|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zabobonyyyyy
Wczoraj przeczytałam fajny artykuł w gazecie na temat przesądów. Natknęło mnie, żeby założyć wątek, gdzie mogłybyśmy pogadać o tym czy w to wierzycie, co komu się przytrafiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabobonyyyyy
Tydzień przed maturą stłukłam wielkie lustro z łazienki
![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowując w ogóle nie jestem przesądna, a myślę, że jak ktoś jest to jego podświadomość wpływa na to co robi i to ściąga na niego kłopoty. Bo jak ktoś wierzy, że jak upadnie nóż będzie kłótnia to się tym denerwuje, powstaje napięta atmosfera, która musi pęknąć i kłótnia gotowa. Jak ktoś potłucze lustro i wierzy w same nieszczęścia, podchodzi do wszystkiego z myślą: nie uda się, na pewno zawalę itd. To najprawdopodobniej tak będzie. No i można by wymieniać i wymieniać...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O dżizys, ttrafiłaś na mój słaby punkt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej
mi podczas egzaminu prawo jazdy, czarny kot przebiegł drogę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Generalnie mam tak jak agniesikk - nie wierzę, w żadne przesądy. Albo jest to totalna bzdura, albo mechanizm samosprawdzającej się przepowiedni ("jej, jest piątek 13, coś złego musi się zdarzyć - no pewnie, jak tak będziesz myśleć to się zdarzy").
Zresztą, śmieszą mnie ludzie, którzy np. zawiązują malutkim dzieciom na rączce czerwoną wstążkę żeby je chronić przed "urokiem" - to chyba najczęstrzy (i najgłupszy) przesąd z jakim się spotykam. No, ale jeśli w to wierzą i to im poprawia samopoczucie, to ok. Wolność mamy. Na szczęście wiara w zabobony zazwyczaj nie godzi w ludzi z otoczenia, więc nie mam nic przeciwko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bylo juz mnostwo watkow na temat zabobonow, przesadow etc.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A wiecie co mnie najbardziej w tych zabobonach wk.... ?
To, że najbardziej przesądne są stare baby. Zakichane moherowe berety. Gdzie jest ich wiara... Ileż ja zrobiłam przez to awantur, ale co mi tam... podczas tego typu dyskusji dostaję takiego pałera (normalnie duch święty), że wszystkie babcie po prostu wymiękają... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w czary, wróżby oraz przesądy. Uważam, że to wierutne bzdury.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mam takie same podejście do zabobonów jak Zagubiona89r. Jak ktoś święcie wierzy, że przebiegnięcie mu przez drogę czarnego kota to będzie miał pecha czy nieszczęście to zawsze znajdzie jakiś pech czy nieszczęście jakby podświadomie do tego dąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Zabobony działają chyba na zasadzie samospełniającej się przepowiedni.
Cytat:
![]() Poza tym, po co kłócić się w takich kwestiach? Ktoś wierzy, jego sprawa. Awanturą tego nie zmienisz ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
zabobony , to nie dla mnie ale fakt bywa to wkurzające , jakby przejmować sie zabobonami to siedzieć w domu i nic więcej;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praktykuje, katoliczka wielka, a gada 'Tfu tfu na psa urok' albo 'nie kupuj telefonu 13-ego!'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.