|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
never say no to panda
|
Escentual.com-->rozbiórka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3zł/ml (luty/marzec)
WĄTEK ZAMKNIĘTY
zakupy w Harrodsie nie wyszły, więc robimy większe zamówienie w Escentualu ![]() Nazwa i www sklepu: www.escentual.com Kraj: Wielka Brytania Waluta rozliczeniowa i kurs waluty:.funciak - ok. 4,8-4,9zł/Ł Ewentualne cło/vat: nie Limit paczki: 3-4szt. (potem rosną koszty przesyłki) Koszty wysyłki paczki: 9,5Ł Termin planowanych zakupów, termin zbierania wpłat: druga połowa / koniec lutego Planowany termin wysyłki do kupujących: początek marca Lista flakonów wraz z cenami, lista kupujących:
Nazwa zapachu i pojemność: Donna Karan - Fuel Miejsce zakupu: w Harrodsie Fuela brak, więc jedziemy z Escentualem ![]() Link do opisu nut: basenotes Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 55Ł/flachon (dzielona wysyłka: 9,5Ł) Kurs waluty: 4,8-4,9zł/Ł Kwota za 1 ml zapachu: ciut poniżej 3zł/ml Termin zbierania wpłat: j.w. Posiadane atomizery i ich ceny: do wyboru, do koloru, gwaikowe - ok. 2zł Koszt wysyłki do współkupujących: w zależności od odlewki ok. 6-7zł Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: (koniec) cbr 70ml + F mamusia muminka 45ml + F Ewas1 5ml Agnieszka32 10ml Florens 7ml (at. 10ml) Figarro 5ml ukrycior 10ml Rywka 5ml gwaihally 10ml mettemarit 10ml Big_m 10ml Decadence 1ml skrabiatko 5ml anastazjaaa2 7ml Nazwa zapachu i pojemność: Donna Karan - Chaos Miejsce zakupu: j.w. Link do opisu nut: KWC Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 55Ł/flachon (dzielona wysyłka: 9,5Ł) Kurs waluty: 4,8-4,9zł/Ł Kwota za 1 ml zapachu: ciut poniżej 3zł/ml Termin zbierania wpłat: j.w. Posiadane atomizery i ich ceny: do wyboru, do koloru, gwaikowe - ok. 2zł Koszt wysyłki do współkupujących: w zależności od odlewki ok. 6-7zł Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: rozbiórka tutaj --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403851 (koniec) mamusia muminka 45ml + F Agnieszka32 11,5ml Big_m 5 ml (at. 10ml) Big_m 10 ml (at. 22ml) Decadence 10ml ukrycior 5ml et-ka 6,5ml skarbiatko 7ml Nazwa zapachu i pojemność: Donna Karan - Black Cashmere Miejsce zakupu: j.w. Link do opisu nut: KWC Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 55Ł/flachon (dzielona wysyłka: 9,5Ł) Kurs waluty: 4,8-4,9zł/Ł Kwota za 1 ml zapachu:ciut poniżej 3zł/ml Termin zbierania wpłat: j.w. Posiadane atomizery i ich ceny:do wyboru, do koloru, gwaikowe - ok. 2zł Koszt wysyłki do współkupujących: w zależności od odlewki ok. 6-7zł Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: (koniec) mettemarit 50ml + F agusskaa2 100ml + F Florens 10ml Decadence 15ml kurtyzana 15ml Rywka 5ml agusia_1 5ml ukrycior 30ml + F Big_m 5ml rena63 20ml porannarosa 5ml mimi87 20ml anastazjaaa2 20ml Nazwa zapachu i pojemność: Jacques Bogart - City Tower Miejsce zakupu: j.w. Link do opisu nut: fragrantica Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 35Ł/flachon (dzielona wysyłka: 9,5Ł) Kurs waluty: 4,8-4,9zł/Ł Kwota za 1 ml zapachu: ok. 3,6-3,7zł/ml Termin zbierania wpłat: j.w. Posiadane atomizery i ich ceny: do wyboru, do koloru, gwaikowe - ok. 2zł Koszt wysyłki do współkupujących: w zależności od odlewki ok. 6-7zł Lista udziałowców(kupujących)/lista rozliczeń: (koniec) kriss_de_valnor 30ml + F Mery Jane 5ml (at. 10ml) cbr 3ml Agnieszka32 1ml ukrycior 1ml gwaihally 5ml mettemarit 5ml ROZLICZENIE: Agnieszka32 67,21zł przesyłka łączona agusia_1 22,11zł wysłane 30.03doszło agusskaa2 280,24zł wysłane 22.03doszło anastazjaaa2 82,87zł wysłane 13.04 Big_m 97,04zł wysłane 13.04 doszło cbr 201,10zł Decadence 82,40zł wysłane 02.04doszło et-ka 20,70zł przesyłka łączona Ewas1 16,61zł wysłane 13.04 doszło Figarro 22,11zł wysłane 13.04 doszło Florens 51,28zł wysłane 13.04 gwaihally 55,36zł wysłane 13.04 kriss_de_valnor 110,32zł wysłane 15.03 doszło kurtyzana 50,21zł wysłane 30.03doszło mamusia muminka 255,01zł przesyłka łączona Mery Jane 20,14zł wysłane 15.03 doszło mettemarit 197,48zł wysłane 15.03 doszło wysłane 30.03 doszło mimi87 57,82zł wysłane 30.03 doszło porannarosa 22,11zł wysłane 30.03 doszło rena63 57,82zł wysłane 30.03 doszło Rywka 32,22zł przesyłka łączona skarbiatko 34,92zł przesyłka łączona ukrycior 138,18zł wysłane 13.04 doszło
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Donna Karan - Fuel - ok. 2,64zł/ml - początek lutego
Proszę 5 ml w 10tce
![]()
#3 |
never say no to panda
|
Iloneczko - tobie i MichailKowi już domyślnie 10tki atomki dodaję
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Poproszę 5 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Poproszę 10 ml (chociaż nadzieję mam nikłą że będzie w H.)
![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
5 ml poproszę (może być w atomku 10 ml)
![]() Edytowane przez Florens Czas edycji: 2010-01-29 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Proszę o 5ml
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za przyjęcie do flaszki
![]() ![]()
#9 |
never say no to panda
|
spoko, drobnymi kroczkami (czy właściwie odleweczkami) całą flachę rozbierzemy
![]() na 100% już wiem, że cena 1ml spadła do 2,59zł/ml (mała różnica,ale zawsze) - oczywiście, o ile będzie w Harrodsie, bo jeśli nie... (TFU! TFU!) to dumam jeszcze nad zakupami w Escentualu (zachwycona po ostatnich wspólnych zakupach ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Poproszę 10ml.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Tak się zapowiada na rozbieranie drugiej flaszki - czy gdyby do tego doszło, mogłabym zamiast 10 ml wziąć 40-50ml +F (w zależności od zainteresowania)? Powoli dorastam do decyzji, żeby wziąć drugą flaszkę nawet przy zakupach w E. Ale zobaczymy, ile osób będzie chętnych.
Dla jasności całkowitej - gdyby nie udało się rozebrać drugiej flaszki, to pozostanę przy pierwszej deklaracji (czyli 10 ml z Twojego flakonu) ![]() edit: doczytałam, że flachon już opłaciłaś, a z tego co pamiętam Red już jest w Londynie, czyli nie mam jak jej wpłacić za Fuel, w tej sytuacji zostawię swoją powyższą prośbę na wypadek zakupów w E.
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-01-29 o 19:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
never say no to panda
|
zobaczymy, jak się sprawa z Harrodsem rozwinie, bo trochę mnie martwi, że na stronie BC wróciło, wrócił Chaos, ale Fuela ni ma
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Proszę 5 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
never say no to panda
|
to jak to to tak? nikt więcej Fuela nie chce? nie wierzę
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jak będzie kształtować się cena za 1ml, jeżeli zakupy zrobimy z Escentuala?
![]() |
#16 |
never say no to panda
|
chyba podobnie, jak z zakupami Black Cashmere, czyli ok. 2,91zl/ml (zależy od kursu Ł i tego, czy uda się uzbierać chętnych na 2 lub 3 butle... niekoniecznie Fuel
![]() *edit - poprawiłam 3,91zł na 2,91zł ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-30 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#18 |
never say no to panda
|
źle, źle! 2,91zł/ml (w każdym razie coś w okolicach 3zł)
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ale chyba możemy zbierać chętne na inne flaszki, tak jak napisała cbr...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Poproszę to, co zostało, czyli 5 ml, jeśli ktoś rozmyśli się, to 10 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Tzn, chciałabym przeznaczyć na Fuel max 150 zł (ale chętnie wydam mniej za mniej ml rzecz jasna
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Słońca, flaszka widze że zamknieta. A nie ma szans na drugą? Tzn. ja bym chciała 10ml. Wystarczyłoby mi 5ml nawet jakbys mnie, Cbrko, wpuściła, mimo tłoku. Ja pisałam gdzieś coś w wątku mettemarit, która miała brać flaszkę Fule u redhaired, ale skoro cała akcja po częście spaliła na panewce, to chyba tamto wszystko nieaktualne. więc chyba nie dubluję sobie mililitrów zgłaszając się tutaj? O ile znalazłby się dla mnie troszkę tego paliwa, oczywiście.
#23 |
never say no to panda
|
Gwaiko - bo sprawayy wygląda tak, że cały czas nad drugim flachonem myślimy (Agnieszka by chciała), ale to wcale nie tak proste, bo za pierwszy flachon zapłaciłam z góry Red i teraz Red będzie próbowała zakupić go w Harrodsie (ale jest duża szansa, że nic z tego nie wyjdzie, bo na stronie H. jakoś Fuela ani widu, ani słychu). Jeżeli plan Harrodsowy weźmie w łeb, robimy zakupy w Escentualu (
![]() ![]() Więc na razie zapisuję, a na bieżąco będę informowała, jak się akcja rozwija ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
never say no to panda
|
Ludziska, Red napisała, że Fuela nie było w Harrodsie, więc zostaje nam opcja Escentuala (spróbujemy rozbroić 2 flachony Fuela).
Jeśli ktoś chciałby jakiś flachon inny spróbować zodlewkować - zapraszam, bo jest w czym wybierać na stronie E. ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Olu, mam ogromną prośbę. Facet
![]()
#26 |
never say no to panda
|
no jak to to tak? nikt nie reflektuje na jakiś flachonik z Escentuala? a tam Donna Karan w Harrodsowych cenach czeka na chętnych do rozbiórki
![]() Jaśmin, Lawenda, Wenge, Labdanum, Signature, BC, Chaos... no i tyle nam jeszcze Fuelka zostało, no proszę Państwa, cóż to za obijactwo?
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego
A czy można rozebrać flaszkę BC ?
Bo ja bym była chętna na 40-50ml z flaszką tyle tylko,że nie mogę rozlewać,robić rozliczeń itp....mama w szpitalu i nie mam do tego głowy... ![]() Jeśli przelew mogę wykonać do 10,02 to bym była chętna ![]()
![]() |
#28 |
never say no to panda
|
Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego
Figarro <przytul> mogę rozlać flachonik i zająć się całymi wyliczeniami
![]() a przelewy to pewnie dopiero po 8.02 będę zbierała, bo na razie coś nie ma chetnych na Fuelka ![]() to jak, wstawiać BC?
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Jestem chętna i przelew zrobię jak tylko wypłata będzie na koncie (ok. 9-10,02) ![]()
![]() |
#30 |
never say no to panda
|
dodane
![]() no, to teraz pozostaje nam czekać... (na flachoniki też, bo zniknęły ze sklepu, tzn. "będą dostępne w ciągu 3-5dni" - zobaczymy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.