|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
moja córka się poci
Witam, ostatnio mamy problem z naszą 8 letnią
córką. Zauważyłam że po powrocie ze szkoly brzydko pachnie (chyba mocno się poci). Czy to odpowiedni wiek zeby zacząć używać antyperspiranty? Możecie polecić jakieś dobre, niedrogie dezodoranty? Będę wdzięczna za pomocne komentarze, jestem w kropce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: moja córka się poci
najlepiej będzie jak zajrzysz do Rossmana,mają często promocje
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- dzieciaki mogą zacząć od tzw.białej serii czyli delikatny zapach w postaci żeli lub tzw.kulki.To łagodniejsza postać,antyprespiranty mogą jeszcze poczekać.Myślę,że lepiej kupić taki łagodny dezodorant niż narazić dziecko na niemiłe docinki rówieśników |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To normlany wiek na dojrzewanie ,zaczyna się od pocenia.
Przede wszystkim zwrócić jej na to uwagę i pilnowac higieny -prysznic,mycie głowy,świeże ciuchy. Dwa dezodoranty,moja corka nie lubi w spreju ,woli kulke ,używa dezodorantu Avene z apteki, antyalergiczny,delikanty, przebadany itd. Jest drogi ale chyba nie warto oszczędzac na mlodym organizmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam jak Paula albo avena lub la roche (bardzo wydajne) lub AA sensitive i kulka chyba najodpowiedniejsza + higiena i jeszcze raz higiena
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam od siebie, że problem z poceniem się w szkole nie jest taki do końca prosty. Czy córka po całodziennym szaleństwie na dworze, albo na wycieczce się też poci? Bo jeśłi nie, to pot szkolny może mieć podłoże związane ze stresem szkolnym. Ja kiedyś, jeszcze w szkole średniej nie mogłam zrozumieć dlaczego czasami było (tzn ja sama czułam, nie wiem jak inni) czuć ode mnie, kiedy normalnie się w ogóle nie pociłam, a jeśli to były to bezwonne mokre plamy jedynie. BArdzo dbałam o higienę, prałam ubrania w wysokiej temp i czasami znienacka coś czułam. Dopiero po kilku latach skojarzyłam, że te "niepachnące" dni były tylko wtedy, kiedy miałam jakieś wystąpienie, sprawdzian, czy ogólnie stresujący i wyczerpujący dzień.
A wtedy to niestety nic nie pomagało ![]() To ten tzw "zapach strachu". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pocenie się jest też świetną motywacją aby porozmawiac z dzieckiem o dojrzewaniu,przygotować je na kolejne etapy,owlosienie ,miesiączkowanie,zmiany cielesne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
może być i tak, ja nie przeczę, tylko poddaję kolejny pomysł
![]() A różnica jest dosyć duża w tych dwóch rodzajach zapachu. Przede wszystkim, pot ze stresu to waściwie sam zapach, bez "mokrego potu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.