|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
omdlenia
Mam problem, i szukam porad, opinii dziewczyn, które były w podobnej sytuacji. Mianowicie ostatnio często mdleję. Raz gdy miałam okres, wiec to było wytłumaczenie, ale potem znów w autobusie i wczoraj prawie w kosciele, wyszłam choć ludzie sie dziwni patrzyli i siadłam na trawie....nie wiem czym to moze byc spowodowane, moze stres, bo niebawem obrona, w ciązy nie jestem....jeszcze jest jedna opcja, mianowicie od listopada schudłam 20 kg, ale odzywiam sie zdrowo, nie katuje się ni nic...zapisałam sie do lekarza i choc pewnie jak zwykle zmierzy ciśnienie i powie ze to od stresu to i tak poprosze o badanie krwi, na to wszystko, moze po prostu mam czegos za mało lub za duzo...boję się potwornie że mogę być na coś chora, a nie chciałąbym bo w koncu znalazłam moją druga połówkę i jak by okazalo się ze to jakas choroba ( wypluć zeby tak nie bylo) to Go zostawie, bo nie chce by sie męczyć, ale żeby był szczęśliwy....
i moje pytanie czy są tu osoby, które mialy często omdlenia, i co w kocnu było ich skutkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: omdlenia
na pewno nie jest to spowodowane odzywianiem?
jesli to prawda i sie nie glodzisz to powinnas zrobic rezonans bo przyczyna moga byc wady serca lub guzy mozgu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A ile masz lat? Jeśli jesteś w wieku dojrzewanie to "normalne".
Przechodziłam przez to samo. Kościół- zbyt dużo ludzi w jednym pomieszczeniu za mała ilośc tlenu. Tak wytłumaczył mi to lekarz. Serce nie nadąża z pompowaniem krwi i stąd omdlenia. Witaminy. witaminy, i jeszcze raz witaminy. Ale jeśli jesteś starsza to problem może rzeczywiście związany z odchudzaniem. Ale zieluniu nie nastawiaj się od razu na najgorsze- niepotrzebny stres. Trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja bym poszła do lekarza. Dojrzewanie dojrzewaniem, ale nie można zakładać, że to normalne w tym wieku i nie trzeba nic robić.
nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też często mdlała i wyszło, że ma jakąś odmianę padaczki. inna natomiast cierpiała na niedobór żelaza. a więc, jak widzisz, przyczyny mogą być błahe, ale mogą też być poważne. nie bagatelizuj.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja tez mam moze nie az omdlenia ale duze oslabienia organizmu bylam u lekarza zrobilam badania bo mialam podejrzenie o anemie na szczescie to nie anemia ale mam bardzo obnizona ilosc leukocytow a obnizone erytrocyty....
zobaczymy na kolejne badania ide w sierpniu ale jedno wiem na pewno to wszystko przez diety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mamusia Luty 2016
|
och do czego te diety prowadzą >.<
Mam nadzieje ze wyniki nie bedą takie zle, ale zeby znalezli przyczynęomdlen i Cię wyleczyli ![]()
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Iza ma rację...Ja również miewałam omdlenia jak się póżniej okazało miałam duże niedobory ...Nie chcę Cię straszyć ale chyba warto zadbać o swoje zdrówko i skorzystać z fachowej pomocy ...Niż dumać "A może to po prostu kwestia dojrzewania..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
we wtorek ide do lekarza z zamiarem pobrania krwi, bo wydaje mi sie ze to duzo da, a co rezonansu, to w zeszlym roku go miałam jak również EEG,, które nic nie wykazało...serduszko tez raczej ok, bo pare miesiecy temu bylam u kardiologa, który nic nie wysłuchał, a poszłam bo mój Tatus zmarl na serce....wiec licze ze to osłabienie spowodowane niedojadaniem (sesja, niedlugo obrona licencjata) no i stres....dziekuje wszystkim za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam 17 lat i często mdlałam na apelach w szkole.W sali gimnastycznej było duszno,dużo ludzi,jak wyszlam na dwor to było lepiej.Ale u lekarza nie byłam...Moim zdaniem to chyba normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wiesz co, nie wiem, czy byłas juz u tego lekarza i czego się dowiedziałas. Skoro piszesz,że ciśnienie masz ok, a ja np. mdlałam od bardzo niskiego ciśnienia. To może zbadaj też tarczyce, bo jak jest chora i nieleczona to też powadzi do omdleń. Tak było w moim przypadku,zanim dowiedziałam się, że mam problem z tarczycą, często traciłam przytomność.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-omdlenie będące następstwem paniki lub strachu, -omdlenie występujące po wstrząsie emocjonalnym, -omdlenie z poprzedzającym przyspieszeniem lub zwolnieniem akcji serca u osób cierpiących na choroby układu krążenia, -omdlenie z towarzyszącym drętwieniem lub mrowieniem w którejś części ciała, zaburzeniami widzenia, roztargnieniem, zaburzeniami mowy, utratą władzy w nogach lub rękach, -omdlenie nastąpiło po długotrwałym przebywaniu na ostrym słońcu lub w dusznym, gorącym pomieszczeniu, -0mdlenia u osób chorych na cukrzycę, szczególnie, jeśli od ostatniego posiłku upłynął dość długi czas, -omdlenia u osób leczonych z powodu nadciśnienia, -omdlenie występujące po podniesieniu się gwałtownie z pozycji siedzącej, leżącej lub pochylonej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ostatnio, gdzieś 2 miesiące temu prawie zemdlałam w kościele, a później w szkole i będąc w sklepie. jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło, więc troszkę się przestraszyłam. okropnie mi się zakręciło w głowie, oblałam się zimnym potem, nie mogłam przez kilka minut dojść do siebie. za pierwszym razem nie zjadłam śniadania, więc zrozumiałam to, ale za drugim i za trzecim nie wiem dlaczego mi sie tak stało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosujesz teraz jakas diete?
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Cześć mam do was prośbę ... chodzi o to że rok temu zemdlałam w autobusie i uderzyłam głową w podłogę zabrało mnie pogotowie wszystko było ok siniak z guzem wylazł bolało przestało wszystko zniknęło tylko że teraz od jakiegoś czasu cały czas boli mnie głowa :/ i boli mnie czaszka w tym miejscu co uderzyłam czuję jak bym miała tam jakiegoś siniaka bo tak boli jak dotykam ... w czwartek idę do prywatnego neurologa ale do czwartku daleko i chciała bym zapytać czy wiecie może co mi jest że tak boli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.