Praca na SIERPIEN i WRZESIEN - mozliwe? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 22:19   #1
losux
Zadomowienie

Praca na SIERPIEN i WRZESIEN - mozliwe?

Hej! Jstem studentką i juz mysle o wakacjach...i pracy, zeby miec z czego zyc w nastepnym roku akademickim Moj problem polega na tym, ze jednak chcialabym miec choc miesiac prawdziwych wakacji zeby moc odwiedzic jakis festiwal, pojechac pod namiot...i najlepszy bylby lipciec, bo wrzesien to nie warto Tzn. troche za pozno Wiem ze prace na lipiec-sierpien-(wrzesien) mozna znalezc, ale moje pytanie brzmi: czy jest problem ze znalezieniem pracy na sierpien i wrzesien? Znacie pracodawcow, ktorzy zgadzaja sie na takie rozwiazania? (sieciowki) Jak wysle cvv to mam gdzies tam napisac ze interesuje mnie pracxa tylko na 2 miesiace? Czy np. nic nie mowic bo zapytaja mnie o to, albo nie mowic i po 2 miechach sie zwolnic? (mozna tak bez zadnych konsekwencji?) Najlepiej jednek jakby to bylo ustalone z pracodawca ale nie wiem czy takie rzeczy sie praktykuje

Czy mam szanse na jakas konkretniejsza prace? Czy raczej w takim wypadku bede musiala zadowolic sie praca na kasie? A moze zrezygnowac z miesiaca 'prawdziwyh wakacji'? Help!

zdałam prawko!

kg 51-50-49-48-47-46-45-...

boczki 78-76-74-72-70...

udo 52-51-50-49-48..

łydka 34-33-32-32-30..

ramiona 27-25-23-21...
losux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 10:01   #2
Martika_
Rozeznanie

Dot.: Praca na SIERPIEN i WRZESIEN - mozliwe?

Myślę, ze masz szansę, ale no raczej nie będziesz menagerem ds. kluczowych klientów Moja rada- raczej nie przyznawaj się, że jest to praca tylko na 2 miesiące- chyba, że w ogłoszeniu zaznaczyli, że szukają osób faktycznie tylko na okres wakacyjny. Zwolnić się możesz w każdej chwili, zazwyczaj w umowie jest tydzień lub 2 wypowiedzenia. Spróbuj może w jakiś kawiarniach, restauracjach (uwaga- tu się przyda ksiązeczka sanepidu), ewentualnie w sklepach w galeriach (ostatnio jednak ponoć dośc ciężko się tam załapać), albo na call center.
Tylko nie wyobrażaj sobie, że prace znajdziesz w 3 dni- daj sobie na to co najmniej 2 tygodnie.
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 20:02   #3
losux
Zadomowienie

Dziekuje za odp Wiem ze menagarem nie bede ) Chodzi mi o cos gdzie za pelen etat dostane tę najnizsza krajowa )) Chyba bede robic tak jak mowisz - nie powiem ze tylko na 2 miechy,a pozniej najwyzej powiem ze nie poradze sobie jednak ze skzoła i praca ksiazeczke sanepidu wyrobilam jakies pol miesiaca temu wlasnie ze wzgledu na prace wakacyjna A jesli chodzi o czas poszukiwania to owszem wiem z epracy w trzy dni nie znajde Z ogloszeniami jestem na biezaco ale nie wiem czy na przyklad zanosic cv? jak np pojde na stacje benzynowa z cv to nie popatrza sie na mnie jak na idiotke?:P (w sensie ze na co ja sie porywam skoro wiadomo np ze jest stala ekipa i tyle)

zdałam prawko!

kg 51-50-49-48-47-46-45-...

boczki 78-76-74-72-70...

udo 52-51-50-49-48..

łydka 34-33-32-32-30..

ramiona 27-25-23-21...
losux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 21:23   #4
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez losux Pokaż wiadomość
Hej! Jstem studentką i juz mysle o wakacjach...i pracy, zeby miec z czego zyc w nastepnym roku akademickim Moj problem polega na tym, ze jednak chcialabym miec choc miesiac prawdziwych wakacji zeby moc odwiedzic jakis festiwal, pojechac pod namiot...i najlepszy bylby lipciec, bo wrzesien to nie warto Tzn. troche za pozno Wiem ze prace na lipiec-sierpien-(wrzesien) mozna znalezc, ale moje pytanie brzmi: czy jest problem ze znalezieniem pracy na sierpien i wrzesien? Znacie pracodawcow, ktorzy zgadzaja sie na takie rozwiazania? (sieciowki) Jak wysle cvv to mam gdzies tam napisac ze interesuje mnie pracxa tylko na 2 miesiace? Czy np. nic nie mowic bo zapytaja mnie o to, albo nie mowic i po 2 miechach sie zwolnic? (mozna tak bez zadnych konsekwencji?) Najlepiej jednek jakby to bylo ustalone z pracodawca ale nie wiem czy takie rzeczy sie praktykuje

Czy mam szanse na jakas konkretniejsza prace? Czy raczej w takim wypadku bede musiala zadowolic sie praca na kasie? A moze zrezygnowac z miesiaca 'prawdziwyh wakacji'? Help!
Chcesz znaleźć pracę na umowę o pracę czy umowę zlecenie? Bo jeśli tą pierwszą, to raczej jest to ciężkie do wykonania, ale jeśli tą drugą, to nie ma żadnych konsekwencji, bo odejść możesz w dowolnym momencie. Ja na Twoim miejscu nie mówiłabym, że szukam pracy tylko na 2 miesiące - z doświadczenia siostry wiem, że wtedy rzadko chcą zatrudniać. A nie myślałaś o tym, żeby przez te dwa miesiące pracować w pełnym wymiarze godzin, a od października tyle godzin, na ile pozwala Ci tryb studiów? I po prostu nie zwalniać się, jeśli praca okaże się fajna. Ja zaczęłam w tym roku studia dziennie, od września zaczęłam nową pracę i zostałam w niej - tyle, że od października pracowałam tylko w weekendy. W takim wypadku najlepsza jest umowa zlecenie, bo możesz dowolnie ustalać sobie grafik i łatwo jest to pogodzić ze studiami - tylko oczywiście trzeba chcieć

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2010-03-27 o 21:24
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 22:35   #5
Invizie
Przyczajenie

Witajcie! Ja chciałabym znaleźć pracę tylko na lipiec, ewentualnie na lipiec i sierpień najlepiej w jakiejś nadmorskiej miejscowości w handlu, gastronomii itp. Problem w tym, że nie wiem jak się zabrać za szukanie takiej pracy. W jakim miesiącu pojawia się zazwyczaj najwięcej ogłoszeń? Czy zacząć szukać już teraz? I czy może znacie jakieś strony, gdzie mogę znaleźć ogłoszenia o pracy sezonowej? Mam nadzieję, że znajdą się dziewczyny, które już tak pracowały i mogą mi pomóc
Invizie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 09:25   #6
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Invizie Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja chciałabym znaleźć pracę tylko na lipiec, ewentualnie na lipiec i sierpień najlepiej w jakiejś nadmorskiej miejscowości w handlu, gastronomii itp. Problem w tym, że nie wiem jak się zabrać za szukanie takiej pracy. W jakim miesiącu pojawia się zazwyczaj najwięcej ogłoszeń? Czy zacząć szukać już teraz? I czy może znacie jakieś strony, gdzie mogę znaleźć ogłoszenia o pracy sezonowej? Mam nadzieję, że znajdą się dziewczyny, które już tak pracowały i mogą mi pomóc
Wpisz w google: "praca sezonowa (miasto)", na pewno znajdziesz jakieś oferty. Skoro szukasz pracy tylko na miesiąc i chciałabyś pracować w gastronomii, to przede wszystkim pamiętaj o podpisaniu umowy! Bo niestety tam bardzo często zatrudniają na czarno, a potem jest problem z wypłatami albo są one zaniżane... Żeby nie było sytuacji, że będziesz chciała odejść po miesiącu, a szefa to zdenerwuje i nie wypłaci Ci pieniędzy. Umowa przede wszystkim!
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 16:03   #7
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez losux Pokaż wiadomość

jeśli masz książeczkę sanepid to problemu nie powinno być, wiadomo roszada jets,ktos się zglasz, ktos sie zwalnia...W recepcji pracowałam przez wakacje i we wrześniu się zwolniłam bez problemów oczywiściemożesz szukać pracy tez jako opiekunka czy sprzedawczyni-trzym kciuki

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości