|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Makijaz dla piegowatej brunetki
Mam dosyć nietypową urodę. Jestem typową chłodną brunetką tyle że z piegami. Spotkałyście się kiedyś z takim typem urody? W jakich kolorach mam się malować? Pomóżcie...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Makijaz dla piegowatej brunetki
wstaw foto
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Mhm, zrobię to w ostateczności...Mam właściwie problem z tym czy powinnam malować się w ciepłych czy zimnych kolorac.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
a po czym stwierdzasz że jesteś "chłodną" brunetką z piegami??wiesz jakim jesteś typem??
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nikt nie ma wszystkich cech danego typu- można mieć inny kolor oczu, włosów lub właśnie mieć piegi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli z piegami, to możesz być ciepłym typem urody. Sprawdź jaki masz odcień włosa- ciemny z odcieniem niebieskawym czy brązowym/czerwonym
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Uff, przepraszam, że tak rzadko tu zaglądam; matura....
Włosy mam o odcieniu niebieskim, kolor piegów jest taki wręcz szarawy. Właściwie mój codzienny makijaż jest chłodny i maluję się jak zwykła chłodna brunetka. Jednakże jak poszukałam trochę w necie to znalazłam: że piegowatym dobrze w wyrazistych ustach natomiast brunetki powinny tego unikać i skupić się na oczach i inne tego typu sprzeczności. Lub też same próby zakrycia piegów udają się najlepiej pudrem lub podkładem o ciepłym kolorku, ale ogólny efekt jest taki, że wyglądam baaaaaaardzo sztucznie. Dzięki za rady, wszystkie są bardzo trafne Mhm, popróbuje z tym ciepłym makijażem...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.