|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
z długich na krótkie
Mam długie ,gęste ,troche kręcone czarne włosy.chciałabym coś zmienić w tej fryzurze bo taką mam od zawsze włosy trochę cieniowane bez grzywki,twarz mam owalną . Podobaja mi się fryzurki średnio krótkie i proste z grzywką ale nie wiem jak przy gęstych falowanych włosach to sie sprawdzi.Będzie to radykalna zmiana bo włosy mam prawie do pasa a chcę je ściąć dość dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: z długich na krótkie
Prosimy choć o jedną fotkę
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moją czy fryzury ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Załączam swoje narazie tylko takie dostępne zdjęcie ,z tymże aktualnie mam czarnawe włoski .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem taka fryzura przy kręconych włosach bedzie kosztowała Cię sporo pracy rano. chyba, że zrobisz sobie trwałą rozporstowująca skręt. moje koleżanki, które mają z natury proste lub 'prostawe' włosy męczą się bardzo przy układaniu takiej grzywki [z resztą włosów łatwiej, bo długie włosy są cięższe.. a krótka grzywka lubi odstawać na boki]
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie chce fryzury gdzie bedzie trzeba się z nia bawić,a chciałabym grzywke bo zakryję sobie zmarszczkę mimiczną na czole .Jak faktycznie mnie bedzie męczyła to zapuszczę .Podaję jeszcze jeden przykład fryzury z tymże moje włosny podwiną się na pewno pod spód /są podatne / a na strąki nie mam co liczyć ,choć bardzo mi sie podobają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Agassa napisał(a):
> Właśnie nie chce fryzury gdzie bedzie trzeba się z nia kiedys miałam grzywkę i nie pamietam czy była uciązliwa.Jesli nie pamiętam to chyba nie była ![]() ależ ja wcale nie chcę Cię zniechęcać Agasso! po prostu piszę co wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Oj o takiej prostej fryzurce to niestety nie mozesz marzyć
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nawet nie pomyślałam,że chcesz mnie zniechęcić,to są po prostu Twoje dobre rady,za które jestem wdzięczna , to ja siebie pocieszam bo tak bardzo chce mieć grzywkę i już sobie wymyśliłam,że jak się nie będzie układała to zapuszczę,wiem ,że z takimi kręconymi włosami to problematyczne,ja nie mam mocno kreconych tylko falowane i ciężkie i może..................
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() Masz farbowane włosy, wiec nie podejmuj ryzyka chemicznego prostowania włosów, bo sie przesuszą.Możesz natomiast je prostowac na prostownicy parowej lub ceramicznej zabezpieczajac srodkami stylizacji, zelami ,kremami wspomagajacymi prostowanie.Dużo info na ten temat na tej str. o prostowaniu wlosów.Ale jezeli Twoje włoski faluja mam dla Ciebie kilka fotek ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie wytrzymałam i poszłam do fryzjera wcześiej ,ostrzygłam się tak jak na przedstawionej przeze mnie pierwszej propozycji z tymże zostawiłam trochędłuższe włosy niz ma modelka,oby sobie móc związać czy fikuśnie upiąć.Jestem b.mile zaskoczona bo grzywkę mam prostą jak drut /muszę mieć ją po prostu krótszą przed brwi a wtedy ona się nie faluje i nie odstaje i prosto ostrzyżona jak na zdjęciu się znakomicie sprawdza/Narazie włosy mam naciągnięte i również proste ale już chciałabym umyć i zrobić sobie loczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.