|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Koniec diety na miesiac - i od nowa?
Witam
![]() Bylam na diecie 1300-1400 kcal, wazylam 86kg przy 171cm wzrostu. teraz 76. Waga sie nie poprawia od dlugiego czasu, wiec.. Czy jest to dobry pomysl? ; Wyjsc z diety powoli (tak jak jest zalecane - 100 kcal wiecej co tydzien) na miesiac, az do mojego zapotrzebowania i zaczac od nowa po jakims czasie, czy to bedzie szok dla ciala? :/ Mam ostatnie 10kg do zrzucenia wiec pomyslalam ze lepiej by bylo zeby metabolism 'obudzic' koncem diety na miesiac (lub wiecej/krocej?), i wtedy wrocic do 1300/1400kcal. Mysle ze mam zapotrzebowanie 1900kcal na dzien - kalkulatory (ale ta dieta mogla metabolism zniszczyc ![]() Probowalam szukac takiego postu, sorry jesli taki jest juz watek.. Dziekuje za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koniec diety na miesiac - i od nowa?
powiem Ci z wlasnego doswiadczenia ze dodajac po 100kcal tygodniowo chudlam jak na normalnej diecie.
na jakiejs stronie kiedys, kiedys czytalam ze w przypadku zastojow wagi do dotychczasowej liczby kcali powinno dodac sie 200kcal bialkowych i powinno pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec diety na miesiac - i od nowa?
1. Popraw dietę, bo pewnie błędy są
![]() 2. Zmień ćwiczenia na lepsze, bo bieganie, skakanka czy jakieś abs to nie nadaje się na dłuższą redukcję A poza tym raz na jakiś czas robi się ładowania. Czyli 1-2 dni z wysoką ilością węglowodanów. To zapobiega podobnym przestojom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.