Mamusie od 2007 roku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 06:10   #1
izabela1982
Raczkowanie

Mamusie od 2007 roku

Witam

Za namowa szwagierki zalozylam ten temat mam nadzieje ze wam sie spodoba i bedziecie w nim pisac .(i zlosliwe osoby nie beda sie was czepiac)
Zapraszam do wpisywania sie mamusiek z roku 2007 ....
Jak sie maja wasze dzieciatka i jak wy sobie radzicie .?

Pozdrowienia
izabela1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 10:39   #2
agnieszkachantal
Raczkowanie

czesc ,to ja z poprzedniego topiku )od osti pozdrawiam i zapraszampozniej wiecej napisze terza brak czasu)

zapraszam,tu mozemy pisac spokojnie)mam nadzieje

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:21 Powód: post pod postem
agnieszkachantal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:25   #3
witusia1
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie od 2007 roku

Witajcie,
mi się udało zalogować . To forum mi się podoba, może przenieśmy się tu. Co wy na to?
Pozdr.
witusia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 19:48   #4
agnieszkachantal
Raczkowanie

Dot.: Mamusie od 2007 roku

witaj witusi ciesze sie ze dolonczylas ,tam boje sie pisac bo to czytaja ludzie i sie smieja co mnie tu znaja wiec o problemach niemoge pisac a komu sie zwierze jak nie wam ,mysle ze dziewczyny tutaj dojda,mam prosbe jak kogos masz na gg lub emelie rozeslij to tez tego linka ,bo niewiem czy go na forum niedac ale mysle ze napewno dojdzie do niepotrzebnych dziewczyn )pozdrawiam
Stary 2008-02-05, 20:32   #5
Miama
Raczkowanie

Rany jak się cieszę, że wreszcie się udało, ależ się uszukałam.
No więc jestem kochane, przeniosłam się i już tutaj zostaję.
Tamto forum i tak juz umierało śmiercią naturalną.

Nie wiecie jak wstawić fotkę, albo suwaczek do podpisu? Wiem jak utworzyć, tylko jakie kody pobrać ze stronek i potem jak wklejać w podpis??

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:22 Powód: post pod postem
Miama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 21:03   #6
kasia-74
Raczkowanie

Witam dziewczyny i ja dotarłam na nasze nowe forum

Pozdrawiam i spokojnej nocki zycze.

Miama ja nie mam pojęcia jak to zrobić
kasia-74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 22:43   #7
obecna mama
Przyczajenie

No i ja też dołączam niniejszym i melduję swoją obecność
Mam nadzieję, że w przeciwieństwie do poprzedniej próby przeniesienia forum ta wypali....
Całuski - lecę uzupełniać album Bliźniaków - tak jak Wam obiecałam
obecna mama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 22:57   #8
Miama
Raczkowanie

Kasiu super, że jesteś, teraz będzie lepiej, czytelniej, ale się cieszę. dziękuję Ci izabela1982

obecna mamo
tamto forum było takie nieczytelne, a tutaj popatrz jak miło

Aniołek był z nami do 2 maja 2005r. (*)(*)(*)
Nasze małżeństwo trwa od 4 września 2004r.
Znamy się od 13 sierpnia 1999r.
http://foto.onet.pl/2zpjb,u.html
Miama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 23:03   #9
witusia1
Raczkowanie

Dziewczyny---strasznie się cieszę że piszecie. Mi się to forum podoba, mam nadz., że zbierzemy się tu w pełnym składzie i nie będzie nam się nikt wtrącać.
My dziś mieliśmy drugą szczepionkę przeciw pnewmokokom i muszę się pochwalić, bo Kubunio był bardzo dzielny i tylko się skrzywił jak go ukuli, nawet pielięgniarka się zdziwiła, bo ponoć bardzo bolesna ta szczepionka.
Waży 10,650 kg i mierzy 80cm. Ciemiączko zarośnięte już od miesiąca.

Wczoraj odkryliśmy, że Kubuś uwielbia barszcz czerwony

Uciekam usypiać swojego rozrabiakę.

Życzę wszystkim miłej nocki.
Stary 2008-02-06, 00:36   #10
obecna mama
Przyczajenie

MIAMIUŚ - no przyznaję 100% racji - fajnie tu!
Ja tam do forum gazetowego już się przyzwyczaiłam, choć długo długo dla mnie również ono było beznadziejnie nieczytelne. Ale bezsprzecznie tu jest wszystko jasno, klarownie i BOSKO! baaaaaaaaaardzo fajnie

WITUSIA - jeszcze raz Ci dziękuję za linka, Kubulek widzę Twardziel w 100%!!!!!, ja miałam podobny przypadek do tego z bardzo zabawnym zakończeniem. Otóż - również przy ostatniej serii szczepień mój Kacperek ani nie kwęknął, nawet przymierzając się do ostatniego wkłucia nasza Pielęgniarka powiedziała - "no Słonko, jeśli teraz się nie rozpłaczesz to masz ode mnie cukierka" - wkłuła się a Kacperek tylko na Nią krzywo popatrzył - oczywiście dostał obiecanego cukierka, którego mu zeżarła mama wstrętna, ale to jeszcze nic.........następna w kolejce do kłucia (3 razy) była Zuzieńka, oczywiście Baba - jak to Baba się straaaasznie popłakała (też dostała cukierka, na pocieszenie, i też ja go zjadłam) po czym zapłakaną wyniosłam Ją z gabinetu na korytarz, gdzie na rękach Taty pękającego z dumy siedział Kacperek z melusiem w buziuli....jak zobaczył szlochającą Zuzieńkę, tak z miejsca wyciągnął melusia i Jej wsadził do buziulki, mówiąc przy tym "Ziuzia ciiiiii" następnie dał Siostrzyczce buzi i zrobił Jej "cacy" i w ten sposób mój Królewicz uspokoił w rozbrajający sposób swoją Małą Siostrzyczkę
Aż mi się łezka w oku zakręciła, a zgromadzeni w poczekalni Ludzie poprostu oniemieli z zachwytu.....
Bliźniaki mi się biją, szczypią, gryzą itp. ale jak przychodzi co do czego to same widzicie.........w ogień za sobą pójdą.

Hihihi - WITA - chyba nie ma Maluszka, który by barszczykiem pogardził. Moim Małym tak smakuje, że gotuję go 2 razy w tygodniu, a i młodszy Synek mojego Brata (9 m-cy), jak i starszy (4 latka) nim nie gardzą, tak więc jak jest barszczyk to się pół rodzinki zlatuje, do tego jeszcze Dzieci Sąsiadeczki nim uraczam (też kochają!).

A tak a'propos........co jadają Wasze Szkraby?
Bo moje nic innego nie chcą jak to co my.....
Stary 2008-02-06, 00:39   #11
witusia1
Raczkowanie

Kochane,
zastanawiam się czy można jakoś tutaj dodać linka ze stronką ze zdjęciami, tak żeby był widoczny? Może któraś z was wie.
Mój mały Skarb już 45 min.śpi , chyba też już się położę.

Dobranoc.
Stary 2008-02-06, 00:51   #12
obecna mama
Przyczajenie

Nie wiem jak tu wygląda kwestia wklejania linków do zdjęć, w każdym razie - uzupełniłam album m.in. o zdjęcia z Wigilii oraz pozostałe z grudnia 2007 oraz kilka ze stycznia 2008. Jutro będę dodawała kolejne.

Oto link:
http://picasaweb.google.pl/ewcians/BliNiaki

Jeśli macie ochotę - zapraszam do obejrzenia
Stary 2008-02-06, 00:53   #13
witusia1
Raczkowanie

Widzę, że nie tylko ja nie śpię .
Ewcia---historia szczepionki maluchów niesamowita.Ależ to musiało super wyglądać. Kochane te tw.bliźniaki. A z tym barszczem to jakoś odkryliśmy przez przypadek , wcześnie Kubunio bardzo lubił zupkę z buraczków, a później jakoś mi się zapomniało o burakach. No i przedwczoraj przyszła mi taka ochota na barszcz że szok, no i ugotowałam. Oczywiście Kubuś jak zwykle też dostał, choć myślałam, ze nie będzie jadł, bo godz. temu jadł na obiad rissoto. Ale się zdziwiłam jak mój misio zjadł całą miseczkę barszczu , na kolacje oprócz tradycyjnej kaszki też musiał być barszcz, dziś na śniadanie jajecznica, po 15 min. barszcz, na obiad 2 miski barszczu (szok). Na kolacje już barszczu nie zostało, a więc musiał się zadowolić kaszką . Ale jeszcze nic nie jadł z takim smakiem jak ten mój barszcz.
Ogólnie Kubuś je wszystko, a jak już pisałam to ulubione smakołyki ma dość dziwne jak na małego bobasa , są to:
na pierwszym miejscu szczypior, oliwki, marynowane pomidory, ogórki kiszone, kapusta kiszona i t.p. Nie lubi dżemów, deserów ze słoika. A no i na szczęście to nie jedzenie owoców trwało tylko kilka dni. Znowu wcina różne owocki (oprócz jabłek, nie mogę go do nich przekonać, chociaż soki jabłkowe pije).
Dobra teraz już naprawdę uciekam już spać.

No i ze spania na razie nici , musialam obejrzeć album bliźniaków , po prostu jestem zachwycona i jednocześnie wzruszona, jak przypomnę sobie jakie to były maleństwa, a jakie teraz już duże i jakie słodziusie. Zuzieńka w tej białej sukieneczce i opasce na głowie no po prostu cudna, brak mi słów. Kacperek też jest super. Kubuś ma taką samą bezrękawkę z H&M jak Kacpero . Ewcia--maluchy naprawdę przekochane. No i czekam na kolejną porcje zdjęć .

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:23 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-06, 06:45   #14
agnieszkachantal
Raczkowanie

witajcie
dziekuje ze jestescied i wam sie podoba
wiecie jak sie ciesze ,az mi sie plakac chce ,bo przez zemnie tyle problemow z forum)
ale ja obie niewyobrazam zebym niemogla do was kliknac
poczytam was i popisze o wszystkim
musze do malej bo wstalysmy a terza jedzonko )
hurrra jestescie
Stary 2008-02-06, 07:00   #15
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miama Pokaż wiadomość
Nie wiecie jak wstawić fotkę, albo suwaczek do podpisu? Wiem jak utworzyć, tylko jakie kody pobrać ze stronek i potem jak wklejać w podpis??
Bardzo prosto. Jak piszesz odpowiedź, to na dole jest okienko z napisem "zarządzaj załącznikami". Trzeba tam wejść. Potem kliknąć przeglądaj i wstawić fotkę (są ograniczenia co do rozmiaru - .jpg mogą mieć max. 122KB i za jednym razem można wstawić 6 fotek). Załaduj, na dole zamknij okienko i wyślij odpowiedź. Wszystko.

Witam Was na wizażu . Życzę, aby tutaj lepiej Wam się pisało

Edit:Sorry nie doczytałam, że chodzi o podpis. To będzie w profilu użytkownika, edytuj podpis, trzeba skopiować link do strony i wkleić. Mam nadzieję, że zadziała.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 08:59   #16
mysica
Przyczajenie

Hej ja też jestem
mysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 09:06   #17
agakarolek
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Mamusie od 2007 roku

Za pomocą Chantall chyba mi się udało, normalnie przeżyłam kres cierpliwości. Wzięlam aż Valused na uspokojenie bo normalnie łzy mi się cisnęły do oczu z nerwów. Nie chciało mnie zalogować Czemu nie mogłam, nie wiem

Fajnie, że Agus pomyslałas o tym forum, myślę, że będzie super.
agakarolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 09:18   #18
agnieszkachantal
Raczkowanie

witajcie ,
blizniaki sa kochane poprostu bomba ,a kacperek super braciszek tak pociesza siostre jestem dumna z nich i z ciebie jak sobie dajesz rady,wozek masz superrr)
ogladalam album boze jakie one duze i kochane jak sobie przypomne 1 dni jakie malutkie jak walczyly o zycie az plakac mi sie cjhce ciesze sie ze u was superr i zycze wszystkiego naj...caluje was)

co do wklejania zdjec i opisow niemmapojecia,musze popytac bratowa ,moze jak przyjdzie mi pomoze )

chantalka moja ma 9640 i 77cm mylslam ze wagowo ma wiecej ale sie pomylilam ale ejste wnormie ani za duzo a ni za malolekarz zadowolony
wczoraj mielismy szczypienia i dostala jeden zastrzyk na :masern,mumps,röteln<mmr< , meningokokken ,niewiem dokladnie co to te pierwsze znacza musze meza zapytac to wam dokladnie napisze ale jak sie niemyle to rozyczka odra ale niejestem pewna,za 5 tyg kolejne zastrzyki
moja mala nawet nie poczula ale tak krzyczala jak zobaczyla lekarza ze szok w 4 ja trzymalismy tak kopala ze szok ,lekarz moiw ze ma temperament po mamusi ),moja mala go zapamietala jak byla raz chora na uszko i od tego czasu jak go widzi to lament ze szok a on ja nawet nie dotknie ,lekarz mpwi ze to moze trwac do 2 lat )
co do jedzonka :mala wcina znami obiady ,czasem z sloikow ,takze uwielbia chlebek z maselkiem ,serekiem zoltym,ale nie lubi pomodorow i ogorkow kiszonych i co jest kwasne ,barszczu nie probowlam ale msuze sprawdzic lubi owoce swieze jak i deserki,wcina chrupki ciasteczka i paluszki LUBI jajeczka ,paroweczki ,niechodzi jeszcze sama ,ale lubi wymuszac jesli cos chce krzyczx ale na nas to niedziala pokrzyczy i przestanie ,lezki nie uroni tylko lament
pozatym lubi sie bawic pileczka klockami zaczyna malowac swoje kreseczki itp ,jak kazde dziecko ma dni placzliwe i wesole wiecej jest wesolych jest poprostu kochana ,mowi wszystko oprocz mama ,powtarza jak papuga )

ja troche chora jestem od paru dni w sumie malo jadlam ,maialm goroczke ,bole brzucha ,jakas opryszczke na ustach wiec etraz mam spokoj i mysle ze wszystko minie)
pogoda do bani zimno ,pada deszcz

juz nie nudze pozdrawiam was kochane i caluje dzieciaki )
jak wsadzimy nowe fotki damy znac)

acha najbardziej kocha swoja ciocie i wujka ,jesli ona przyjdzie niema szans na wypicie kawy w spokoju bo chantal nieda)

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:25 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-06, 10:38   #19
joasia
Raczkowanie

GG do joasia

Witam wszystkie nowe mamy na wizazu. Doyslam się że uciekłyście do nas
Fajne macie dzieciaczki

Jak będziecie miały ochotę to zapraszamy do odchowalni na poszczególne miesiące urodzenia się dzieci.

Aha jak chcecie cos dopisc do pasta to polecam opcję edytuj, zamiast pisac post pod postem

Pozdrawiam
joasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 11:41   #20
nhunha
Przyczajenie

Talking Dot.: Mamusie od 2007 roku

witajcie mamusie dziekuje za wiadomosc o zmianie foruma chociaz ja za czesto bywalczynia nie jestem tesknie za wami ale brakuje mi dnia zeby latac po necie u nas ok wczoraj wyprawilismy Filipkowi urodzinki i juz jest rocznym bobasem napisze wiecej w wolnej chwili bo ten roczny bobas na mnie wrzeszczy niewyroba normalnie mowie wam
nhunha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 11:50   #21
kasia-74
Raczkowanie

Witam

Obecna mamo, super, ze do nas dołączyłaś, a Twoje dzieciaczki są cudne, Kacperek kawaler na całego, a Zuzieńka w tej sukience boska, a i gratuluję tak odważnych dzieci:

Nunha wszystkiego co najlepsze na urodzinki dla Filipka od Majki z mamą.

Wczoraj nim sie tu zalogowałam to sie okazało, że ja juz tu jestem zalogowana, zupełnie zapomniałam, ze dawno temu tu tez byłam zalogowana, ale za cholerę nie pamietałam swojego hasła, bo nick miałam ten sam, ale jakoś sie udało na szczęście

Dziewczyny czy ktoś dał znać anesi, osti, misiaczkowej, alfi24 i nie wiem czy kogos nie pominęłam, gdzie jesteśmy, bo ja nie mam do nich namiarów?

Pozdrawiam i zyczę miłego dnia

Ps. dzisiaj przyjeżdża do mnie teściowa na kilka dni, cieszę sie, bo troszę zajmie sie wszędobylska Majką
Stary 2008-02-06, 12:38   #22
agnieszkachantal
Raczkowanie

hey ja napislam do osti,alfi ,misicy,kasi74,witusi ale reszty niemma na gg no i agusi i nhuha napislam a reszta niemma wiec mysle ze jak maja dziewczzyny kontakt z innymi daja znac ,ja na forum napislam starym ze maja podac gg lub emlei dam im znac ale narazie nikt nienapisal)
moja niunia spi juz 2 raz

pozdrawiam
Stary 2008-02-06, 12:45   #23
witusia1
Raczkowanie

Nhunha--wszystkiego najlepszego dla Filipka z okazji pierwszych urodzin . NIech rośnie zdrowy,szczęśliwy i uśmiechnięty. CZekamy na więcej relacji z urodzinek i wogóle o Filipku.

Kasiu--74---ja wysłałam do Alfi, Misiaczkowej, Kasi L i Karoliny 23 maile z linkami, a do Anesi wysłałam na gg, mówiła, że później się odezwie.

Poissonivy --dzięki za pomóc w wklejaniu zdjęć i linków.

Uciekam jeść śniadanko

Życzę wszystkim miłego dnia

A to Kubunio wczoraj na spacerze :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kubuś na spacerze.jpg (53,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kubuś na spacerze 2.jpg (58,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kubunio na spacerze3.jpg (86,3 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-02-06, 16:05   #24
sylwia-zuza
Zakorzenienie

a tak z ciekwosci z jakiego forum ucieklyscie? nie wiem czy nie przesuna wam watku na odchowalnie
Stary 2008-02-06, 16:31   #25
biankaaa
Zadomowienie

sylwia - mysle ze z forum.gazeta.

A tak wogole to witajcie, zapraszamy na odchowalnie.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 17:35   #26
KARA83
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Mamusie od 2007 roku

Czesc dziewczynki. to ja karolina23 zmieniłam nick.
To forum jest okno i w koncu bedzie chyba spokoj
musze jeszcze troszke pokminic jak zamieszcza sie zdjecia itp.
Nie pamietam czy pisałam ze moj dawido wazy 11,300- duzy chłop

musze konczyc bo maz własnie wrocił do domu i zaraz kąpu kapu dawida.
pozdrawiam
pa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dawid 11 m-cy 022.jpg (93,1 KB, 5 załadowań)
KARA83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 17:37   #27
Aneta i Olcia
Przyczajenie

witam Was melduję swoją oebcnosc, nie było mi łatwo zalogowac się ,ale w koncu sie udało, pozdrawiam

halo

Jezuuu, nie mogę sie połapac

halo, czy mnie widac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg utt 021.jpg (40,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg utt 021.jpg (40,6 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:26 Powód: post pod postem
Aneta i Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 18:06   #28
osti1983
Przyczajenie

Jestem jestem skrobne pozniej

Anesia widac Was dziewczeta widac

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-08 o 15:27 Powód: post pod postem
osti1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 18:48   #29
kasia-74
Raczkowanie

Super dziewczyny, ze juz dołączyłyście do nas, a co z reszta, odezwijcie siekochane

Moje córcie, Klaudia 13lat i Majka, skończyła roczek 4.01.2008r.
http://kasia-74.fotosik.pl

Stary 2008-02-06, 21:00   #30
agakarolek
Raczkowanie

Hej hej ja teź musze siępouczyć, bo nie wiem jak co i o co chodzi, jutro jadę na konferenecję, bedzie chyba miło będą Szwedzi i Niemcy, nawet kupiłam sobie na tą okoliczność garsonkę Zaszalałam, ale miałąm doła bo juz nie miałąm na siebie założyć ciągle to samo. A jednak muszę wyglądać jak ludź. Karoluś jest przekochany byliśmy w kościele na mszy i był okropnie grzeczny, mimo, że byliśmy na 18, a to prawei jego godzina kąpnia, to marudził tylko wtedy, kiedy chcoaął na rączki do tatusia, a tak był grzeczniutki I ksiądz nasypał mu popiołku.

[IMG]file:///E:/ZDJECIA/O%20L%20Y%20M%20P%20U%20S/karolek/1.stycze%C5%84/P1270598.JPG[/IMG][IMG]file:///E:/ZDJECIA/O%20L%20Y%20M%20P%20U%20S/karolek/1.stycze%C5%84/P1270598.JPG[/IMG]

Jełśi załaczy pliki, to będzie to dowód na to jak uwielbia światełko Chciałabym, że by potrafił mnie przytuląc, a on nic ja go ściskam całuje od zawsze a KArolke nie nawidzi!!CHyba typowy chłop

Nie załączyło.Ł) Yaray moe siuda.Causki
agakarolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości