|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
który okres był "prawdziwy"
dostałam okres 2 kwietnia i zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne .po tygodniu przestalam brac bo wymiotowałam, i wtedy dostałam 2 okres-9 kwietnia-był to 5 dniowy okres. Ktory okres to ten "prawdziwy"? chodzi mi o dni płodne.,-licz sie od 9 czy od 2kwietnia te dni. Bo jesli od 9kwietnia to wychodzi ze mam dni plodne teraz(14 dzien cyklu) a jesli chodzi o 2kwietnia- to juz mineły. Wczoraj kochałam sie bez zabezpieczenia ale nie doszeł we mnie czy mozliwa jest wtedy ciąża? nie jestem nastolatką typu nie chce ciązy- bardzo bym sie cieszyła jakbym była ale mozliwe jest zapłodnienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: który okres był "prawdziwy"
Jakbyś się rzeczywiście cieszyła to byś nie pytała czy możliwa jest ciąża, tylko czekałabyś na 14 dni po stosunku i robiła test z wypiekami szczęścia na twarzy...
Doskonale powinnaś wiedzieć, że z każdego niezabezpieczonego seksu może być ciąża. Nie jesteśmy wyrocznią ani nie mamy szklanej kuli, żeby stwierdzić czy miałaś dni płodne i czy jesteś w ciąży. Zrób test, idź do lekarza a prawdy się dowiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
kolejny wątek typu ciąży
![]() skoro nie jesteś nastolatką i ucieszysz się z dzidziusia-gratuluję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
seks bez zabezpieczenia moze zakonczyc sie ciążą. no tak nastolatka nie jestes 20 latką -srednia roznica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Komplikatorka
|
Skoro byś się cieszyła z ciąży to po co brałaś tabletki anty i przerwałaś tylko z powodu wymiotów ? Nielogiczne...
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Te 5 tabletek które wzięłaś również wpłynęły na twój cykl, poczekaj 14 dni i zrób test. Wiesz przecież, że każdy stosunek bez zabezpieczenia może zakończyć się ciążą. Skoro byś się cieszyła z dziecka to nie widzę problemu, tylko, że poza szczęściem jest to masa obowiązków, stałe pieniążki i ogromna odpowiedzialność, no, ale podejrzewam, że to wiesz.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
tabletki chciałam brac we wzgledu na to iz miałam ostatnio okresy 2-3 razy na miesiac. I nigdy nie moglam w płodne trafic...
90 to nie jest moj rocznik juz mam 1 dziecko i chcielibysmy 2.... czyli mam szanse ze moglo sie udac bez wytrysku do srodka? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
Skoro chcesz drugie dziecko to kochaj się ile chcesz, jak chcesz i gdzie chcesz nie patrz kiedy masz płodne tzn. nie staraj się na siłę. W ciąże najszybciej zachodzi się kiedy się nie starasz, nie planujesz, nie liczysz itp.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A poza tym, nierozsądne jest brac 5 tabletek i przerywac. Tak się nie robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mi sam lekarz kazal odstawic jesli bede wymiototwała itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak działają tabletki anty?? Bo wątpię. Jak odstawiłaś okres dostałaś krwawienie z odstawienia a nie okres. Wtedy mogła ruszyć owulacja, więc możesz być w ciąży. Warto też wiedzieć, że tabletki anty to nie cukierki: tu tydzień pobiorę tam tydzień pobiorę, tylko hormony. No i jak chcesz ciąży to po co je bierzesz? Edukacja się kłania, bo wstyd takie bzdury wypisywać. P.s I skoro chcecie dziecko to po co stosunek przerywany? Nielogiczne to. Może Ty chcesz dziecka a partner niekoniecznie? Bo tak to wygląda.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-04-22 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
od porodu mineło 10 miesiecy i ciagle przez ten czas mam 2-3 razy w miesiacu. Dostalam na uregulowanie.
Tylko jesli to było krwawienie z porodu odstawienia tabl;etek( normalny okres i skrzepy wiec to nie zwykle krwawienie) to znaczy ze to bylo normalny jakby 2 okres i od ta,mtego dnia mam liczyc płodne? No i jak chcesz ciąży to po co je bierzesz?-----po raz 3 pisze- po to by uregulowac okres i wiedziec kiedy sa dni płodne bo mam 2 razy w miesiacu okres Edytowane przez anahi90 Czas edycji: 2010-04-22 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
chodzi mi tez o nto ze lekarz mowil ze moje krwawic po odstawieni ale mowil ze bedzie sama krew a ja miała idetyczne wszystko jak okres+skrzepy dlatego nie byłam niczego pewna.Moj lekarz ma do 1 maja wolnme
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze mam identycznie jak wtedy, kiedy miałam podczas normalnego okresu. Więc to, że lekarz tak powiedział nie znaczy,że Twój organizm musiał tak zareagować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
czyli jest mozliwosc ze zaszłam tak? bardzo bym chciała z męzem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Możliwość jest zawsze.
Naprawdę zastanawiam się czy Ty naprawdę urodziłaś już jedno dziecko. Zadajesz pytania jak nastolatka, naprawdę... To są podstawowe rzeczy, o których powinna wiedzieć kobieta, która współżyje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
naprawde
![]() po prostu nie wiedzialam czy to okres czy krwawienie. Chciałabym wiedziec czy mogłam zajsc w ciaze-bo nie w całym cyklu sa dni kiedy mozna zajesc. Np jakbym chciała wypic piwo na grillu to nie wiem czy nie lepiej dac sobie spokoj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kiedy zacząć liczyć cykl? Jak dostaniesz teraz okres po tym całkowitym rozregulowaniu. Teraz nie ma sensu nic liczyć.
I ponawiam pytanie: skoro staracie się o dziecko to dlaczego Twój mąż nie skończył w Tobie?
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
kwescja fascynacji
![]() nasz seks nie jest tylko po to by miec dziecko ale i dla przyjemnosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.