|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kursy i Certyfikat Instytutu Goethego
Czy któraś z was ma może certyfikat instytutu Goethego? Planuję sobie zrobić kurs przygotowawczy do egzaminu na poziomie B1, nie wiem jednak czego po tym kursie się mogę się spodziewać, tzn. jaka jest jakość kształcenia i jak taki kurs wygląda.
A potem egzamin, czy trudny? Czego najbardziej się bać? I w ogóle czy warto zrobić sobie taki kurs? Czy któraś z wizażanek ma taki certyfikat lub uczęszcza na kurs w Instytucie?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kursy i Certyfikat Instytutu Goethego
Ja nie mam, ale moja kolezanka go zrobiła. Bardzo jej pomaga w pracy. Szefowie kochają takie papierki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sama chętnie bym się coś na ten temat dowiedziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam!
Posiadam taki certyfikat. Kurs robilam w Niemczech, dlatego na temat szkol w Polsce nie moge sie wypowiedziec. Sam certyfikat uwazam za latwy, zalezy ile uczylas sie juz jezyka i w jakim stopniu opanowalas techniki egzaminacyjne (wszystkie egzaminy sa oparte na tej samej bazie). Osobiscie najbardziej balam sie czesci ustnej bo to moja kula u nogi i tylko z tego punkty mi polecialy ![]() Jezeli macie jeszcze jakies pytania na ten temat to piszcie, tylko widze ze watek jest stosunkowo stary i nie wiem czy tu ktos jeszcze zaglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zaglądam! Dziękuję za odpowiedź- bardzo kusi mnie zrobienie sobie tego kursu i certyfikat.
![]()
![]() |
#6 |
Kawaii strona mocy
|
Też planuję, od października pójść na kurs i zdać certyfikat, chyba B1 jak na początek będzie odpowiedni, ale zobaczymy co powie test poziomujący, bo już dawno nie korzystałam ani nie uczyłam się niemieckiego, ale, mam nadzieję,dla chcącego nic trudnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
CZesc dziewcznki
![]() Ja uczę sie niemeickiego od 7 lat ale cos ostatnio podupadla ta moja wiedza ![]() ![]() ![]() ![]() A jak teraz przedstawia sie cena certyfikatu? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj, jeśli chodzi o certyfikat ZD można się do niego spokojnie przygotować na własną rękę, ew. uczęszczają na kurs ogólny - konwersacyjny i robiąc zadania samodzielnie.To naprawdę łatwy certyfikat. Jeśli zaś chodzi o ZMP i ZOP, polecam specjalistyczne kursy, ew. prywatne lekcje z lektorem, który podpowie, jakie strategie najlepiej stosować, pomoże przygotować się do dyskusji, będzie sprawdzał prace pisemne. Dodam jednak, że do wszystkich certyfikatów zostały wydane obszerne materiały pomocnicze, egzaminy próbne, itd. - wiele pracy można wykonać samemu, niekoniecznie zapisując się na drogi kurs w GI, ale oczywiście wszystko zależy od motywacji i strategii uczenia się poszczególnych osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.