szukam dziewczyny do pary na kurs kosmetyczny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 11:09   #1
ing_
Raczkowanie

szukam dziewczyny do pary na kurs kosmetyczny

Dziewczyny, szukam kolezanki do pary na INDYWIDUALNY (tylko 1 para) kurs z kosmetyki praktycznej u mistrzyni Polski z kosmetyki pani Krystyny Łenczyńskiej, na którym bazuje większość szkół kosmetycznych w Polsce. Chcialabym odbyc kurs indywidualnie, gdyz sama studiuje kosmetologie i moje zajecia praktyczne sa w grupach i prawie nic sie na nich nie ucze..i wole zeby intruktor poswiecil 100 % swojej uwagi i przekazal mi cenne wskazowki, tak bym byla najlepsza w tym co robie, a nie powierzchownie jest bo jest..Szkoła pani Krystyny mieści sie w Krakowie jest to Akademia Sztuki Piekności, w skrocie - ASP. Kurs w parze - czyli bedziemy naprzemiennie na sobie wykonywaly zabiegi kosztuje za osobe 6300 zl i jest to az 160 godz. Normalnie kurs w grupach trwa 2 miesiace, ale indywidualny 16 dni. Jestem ze Szczecina dlatego chcialabym go odbyc w czasie wakacji, najlepiej w sierpniu . Aha, termin trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem 2-3 miesiecy, gdyz maja bardzo chetnych. Jest jesszcze sporo czasu na uzbieraniu pieniedzy dlatego dziewczyny- jesli bylaby jakas zainteresowana, prosze o kontakt . Jest to najobszerniejszy kurs w Polsce z kosmetyki. Podczas kursu bedziemy wykonywaly takie zabiegi jak:

Demakijaż profesjonalny
Wywiad kosmetyczny
Diagnostyka kosmetyczna
Złuszczanie naskórka
Peelingi kosmetyczne
Peeling enzymatyczny
Peeling typu gomage
Peeling kwasowy
Peeling mechaniczny
Masaż
Masaż twarzy, szyi, dekoltu
Masaż dłoni, ramion, przedramion
Masaż stóp i podudzia
Masaż pleców
Masaż antycellulitowy
Masaż pędzelkowy / ogólny
Masaż relaksacyjny na bazie ruchów głaskających
Pielęgnacja okolic oczu
Maski alginatowe
Masaż pędzelkowy okolic oczu
Henna proszkowa
Henna żelowa
Regulacja łuku brwi
Profesjonalne zabiegi kosmetyczne
Maski żelowe
Maski kremowe, ceramidowe
Maski kolagenowe
Maski ziołowe
Maski z glinki leczniczej
Maski alginatowe
Maski algowe
Maski termoaktywno-gipsowe
Maski liftingujace
Maski borowinowe
Mezoterapia bezigłowa
Zabiegi nawilżające na twarz
Zabiegi odżywcze na twarz
Zabiegi ograniczające wydzielanie sebum na twarz
Zabiegi regenerujące na twarz
Zabiegi dotleniające na twarz
Zabiegi przeciwzmarszczkowe na twarz
Zabiegi liftingujące na twarz
Depilacja wąsika
Depilacja twarzy
Depilacja pleców/torsu
Depilacja bikini
Depilacja ud
Depilacja łydek
Depilacja pach
Depilacja rąk
Oczyszczanie twarzy - manualne
Lecznicze oczyszczanie manualne twarzy
Zabiegi z kwasami owocowymi (kwasy AHA)
Zabiegi na dłonie
Manicure biologiczny
Peeling na dłonie
Masaż dłoni
Zabiegi parafinowe
Zabiegi z parafango
Zabiegi na ciało
Masaż pleców z maską borowinową
Zabiegi antycellulitowe na brzuch, pośladki, uda z masażem, zawinięciem w folię (body-wrapping)
Zabiegi z wykorzystaniem preparatów wzbogaconych przez kosmetyczkę o surowce naturalne
Przekłuwanie uszu
Aromaterapia
Muzykoterapia
Elektrolecznictwo
Zabiegi z prądem stałym
Galwanizacja
Jonoforeza (jontoforeza)
Zabiegi z prądem wysokiej częstotliwości:
d'Arsonvalizacja
Zabiegi z ultradźwiękami:
Peeling kawitacyjny
Sonoforeza
Światłolecznictwo:
Lampa Bionic
Chromoterapia
Mikrodermabrazja diamentowa

Powiem szczerze ze u mnie na studiach nie ma tak szczegolowego planu praktyk dlatego chce zrobic ten kurs. Bardzo prosze o kontak zainteresowanych
ing_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 11:54   #2
Bayje
Zakorzenienie

Dot.: szukam dziewczyny do pary na kurs kosmetyczny

Cytat:
Kurs w parze - czyli bedziemy naprzemiennie na sobie wykonywaly zabiegi kosztuje za osobe 6300 zl i jest to az 160 godz.
Po wykazie tego co tam napisałaś - w szkole miałam wszystko.
Teraz już przynajmniej się dowiedziałam ile mniej więcej kosztowała dla mojej byłej szkoły moja edukacja w szkole dziennej.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 12:11   #3
ing_
Raczkowanie

Ja studiuje Na Uniwersytecie Medycznym kosmetologie i tez bede miala prawie wszystko z tego w ciagu calych studiow, ale wole sie podszkolic indywidualnie. A nie tak jak jest teraz..Mialysmy masaz ktory wykonala tylko babka, a zadna z Nas nawet go nie przecwiczyla nie, przepraszam- zrobilysmy glaskanie a, henne brwi nauczylam sie sama na znajomej bo na cwiczeniach mi tlyko pokazana jak to zrobic ogolnie to za duze zamieszanie. .nie jestem tak zadowolona z praktyki.
Stary 2012-03-16, 13:37   #4
plywok
Zakorzenienie

a ja sobie pomyslałam jeszcze innaczej.
w ciągu 16 dni (więc trzech tygodni) zostaniesz nauczona tego wszystkiego?

wydaje mi się, że to jednak będzie po łepkach wykonane bo jest tego naprawdę dużo jak na taki krótki okres czasu. ale mogę się mylic.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 13:44   #5
sensualangel
Wtajemniczenie

Wszystko jest do nauczenia w 16dni, chyba to jest oczywiste iż będą zainteresowany takim kursem ma się trochę pojęcia w dziedzinie kosmetyki nie budze się raczej ze swiadomością "no to dzisiaj zostane sobie stolarzem"
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 14:53   #6
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
Wszystko jest do nauczenia w 16dni, chyba to jest oczywiste iż będą zainteresowany takim kursem ma się trochę pojęcia w dziedzinie kosmetyki nie budze się raczej ze swiadomością "no to dzisiaj zostane sobie stolarzem"
ok. jasne, że zazwyczaj ma się jakoś wiedzę. zwłaszcza w przypadku autorki. ale jak ma wiedzę to raczej bym poszła na konkretną rzecz, które mnie interesuję i to udoskonalała.

a tutaj w 16 dni będzie miała jak się robi makijaż, peeling i dodatkowo masaż. (trochę jakby trzy różne bajki). więc w takim czasie raczej się nie pozna dogłębnie tajników każdej z tych dziedzin. a to co pozna być może autorka już zna z obecnej szkoły.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 16:21   #7
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ing_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam kolezanki do pary na INDYWIDUALNY (tylko 1 para) kurs z kosmetyki praktycznej u mistrzyni Polski z kosmetyki pani Krystyny Łenczyńskiej, na którym bazuje większość szkół kosmetycznych w Polsce. Chcialabym odbyc kurs indywidualnie, gdyz sama studiuje kosmetologie i moje zajecia praktyczne sa w grupach i prawie nic sie na nich nie ucze..i wole zeby intruktor poswiecil 100 % swojej uwagi i przekazal mi cenne wskazowki, tak bym byla najlepsza w tym co robie, a nie powierzchownie jest bo jest..Szkoła pani Krystyny mieści sie w Krakowie jest to Akademia Sztuki Piekności, w skrocie - ASP. Kurs w parze - czyli bedziemy naprzemiennie na sobie wykonywaly zabiegi kosztuje za osobe 6300 zl i jest to az 160 godz. Normalnie kurs w grupach trwa 2 miesiace, ale indywidualny 16 dni. Jestem ze Szczecina dlatego chcialabym go odbyc w czasie wakacji, najlepiej w sierpniu . Aha, termin trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem 2-3 miesiecy, gdyz maja bardzo chetnych. Jest jesszcze sporo czasu na uzbieraniu pieniedzy dlatego dziewczyny- jesli bylaby jakas zainteresowana, prosze o kontakt . Jest to najobszerniejszy kurs w Polsce z kosmetyki. Podczas kursu bedziemy wykonywaly takie zabiegi jak:

Demakijaż profesjonalny
Wywiad kosmetyczny
Diagnostyka kosmetyczna
Złuszczanie naskórka
Peelingi kosmetyczne
Peeling enzymatyczny
Peeling typu gomage
Peeling kwasowy
Peeling mechaniczny
Masaż
Masaż twarzy, szyi, dekoltu
Masaż dłoni, ramion, przedramion
Masaż stóp i podudzia
Masaż pleców
Masaż antycellulitowy
Masaż pędzelkowy / ogólny
Masaż relaksacyjny na bazie ruchów głaskających
Pielęgnacja okolic oczu
Maski alginatowe
Masaż pędzelkowy okolic oczu
Henna proszkowa
Henna żelowa
Regulacja łuku brwi
Profesjonalne zabiegi kosmetyczne
Maski żelowe
Maski kremowe, ceramidowe
Maski kolagenowe
Maski ziołowe
Maski z glinki leczniczej
Maski alginatowe
Maski algowe
Maski termoaktywno-gipsowe
Maski liftingujace
Maski borowinowe
Mezoterapia bezigłowa
Zabiegi nawilżające na twarz
Zabiegi odżywcze na twarz
Zabiegi ograniczające wydzielanie sebum na twarz
Zabiegi regenerujące na twarz
Zabiegi dotleniające na twarz
Zabiegi przeciwzmarszczkowe na twarz
Zabiegi liftingujące na twarz
Depilacja wąsika
Depilacja twarzy
Depilacja pleców/torsu
Depilacja bikini
Depilacja ud
Depilacja łydek
Depilacja pach
Depilacja rąk
Oczyszczanie twarzy - manualne
Lecznicze oczyszczanie manualne twarzy
Zabiegi z kwasami owocowymi (kwasy AHA)
Zabiegi na dłonie
Manicure biologiczny
Peeling na dłonie
Masaż dłoni
Zabiegi parafinowe
Zabiegi z parafango
Zabiegi na ciało
Masaż pleców z maską borowinową
Zabiegi antycellulitowe na brzuch, pośladki, uda z masażem, zawinięciem w folię (body-wrapping)
Zabiegi z wykorzystaniem preparatów wzbogaconych przez kosmetyczkę o surowce naturalne
Przekłuwanie uszu
Aromaterapia
Muzykoterapia
Elektrolecznictwo
Zabiegi z prądem stałym
Galwanizacja
Jonoforeza (jontoforeza)
Zabiegi z prądem wysokiej częstotliwości:
d'Arsonvalizacja
Zabiegi z ultradźwiękami:
Peeling kawitacyjny
Sonoforeza
Światłolecznictwo:
Lampa Bionic
Chromoterapia
Mikrodermabrazja diamentowa

Powiem szczerze ze u mnie na studiach nie ma tak szczegolowego planu praktyk dlatego chce zrobic ten kurs. Bardzo prosze o kontak zainteresowanych
16 dni?? Wow, ja to mialam w 2 lata a i tak uwazam, ze to okrojony material byl, a co dopiero tutaj. Przeciez teoria, praktyka...ja w ciagu 2 lat mialam okolo 360h praktyki...a teoria osobno. A tutaj 16 dni na wszystko...oj :/
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 18:50   #8
kobietasukcesu
zawsze mam racje

a dziesięć godzin dzień po dniu to chyba za ostre tempo, żeby tak sobie wszystko dobrze przyswoić

Ja bym tak pod koniec dnia pewnie marzyła o pójściu odpocząć, a nie uczeniu się w ekspresowym tempie tylu rzeczy.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-03-16 o 18:51
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 08:59   #9
ing_
Raczkowanie

16dni bo to jest indywidualny kurs..normalnie trwa 2 miesiace, gdzie w inyych szkolach trwaja po pare dni. Wybralam najlepsza szkole, z najlepsza instruktorka. I uwierzcie, w 16 dni jest sie w stanie wszystkiego nauczyc ja mam u siebie na uniwerku ćw z kosmetologii i po 1 zajeciach (2 godzinnych) mialysmy umiec caly masaz przy czym zadna z nas go nie wykonala na sobie- tylko jeden ruch a pozniej babka opowida ze na 3 roku na licencjcie dziewczyny nie umieja masazu..a na magisterce to tak naprawde uczysz sie podstaw chirurii itp ze te cw musisz do licencjatu opanowac..no to wybaczcie, wole sie doszkolic we wszytskich ćw praktycznych, bo akurat w tej skzole gdzie jest ten kurs przede wszytskim jest praktyka. Rozmawilam z innymi dziewczynami ktore konczyly ten kurs i sa bardzo zadowolone, mowia ze nigdzie sie az tyle nie nauczyly. Takze dziewczyny- wszystkie zainteresowane- zapraszam

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
a dziesięć godzin dzień po dniu to chyba za ostre tempo, żeby tak sobie wszystko dobrze przyswoić

Ja bym tak pod koniec dnia pewnie marzyła o pójściu odpocząć, a nie uczeniu się w ekspresowym tempie tylu rzeczy.
kurs trwa przez 16 dni, ale weekendy sa wolne nie masz 16 dni ciaglej nauki ;p w sumie na kurs musisz miec 21-22 dni liczac wolne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości