|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do Evoonya :)
Mam pytanie do Evoonayi. Czytałam tutaj ostatnio twój post dotyczący blizn. Bardzo polecałaś wszystkim Solcoseryl. Chciałabym spytać jak wygląda przebieg takiego leczenia. Miałam mały wypadek i postanowiłam skorzystać z twoich rad. Już ponad pół miesiąca stosuję tę maść i trochę śię martwię bo nie widze efektów, tzn. moje małe ranki stały się dziwnie różowe a momentami nawet bardzo fioletowe i swym wyglądem przypominały siniaki. Dlatego pytam , czy u ciebie reakcja wyglądała podobnie i jak długo stosowałaś maść ???????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Pytanie do Evoonya :)
Solcoseryl jest nie tyle na blizny, ile na ciężko zabliźniające się rany i ranki (szybko zastosowany na świeżą ranę obniża ryzyko powstawania blizn). Zawiera odbiałczony hydrolizat z krwi cieląt, o działaniu wspomagąjącym ziarninowanie, czyli odtwarzanie naskórka. Na świeże lub "paprzące się" rany, ranki, otarcia, zadrapania najlepszy jest żel, maść później. U mnie Solcoseryl sprawdził się doskonale po wypadku w górach - paskudnie i głeboko zraniłam sobie przedramię. Od razu dałam Solcoseryl (leczyłam tę ranę chyba 4 tygodnie) i dziś już nawet blizn nie ma. Nie wiem, jakiego rodzaju masz blizny i ile sobie liczą. Napisz coś więcej. [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Pytanie do Evoonya :)
Mam rany cięte, ale niegłębokie, na kolanie. Chciałam po prostu wiedzieć jak długo goiły się twoje rany i czy także przybierały taki dziwny , różowo-fioletowy kolor ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.