Jak kolorek do włosków ciemny brąz?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-10-27, 17:28   #1
anetamilosz
Raczkowanie

GG do anetamilosz

Jak kolorek do włosków ciemny brąz??

Witam cieplutko
Od dłuższego czasu borykam się z problemem dobrania odpowiedniego kolorku do moich włosów i właściwie każda wizyta w salonie kosmetycznym pozostawia nadal jakiś niedosyt..już zaczynam wierzyć że nie ma fryzjerów z powołania Mam piwne oczka, raczej ciemna cerę, kupiłam ostatnio w drogerii farbkę z owocami Garniere o nazwie "złoty szatyn" bo chciałam ciut rozjaśnić odcień włosów i po zmyciu...okazało się że wyszedł kolor brzydko brązowy...
Ehh tu gdzie obecnie mieszkam tzn w Piasecznie p\\Warszawą nie znam żadnego sprawdzonego fryzjera, więc może Ty Grażynko doradzisz mi jaką farbkę kupić by uzyskać kolor jasnej szatynki, ewentualnie jaka farba (nazwa, kolorek) na ciemno brązowych wlosach będzie wyglądała nieźle???:pomocy:
Wizazanki jeśli wy macie jakieś doświadczenie w dobrych farbkach do mojego kolorku włosów to piszcie...
Dodam tylko że nie mam jak wybrać sie na poszukiwania dobrego zakładu fryzjerskiego bo mam małego synka, którego nie mam z kim niestety zostawić..
Pozdrawiam
Aneta
anetamilosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-27, 17:53   #2
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga
Re: Jak kolorek do włosków ciemny brąz??

Zawsze mi przykro kiedy nie moge doradzic, co do dobrania farb ze sklepowej półki.Niestety nie znam ich, wiem ze nie zawsze wychodza kolory jakie obiecyje producent.wiem tez ze jezeli na włosach jest juz farba i to ciemniejsza to nie da sie inna jej rozjasnic, bo farba nie usuwa farby,trzeba zrobic lekka dekoloryzacje, ale sama tego nie rob.Moze to czym farbowalas nie bylo farbą? i sie zmyje, a Wizazanki mają doswiadczenie w samofarbowaniu i coś Ci doradzą
Stary 2003-10-27, 20:43   #3
anetamilosz
Raczkowanie

GG do anetamilosz
Re: Wizażanki pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!

No tak, właściwie to nie mam złudzeń co do tego czy była to farba czy nie, bo niestety była...Widać już delikatne odrosty..Hmm, właśnie te farby ze sklepowych półek pozostawiają wiele do życzenia...Może rzeczywiście Wy kochane wizażanki macie jakieś pomysły????/
Pozdrawiam
Aneta
anetamilosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-28, 07:52   #4
sarenka
Zakorzenienie

ja uwielbiam farby Garniera, jak dla mnie są delikatne i kolory wychodzą dość autentycznie . moja rada jest taka, abyś trochę odczekała, bo na niektórych włosach te farby się spierają. moja znajoma specjalnie farbowała ciemną farbą a potem myła w weekend kilka razy włosy i otrzymywała swój ulubiony kolor.. myslę, że możesz jednocześnie zastosować jakieś specyfiki dla blondynek [np szampon Timotei.. moim farbowanym na ciemno włosom dodał jasnych refleksów wtedy kiedy tego chciałam - rozjaśnił je przez to lekko].

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-28, 14:26   #5
Zuzieńka
Przyczajenie

Od lat farbuję włoski na brązowo i dwa kolorki napewno mogę Ci polecić:
-mój "zimowy" (ciemniejszy głęboki brąz bez rudawości, nic się nie spiera) to palette deluxe nr 800
-mój "letni" (jaśniejszy, czekoladowy, bardzo naturalny, ciepły) to viva color mocca nr 40
Zuzieńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-29, 07:51   #6
Amaranta
Raczkowanie

tez mam ten sam problem, wczoraj spedzilam pol godz w drogerii przy polce z farbami wyszlam prawie z placzem bo nie znalazlam zadnego odpowiedniego koloru. moj naturalny to tez ciemny braz chce go lekko rozjasnic,jakis lzejszy odcien brazu ale zeby byl intensywny.zastanawiam sie tez nad pasemkami, ale nie wiem jaki kolor pasemek wybrac,a poza tym na moich wlosach efekt pewnie bedzie mizerny (mam lekko krecone,zazwyczaj `balagan na glowie`i chyba nie bedzie widac efektu). pmozcie
Amaranta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości