|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Obóz 2009- Turcja czy Bułgaria?
Cześć,
w tym roku mam zamiar wybrac się na obóz. Biorę pod uwagę Bułgarię, Turcję i grecję. W bułgarii jest podobno bardzo tanio i to własnie mnie tam ciagnie, w Turcji i Grecji przepiekne widoki. Mam 17 lat i raczej chciałabym pojechac na obóz gdzie bedzie piękna pogoda, przesliczne widoki, niedrogie ceny (zakupy) i fajne wycieczki. Jeżeli był ktos w tych państwach to mógłby mi trochę o nich napisac? jak się podobało i na jakich wycieczkach byliście. Mam zamiar jechac w sierpniu z biura podrózy natura lub britas. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Obóz 2009- Turcja czy Bułgaria?
ja bym na Twoim miejscu wybrała się do Turcji, ahh marzę o Niej
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
właśnie coraz bardziej nakręcam się na ta Turcję
tylko podobno jest tam drogo
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam na wakacjach 2008 w Grecji .Piękne widoki - z mojego pokoju hotelowego miałam widok na pasmo gór Olimp oraz na morze . Cudownie po prostu! Niesamowita kultura- ludzie przyjaźnie nastawieni na innych, świetna zabawa - żyć nie umierać. Zabytki- jest dużo miejsc do zwiedzenia , dużo pozostało ze starożytność . Nie zauważyłam żeby ceny były wysokie . Po prostu tyle płaciłam ile było trzeba. W wakacje nie będę oszczędzać na przyjemnościach , ale lepiej się targować ze sprzedawcami z bazarków i kupować picie supermarketach.
Akurat byłam w Leptokarii , jeśli chce ktoś się o czymś dowiedzieć , chętnie odpowiem na pytanie . Ogólnie mówiąc serdecznie polecam Gdybym miała wybierać między Turcją , Grecją a Bułgarią na pewno wyeliminowałabym Bułgarię . Lubię zwiedzać i wylegiwać się a w Bułgarii jest mało do zwiedzania , a słabo mi się widzi cały czas pobytu spędzany na plaży. To , że jest ''tanio'' mało mnie interesuje . Grecja, już trochę o niej pisałam. Godna uwagi propozycja . Turcja , ten kraj bardzo mi się podoba , chętnie pojadę tam kiedyś na wakacje , w te wakacje chcę pojechać do Hiszpanii Bez względu na to co wybierzesz , życzę , aby wakacje były udane .
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myslę że wakacje będa udane i w 90% jestem zdecydowana na Turcję ja rok temu byłam w Hiszpanii- w Lloret de Mar, także jeśli coś to chetnię odpowiem na pytania
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na jakich wycieczkach fakturalnych byłaś ? Podobały ci się ? Poza tym z jakim biurem ?
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
w tym roku jadę na obóz do Bułgarii , 01.08 z ok tours.
![]() Wybiera się ktoś jeszcze ?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
bylam w bulgarii dwa lata temu i nie bylam zbyt zadowolona:P po pierwsze mialam beznadziejny hotel po drugie trafilam do 5 osobowego pokoju z dziewczynami ktore juz sie wczesniej bardzo dobrze znaly i bylam takim "piatym kolem u wozu" :P troche glupio wyszlo ale coz . opalic sie opalilam;D ja bylam w zlotych pisakach i tam jets bardzo duzo polakow
dyskoteki byly nawte fajne:P teraz wybieram sie na wakacje no ale moich znajomych za bardzo nie stac i nie moga jechac ze mna;(( dlatego na pewno pojade z bratem ale chcialabym miec tam jakas taka kolezanke:P ktos sie wybiera moze do grecji ?? w sumie nie wiem jeszcze gdzie bo mam oferty a jeszcze nic nie wybralam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ja bylam w Bułgarii rok temu
Najwieksze zalety ; tani alkohol , ogolnie tanio , duzo klubow (bynajmniej w zlotych piaskach),duzo turystow, przyjemne morze Wady ; syn na plazach , moj hotel mial fatalny standard, netretni faceci W sumie mi się podobalo
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie ja bym polecala Chorwacje: piekne widoki, piekna atmosfera, czyste cieple morze, bardzo niskie ceny.
Z podanych przez Ciebie - definitywnie Grecja. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- brzmi jak Mielno |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
w wakacje 2008 byłam w bułgarii i podobało m isie bardzo
tanio, do tego mieszkałam nad samym morzem (miałam 5min drogi), i wszędzie było blisko :P mieszkałam w niewielkim ośrodku z basenem i pięknym gródem do baru blisko, do klubu tez. piękna pogoda, widoki, spoko ludzie do tego wyskoczyłam na pare dni do turcji gdzie powiem szczerze troche sie bałam tych ludzi, wg mnie są strasznie natrętni i dziwnie sie tam czułam, ale kraj jest prześliczny. w bułgarii bez problemu można porozumieć sie po polsku w Turcji niestety nie po anglielsku czy niemiecku jest ciężko z nimi gadać. jeśli chodzi o zwiedzanie to nadmorskie miejscowości leżą bardzo blisko siebie, w każdej jest coś do obejrzenia, miedzy miejscowościami kursują autobusy prawie co 20 minut do tego jest tęz ogromny park wodny gdyby komuś znudziła sie plaża ![]() ogólnie polecam i wydaje mi się ze będąc własnie w bułgarii można wyskoczyć na pare dni do turcji, są nawet organizowane wycieczki busem gdyby ktoś nie miał samochodu
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Bułgatii nie polceam. Byłam i nie chcę tam wracać. Ten kraj to totalny syf, jeszcze gorzej niż w Polsce na ulicach. Owszem, morze piękne itd, ale reszta bez komentarza.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie zastanawiam.. Grecja czy Turcja? A moze Tunezja? ;D hm.. fajne te biuro britas, podobaja m sie ich oferty.. a jesli chodzi o te NATURA to obawiam sie ze to jacys oszukisci.. tyle za Tunezje samolotem? ;> What's up? ;P
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Witaj,
Mysle ze Turcja jest optymalna. W Grecji jest euro wiec bedzie drogo. A widoki i klimat zdecydowanie ciekawsze w Turcji niz Bułgarii. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
oj tam nie przesadzajcie że bułgaria jest taka beznadziejna.. byłam dwa lata temu tam yteraz jade znowu... najwiekszy plus- tani alkohol i ogolnie wsytzysko... nie lubie zwiedziac wiec mi t pasuje ;p
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ha, ja się wybieram. :p
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Z niektórych ofert do Bułgarii możesz wybrać wycieczkę 2 dniową bodajże do Turcji więc możesz mieć to i to
.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Turcja jest świetna, ale faktycznie dużym minusem jest to, że z turkami bardzo ciężko się dogadać w innych językach prócz tureckiego. Są natrętni, w sklepach nie ma cen, należy się targować (taka jest tam kultura). Widoki są cudowne, pogoda cudowna, morze cudowne.
Ale w tym roku wybieram się do Bułgarii. Edytowane przez anygirl Czas edycji: 2009-04-05 o 09:21 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
zdecydowałam się jednak na Turcję
![]() dziękuje wszystkim za odpowiedzi =* jeżeli ktos wybiera sie w terminie od 14 sierpnia z bp Natura Tour to niech pisze ![]() pozdrawiam =* ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() a w jakim miesiącu byłaś? i ile potrzeba pieniędzy? i gdzie je mozna wymienic? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Ja byłam z mamą i to był sierpień. Po godzinie 12 jest taki upał, że ciężko wytrzymać na plaży (no chyba, że w morzu). Raz pojechałam po obiedzie do miasta i nikomu tego nie polecam! Myślałam, że oszaleję albo zemdleję. Co do pieniędzy przywiozłyśmy euro, a potem w mieście w kantorach wymieniłyśmy na liry tureckie. Jedzenie, picie itd. są tam nawet trochę tańsze niż w Polsce.
Tutaj zalinkowałam Ci kilka zdjęć: http://img228.imageshack.us/my.php?image=pic036.jpg - Pamukkale, wapienne tarasy. http://img228.imageshack.us/my.php?image=pic132.jpg - widok z plaży, jak widać niestety kamienista, ale widok jakby nie było piękny! http://img219.imageshack.us/my.php?image=pic029.jpg - jakieś starożytne polis i amfiteatr w nim, tuż obok wapiennych tarasów. Edytowane przez anygirl Czas edycji: 2009-04-05 o 09:33 |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
anygirl pamiętam jak rozmawiałam z turkiem po polsku ....
Turcja To dobry wybór ![]() Ja byłam zachwycona... Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-05 o 10:59 |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Ja też byłam bardzo zachwycona Turcją, pamiętam nawet, że jak wyjeżdżałyśmy do domu to chciało mi się płakać. U mnie w hotelu kelnerzy mówili trochę po angielsku i jedyne słowo jakie umieli powiedzieć po polsku to "moźna" i używali go praktycznie zawsze. W mieście jest gorzej, naprawdę.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
http://naturatour.pl/kolonie2009/pages/0460001.html
ja wybrałam ten obóz ;] ktoś też tam jedzie? pozdrawiwam =* |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w Bułgarii i Turcji, z tym, że na wczasach, nie obozie. Zdecydowanie bardziej podobało mi się w Turcji. Zupelnie inny klimat, meczety, widok kobiet w chustach, to zupelnie cos odmiennego od tego comamy w Polsce. Bułgaria jest dość podobna do Polski. A Warna, do ktorej wybralismy się na własną rękę to typowy relikt komunizmu.
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Nie polecam Bułgarii
, po sztormie plaże wyglądają 'masakrycznie'
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
jedz ze mna do turcji!
w sierpiniyu
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
hm.. tego roku z kumpelami chcemy załapac się na jakies korzystne i tanie last minute.. ;]
zastanawiamy sie miedzy egiptem, bulgaria, badz turcja.. rok temu bylysmy w Alanya i poprostu slicznie, zadowolenie 100%.. a jak zlote piaski? polecacie?
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Bułgariaa ? ja byłam w Słonecznym Brzegu no i cóż powiedzieć morze jak nasze
![]() Wieczorami imprezki i te sprawy ogólnie fajnie polecam Lazura w SB . Natomiast gdy przejdziesz miastem koło 3 w nocy gdzie cały tłum się rozejdzie to widać jaki syf tam panuje ... Mi się podobało ale jak kto lubi w wodzie dużo meduz pójdziesz 100 m dalej nie ma ani jednej wiec spokojnie .W Złotych Piaskach nie byłam ale pewnie to samo )---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- no i zapomniałam dodać o żebrzących dzieciach które latają po ulicy z psami lub małymi kotkami i latają za tobą
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

tylko podobno jest tam drogo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)