|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Praca na SIERPIEN i WRZESIEN - mozliwe?
Hej! Jstem studentką i juz mysle o wakacjach...i pracy, zeby miec z czego zyc w nastepnym roku akademickim
Moj problem polega na tym, ze jednak chcialabym miec choc miesiac prawdziwych wakacji zeby moc odwiedzic jakis festiwal, pojechac pod namiot...i najlepszy bylby lipciec, bo wrzesien to nie warto Tzn. troche za pozno Wiem ze prace na lipiec-sierpien-(wrzesien) mozna znalezc, ale moje pytanie brzmi: czy jest problem ze znalezieniem pracy na sierpien i wrzesien? Znacie pracodawcow, ktorzy zgadzaja sie na takie rozwiazania? (sieciowki) Jak wysle cvv to mam gdzies tam napisac ze interesuje mnie pracxa tylko na 2 miesiace? Czy np. nic nie mowic bo zapytaja mnie o to, albo nie mowic i po 2 miechach sie zwolnic? (mozna tak bez zadnych konsekwencji?) Najlepiej jednek jakby to bylo ustalone z pracodawca ale nie wiem czy takie rzeczy sie praktykuje![]() Czy mam szanse na jakas konkretniejsza prace? Czy raczej w takim wypadku bede musiala zadowolic sie praca na kasie? A moze zrezygnowac z miesiaca 'prawdziwyh wakacji'? Help!
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Praca na SIERPIEN i WRZESIEN - mozliwe?
Myślę, ze masz szansę, ale no raczej nie będziesz menagerem ds. kluczowych klientów
Moja rada- raczej nie przyznawaj się, że jest to praca tylko na 2 miesiące- chyba, że w ogłoszeniu zaznaczyli, że szukają osób faktycznie tylko na okres wakacyjny. Zwolnić się możesz w każdej chwili, zazwyczaj w umowie jest tydzień lub 2 wypowiedzenia. Spróbuj może w jakiś kawiarniach, restauracjach (uwaga- tu się przyda ksiązeczka sanepidu), ewentualnie w sklepach w galeriach (ostatnio jednak ponoć dośc ciężko się tam załapać), albo na call center. Tylko nie wyobrażaj sobie, że prace znajdziesz w 3 dni- daj sobie na to co najmniej 2 tygodnie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za odp
Wiem ze menagarem nie bede ) Chodzi mi o cos gdzie za pelen etat dostane tę najnizsza krajowa )) Chyba bede robic tak jak mowisz - nie powiem ze tylko na 2 miechy,a pozniej najwyzej powiem ze nie poradze sobie jednak ze skzoła i praca ksiazeczke sanepidu wyrobilam jakies pol miesiaca temu wlasnie ze wzgledu na prace wakacyjna A jesli chodzi o czas poszukiwania to owszem wiem z epracy w trzy dni nie znajde Z ogloszeniami jestem na biezaco ale nie wiem czy na przyklad zanosic cv? jak np pojde na stacje benzynowa z cv to nie popatrza sie na mnie jak na idiotke?:P (w sensie ze na co ja sie porywam skoro wiadomo np ze jest stala ekipa i tyle)
|
|
#4 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-03-27 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Ja chciałabym znaleźć pracę tylko na lipiec, ewentualnie na lipiec i sierpień najlepiej w jakiejś nadmorskiej miejscowości w handlu, gastronomii itp. Problem w tym, że nie wiem jak się zabrać za szukanie takiej pracy. W jakim miesiącu pojawia się zazwyczaj najwięcej ogłoszeń? Czy zacząć szukać już teraz? I czy może znacie jakieś strony, gdzie mogę znaleźć ogłoszenia o pracy sezonowej? Mam nadzieję, że znajdą się dziewczyny, które już tak pracowały i mogą mi pomóc
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz szukać pracy tez jako opiekunka czy sprzedawczyni-trzym kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Moj problem polega na tym, ze jednak chcialabym miec choc miesiac prawdziwych wakacji zeby moc odwiedzic jakis festiwal, pojechac pod namiot...i najlepszy bylby lipciec, bo wrzesien to nie warto
Tzn. troche za pozno
51-50-49-48-47-46-45-...

34-33-32-32-30..
27-25-23-21...

Wiem ze menagarem nie bede