|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
unieważnienie umowy o zlecenie
witajcie, od grudnia jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. Niestety miałam wcześniej podpisaną umowę zlecenie z pewną firmą, za wykonywanie pewnej pracy. Odkąd poszłam na zwolnienie lekarskie, nie wykonywałam tej pracy, robiła to inna osoba. Jednak nadal co 3 miesiące dostawałam około 30 zł (wynagrodzenia), ponieważ nie zgłosiłam tego i nie wypowiedziałam umowy. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że okazało się, że jestem śmiertelnie chora i nie miałam głowy aby zajmować się tymi rzeczami. Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym i nie mogę podejmować żadnej pracy zarobkowej, bo zasiłek jest wtedy odbierany. Jutro mam zamiar rozwiązać tą umowę, ale co z miesiącami wstecz? Czy da się taka umowę jakoś unieważnić, skoro jej nie wykonywałam? Wiem, ze firma zatrudniająca mnie, musiałaby pisać korekte do urzędu skarbowego.
Edytowane przez alicja.b Czas edycji: 2010-03-28 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: unieważnienie umowy o zlecenie
Czegoś nie rozumiem. Raz na 3 miesiące dostawałaś wynagrodzenie 30 złotych???
Dlaczego firma Ci płacila i przede wszystkim, co to za wynagrodzenie, 30 zeta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej pisałam, ze zachorowałam i przez pół roku nie wykonywałam tej pracy, robił to ktoś inny. Nie zgłosiłam tego bo byłam bardzo cięzko chora i nie miałam głowy do takich spraw. Do urzędu ta informacja doszła, bo dostałam Pit 11, z każdego zarobku nalezy się rozliczyć. Obecnie chciałabym te pieniądze zwrócić, ponieważ niesłusznie wpływały na moje konto, oraz poproszę o korekte do urzędu skarbowego. Czy na zasiłku chorobowym również nie można swiadczyć jakiejkolwiek pracy zarobkowej? Edytowane przez alicja.b Czas edycji: 2010-03-29 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.