. Albo najzwyczajniej w swiecie zrozumial ze nie jestes dla niego tylko kolezanka i woli zachowac dystans. Ewentualnie pozostaje to co to napisala kselokss, to tylko Twoje urojenia
shyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 17:35   #8
maarakuja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Może wykupił sobie pakiet darmowych minut?
Może się rozleniwił, może pokrył się pryszczami i się wstydzi, może... Tylko On to wie
Z tymi minutami to dość możliwe...ale przecież nie samym telefonem czowiek żyje

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez shyla Pokaż wiadomość
Jesli naprawde jest cos nie tak, to moze kolega ma jakis problem i nie chce sie zwierzac. Albo najzwyczajniej w swiecie zrozumial ze nie jestes dla niego tylko kolezanka i woli zachowac dystans. Ewentualnie pozostaje to co to napisala kselokss, to tylko Twoje urojenia
Czy to moje urojenia...jak narazie trzymajmy się wersji że nie.
Co do problemów...raczej nei jestem nachalna ani wścibska..będzie chciał sam powie...a jak nie to nie...staram sie nie wchodzić z butami gdy ktoś tego nei chce.
Co do tego dystansu...to sama nei wiem...może...ale czy wtedy czy chciałby koontynuować w jakikolwiek sposób naszą znajomość???

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A nie chcesz go zapytać wprost o co chodzi, bo...?
Pewnie tak zrobię ale wcześneij chciałabym poznać waszą opinie i pomysły w tej kwestii
Stary 2010-03-21, 17:37   #9
lady karen
Zadomowienie

A nie przyszło Ci do głowy, że te wymówki to nie wymówki, tylko chłopak naprawdę ma mniej czasu?
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 18:05   #10
take me away
Raczkowanie

Skoro chciałby definitywnie zerwać kontakt z Tobą, to zapewne przestałby również i wydzwaniać do Ciebie. Moim zdaniem szukasz dziury w całym Być może chłopak naprawdę jest ostatnio bardziej zajęty, niż zwykle, albo po prostu dręczy go jakiś problem i ma zwyczajnie gorsze dni, dlatego chce pobyć trochę sam.

Jeśli Ci zależy, to powiedz mu wprost o swoich odczuciach, że uważasz, iż ostatnio nie ma ochoty się z Tobą spotykać, i co jest przyczyną tego zachowania.

walczę..

Edytowane przez take me away
Czas edycji: 2010-03-21 o 18:07
take me away jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 19:47   #11
memorize
Zadomowienie

Mysle ze zwyczajnie powinnas zapytac go jaki jest powod
ja mam tak, ze jeszcze jakis czas temu ciagle sie z kims spotykalam, a teraz?
teraz najchetniej bym lezala w lozku, popijala herbate i nic nie robila, mam wielkiego lenia na jakiekolwiek spotkania
Mam, duzo zajec i nauki, wiec jesli mam wolna chwile, chce odpoczac i spotkac sie z tz.
Moze on tez ma wiecej nauki/pracy czy ''zimowego lenia''
jakby nie patrzec, jesli chcialby zerwac z Toba kontakt, to zadne darmowe minuty czy smsy nie byly bypowodem utrzymywania kontaktu
memorize jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 20:28   #12
diwa82
BAN stały

GG do diwa82

A może chce, żebyś maksymalnie za nim zatęskniła i potem rzuciła mu się w ramiona?
diwa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:38   #13
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diwa82 Pokaż wiadomość
A może chce, żebyś maksymalnie za nim zatęskniła i potem rzuciła mu się w ramiona?
Też o tym pomyślałam.

Może te wasze fajne spotkania były dla niego czymś więcej i teraz bada teren?
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 20:42   #14
maarakuja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam.

Może te wasze fajne spotkania były dla niego czymś więcej i teraz bada teren?
hehehe niezłe...to teraz mi powiedz jak ja mogę zbadać czy on jakieś badania przeprowadza??? bo to może być ciekawe...hmm nawet bardzo...bo go przecież lubię....a dziewczyny to on nie ma
Stary 2010-03-21, 20:55   #15
tycjanka
Raczkowanie

GG do tycjanka

Hej! mi się wydaje, ze pytanie chłopaka czy coś jest nie tak jest troszeczke bez sensu, bo jeszcze zwieje, oni tak maja jak ich się za bardzo naciska. Możesz podczas rozmowy zasugerować, że w kinie graja coś fajnego na co marzysz żeby pójść, wtedy zobaczysz jaka będzie jego reakcja
Stary 2010-03-21, 22:58   #16
Diversification
Rozeznanie

Zapytaj wprost bez owijana w bawełnę.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 23:03   #17
paula-zla
Zakorzenienie

Najlepiej będzie jak zapytasz wprost.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 23:06   #18
Sondrina
BAN stały

Mój kumpel miał ostatnio doła, nie wyszło mu z dziewczyną. Nikt go nie mógł przez miesiąc nigdzie wyciągnąć... Byłyśmy maksymalnie zmartwione tym faktem i w końcu wymyśliłyśmy pretekst, że popsuło mi się coś w domu, żeby wpadł mi pomóc, wpadł, a myśmy z przyjaciółką na niego czekały z piwem. Pogadaliśmy o różnych sprawach, jak to kumple.... I on w końcu powiedział, że dobrze, ze go wyciągnęłyśmy, bo ostatnio ciągle siedział w domu i rozmyślał o niej... Nie pytałyśmy o co chodzi, po prostu wyciągnęłyśmy go na pogaduchy. Ostatnio nam za to podziękował, że go w ogóle wyciągnęłyśmy z domu...
Może on też ma jakiś problem i woli pobyć sam?
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 19:22   #19
maarakuja
Przyczajenie

Dzięki za wszystkie rady....myślę że zapytam go może nie dosłownie wprost ale tak delikatnie spróbuję wyczuć grunt.
Stary 2010-03-23, 19:37   #20
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Proponuję zapytać wprost, kiedy nadarzy się sprzyjająca sytuacja. Skoro macie dobre kontakty ze sobą, to nie spłoszy go szczere poruszenie tematu.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 22:00   #21
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Dzięki za wszystkie rady....myślę że zapytam go może nie dosłownie wprost ale tak delikatnie spróbuję wyczuć grunt.
Zamiast "delikatnie" wyczuwać grunt, sama do niego zadzwoń i normalnie porozmawiaj. Napisałaś, że przez ostatni miesiąc nie dzwoniłaś do niego pierwsza, zawsze to on dzwonił. Genialny pomysł na to, aby chłopak doszedł do wniosku, że skoro go olewasz, to on sobie odpuści. Co to w ogóle za sprawdzanie, testy jakieś?
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 22:36   #22
Kapitan Morgan
BAN stały

Cytat:
Dziewczyno! Rozmawiasz z facetem a nie koleżanką! Z facetami nie baw się w podchody, tylko wal prosto z mostu. My lubimy konkrety i jasne postawienie sprawy. Spytaj wprost co i jak.
Zapamiętaj na przyszłość - facet jest jak młotek. Chwytasz go i walisz wprost, bez żadnej filozofii
Kapitan Morgan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości