|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co z zaliczką na suknię
Dziewczyny, zastanawiam się nad jedną sprawą. Część z Was już się orientuję, że ślub odwołany. Nie rozpaczam, trzeba żyć dalej. Zastanawiam się co zrobić z suknią i dodatkami. W umowie jest napisane, że zaliczka w razie rezygnacji przepada. Ok. Ale czy istnieje możliwość odstąpienia/odsprzedaży umowy kupna sukni np za połowę wartości? Konkretnie - suknia kosztuje 3500 zł. W styczniu zapłaciłam 700 zł zaliczki, pod koniec kwietnia suknia przyleci z Nowego Jorku i mam dopłacić resztę, czyli 2800. Nie odbierając sukni jestem stratna 700 zł. Tyle samo zyskuje salon. Sprzedając suknię innej klientce zarabia 3500 plus 700. Czy istnieje możliwość, że ja znajdę chętną na tą suknię - odstąpię (powiedzmy w porozumieniu salonu) za ułamek zaliczki (300-400 zł) umowę upoważniającą do obebrania sukni z salonu oraz jej dopasowania do figury. Wtedy ja odzyskuję 300-400 zł. Dziewczyna ma suknię taniej o
300-400 zł a zysk salonu pozostaje bez zmian. Edytowane przez agnieszkaczer Czas edycji: 2010-04-04 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co z zaliczką na suknię
Z tego co wiem, jeżeli w umowie masz słowo "zaliczka" a nie "zadatek" to powinni Ci ją zwrócić. A jeśli chodzi o znalezienie kogoś chętnego na tę suknię to chyba nie powinno być z tym problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To JEST SUKNIA W ROZMIARZE 50!!! A NA UMOWIE JEST NAPISANE ZE NIE ZWROCĄ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O kurczę... to możesz mieć problem, żeby znaleźć kogoś w tym rozmiarze chętnego na akurat tę suknię...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.