|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
szukam dziewczyny do pary na kurs kosmetyczny
Dziewczyny, szukam kolezanki do pary na INDYWIDUALNY (tylko 1 para) kurs z kosmetyki praktycznej u mistrzyni Polski z kosmetyki pani Krystyny Łenczyńskiej, na którym bazuje większość szkół kosmetycznych w Polsce. Chcialabym odbyc kurs indywidualnie, gdyz sama studiuje kosmetologie i moje zajecia praktyczne sa w grupach i prawie nic sie na nich nie ucze..i wole zeby intruktor poswiecil 100 % swojej uwagi i przekazal mi cenne wskazowki, tak bym byla najlepsza w tym co robie, a nie powierzchownie jest bo jest..Szkoła pani Krystyny mieści sie w Krakowie jest to Akademia Sztuki Piekności, w skrocie - ASP. Kurs w parze - czyli bedziemy naprzemiennie na sobie wykonywaly zabiegi kosztuje za osobe 6300 zl i jest to az 160 godz. Normalnie kurs w grupach trwa 2 miesiace, ale indywidualny 16 dni. Jestem ze Szczecina dlatego chcialabym go odbyc w czasie wakacji, najlepiej w sierpniu . Aha, termin trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem 2-3 miesiecy, gdyz maja bardzo chetnych. Jest jesszcze sporo czasu na uzbieraniu pieniedzy dlatego dziewczyny- jesli bylaby jakas zainteresowana, prosze o kontakt . Jest to najobszerniejszy kurs w Polsce z kosmetyki. Podczas kursu bedziemy wykonywaly takie zabiegi jak:
Demakijaż profesjonalny Wywiad kosmetyczny Diagnostyka kosmetyczna Złuszczanie naskórka Peelingi kosmetyczne Peeling enzymatyczny Peeling typu gomage Peeling kwasowy Peeling mechaniczny Masaż Masaż twarzy, szyi, dekoltu Masaż dłoni, ramion, przedramion Masaż stóp i podudzia Masaż pleców Masaż antycellulitowy Masaż pędzelkowy / ogólny Masaż relaksacyjny na bazie ruchów głaskających Pielęgnacja okolic oczu Maski alginatowe Masaż pędzelkowy okolic oczu Henna proszkowa Henna żelowa Regulacja łuku brwi Profesjonalne zabiegi kosmetyczne Maski żelowe Maski kremowe, ceramidowe Maski kolagenowe Maski ziołowe Maski z glinki leczniczej Maski alginatowe Maski algowe Maski termoaktywno-gipsowe Maski liftingujace Maski borowinowe Mezoterapia bezigłowa Zabiegi nawilżające na twarz Zabiegi odżywcze na twarz Zabiegi ograniczające wydzielanie sebum na twarz Zabiegi regenerujące na twarz Zabiegi dotleniające na twarz Zabiegi przeciwzmarszczkowe na twarz Zabiegi liftingujące na twarz Depilacja wąsika Depilacja twarzy Depilacja pleców/torsu Depilacja bikini Depilacja ud Depilacja łydek Depilacja pach Depilacja rąk Oczyszczanie twarzy - manualne Lecznicze oczyszczanie manualne twarzy Zabiegi z kwasami owocowymi (kwasy AHA) Zabiegi na dłonie Manicure biologiczny Peeling na dłonie Masaż dłoni Zabiegi parafinowe Zabiegi z parafango Zabiegi na ciało Masaż pleców z maską borowinową Zabiegi antycellulitowe na brzuch, pośladki, uda z masażem, zawinięciem w folię (body-wrapping) Zabiegi z wykorzystaniem preparatów wzbogaconych przez kosmetyczkę o surowce naturalne Przekłuwanie uszu Aromaterapia Muzykoterapia Elektrolecznictwo Zabiegi z prądem stałym Galwanizacja Jonoforeza (jontoforeza) Zabiegi z prądem wysokiej częstotliwości: d'Arsonvalizacja Zabiegi z ultradźwiękami: Peeling kawitacyjny Sonoforeza Światłolecznictwo: Lampa Bionic Chromoterapia Mikrodermabrazja diamentowa Powiem szczerze ze u mnie na studiach nie ma tak szczegolowego planu praktyk dlatego chce zrobic ten kurs. Bardzo prosze o kontak zainteresowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam dziewczyny do pary na kurs kosmetyczny
Cytat:
Teraz już przynajmniej się dowiedziałam ile mniej więcej kosztowała dla mojej byłej szkoły moja edukacja w szkole dziennej.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja studiuje Na Uniwersytecie Medycznym kosmetologie i tez bede miala prawie wszystko z tego w ciagu calych studiow, ale wole sie podszkolic indywidualnie. A nie tak jak jest teraz..Mialysmy masaz ktory wykonala tylko babka, a zadna z Nas nawet go nie przecwiczyla
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie pomyslałam jeszcze innaczej.
w ciągu 16 dni (więc trzech tygodni) zostaniesz nauczona tego wszystkiego? wydaje mi się, że to jednak będzie po łepkach wykonane bo jest tego naprawdę dużo jak na taki krótki okres czasu. ale mogę się mylic.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko jest do nauczenia w 16dni, chyba to jest oczywiste iż będą zainteresowany takim kursem ma się trochę pojęcia w dziedzinie kosmetyki nie budze się raczej ze swiadomością "no to dzisiaj zostane sobie stolarzem"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj w 16 dni będzie miała jak się robi makijaż, peeling i dodatkowo masaż. (trochę jakby trzy różne bajki). więc w takim czasie raczej się nie pozna dogłębnie tajników każdej z tych dziedzin. a to co pozna być może autorka już zna z obecnej szkoły.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zawsze mam racje
|
a dziesięć godzin dzień po dniu to chyba za ostre tempo, żeby tak sobie wszystko dobrze przyswoić
Ja bym tak pod koniec dnia pewnie marzyła o pójściu odpocząć, a nie uczeniu się w ekspresowym tempie tylu rzeczy.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-03-16 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
16dni bo to jest indywidualny kurs..normalnie trwa 2 miesiace, gdzie w inyych szkolach trwaja po pare dni. Wybralam najlepsza szkole, z najlepsza instruktorka. I uwierzcie, w 16 dni jest sie w stanie wszystkiego nauczyc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.