omdlenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 12:27   #1
zielu
Przyczajenie

omdlenia

Mam problem, i szukam porad, opinii dziewczyn, które były w podobnej sytuacji. Mianowicie ostatnio często mdleję. Raz gdy miałam okres, wiec to było wytłumaczenie, ale potem znów w autobusie i wczoraj prawie w kosciele, wyszłam choć ludzie sie dziwni patrzyli i siadłam na trawie....nie wiem czym to moze byc spowodowane, moze stres, bo niebawem obrona, w ciązy nie jestem....jeszcze jest jedna opcja, mianowicie od listopada schudłam 20 kg, ale odzywiam sie zdrowo, nie katuje się ni nic...zapisałam sie do lekarza i choc pewnie jak zwykle zmierzy ciśnienie i powie ze to od stresu to i tak poprosze o badanie krwi, na to wszystko, moze po prostu mam czegos za mało lub za duzo...boję się potwornie że mogę być na coś chora, a nie chciałąbym bo w koncu znalazłam moją druga połówkę i jak by okazalo się ze to jakas choroba ( wypluć zeby tak nie bylo) to Go zostawie, bo nie chce by sie męczyć, ale żeby był szczęśliwy....
i moje pytanie czy są tu osoby, które mialy często omdlenia, i co w kocnu było ich skutkiem?
zielu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 08:46   #2
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: omdlenia

na pewno nie jest to spowodowane odzywianiem?

jesli to prawda i sie nie glodzisz to powinnas zrobic rezonans bo przyczyna moga byc wady serca lub guzy mozgu.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 10:47   #3
Anieszka23
Raczkowanie

A ile masz lat? Jeśli jesteś w wieku dojrzewanie to "normalne".
Przechodziłam przez to samo. Kościół- zbyt dużo ludzi w jednym pomieszczeniu za mała ilośc tlenu. Tak wytłumaczył mi to lekarz. Serce nie nadąża z pompowaniem krwi i stąd omdlenia. Witaminy. witaminy, i jeszcze raz witaminy.
Ale jeśli jesteś starsza to problem może rzeczywiście związany z odchudzaniem.
Ale zieluniu nie nastawiaj się od razu na najgorsze- niepotrzebny stres.
Trzymam kciuki!
Anieszka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 10:59   #4
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ja bym poszła do lekarza. Dojrzewanie dojrzewaniem, ale nie można zakładać, że to normalne w tym wieku i nie trzeba nic robić.

nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też często mdlała i wyszło, że ma jakąś odmianę padaczki.

inna natomiast cierpiała na niedobór żelaza.

a więc, jak widzisz, przyczyny mogą być błahe, ale mogą też być poważne.

nie bagatelizuj.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 11:11   #5
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anieszka23 Pokaż wiadomość
A ile masz lat? Jeśli jesteś w wieku dojrzewanie to "normalne".
Przechodziłam przez to samo. Kościół- zbyt dużo ludzi w jednym pomieszczeniu za mała ilośc tlenu. Tak wytłumaczył mi to lekarz. Serce nie nadąża z pompowaniem krwi i stąd omdlenia. Witaminy. witaminy, i jeszcze raz witaminy.
Ale jeśli jesteś starsza to problem może rzeczywiście związany z odchudzaniem.
Ale zieluniu nie nastawiaj się od razu na najgorsze- niepotrzebny stres.
Trzymam kciuki!
wiesz moja kuzynka od malego mdlala co chwila i dopiero w wieku 20 lat zajela sie sprawa omdlen i wyszlo ze ma cos w mozgu i to powoduje omdlenia. jej wiec witaminy by nie pomogly
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:08   #6
tibbidabo
Raczkowanie

ja tez mam moze nie az omdlenia ale duze oslabienia organizmu bylam u lekarza zrobilam badania bo mialam podejrzenie o anemie na szczescie to nie anemia ale mam bardzo obnizona ilosc leukocytow a obnizone erytrocyty....

zobaczymy na kolejne badania ide w sierpniu

ale jedno wiem na pewno
to wszystko przez diety...
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 06:49   #7
esor
Mamusia Luty 2016

och do czego te diety prowadzą >.<
Mam nadzieje ze wyniki nie bedą takie zle, ale zeby znalezli przyczynęomdlen i Cię wyleczyli

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-11, 16:47   #8
Alejka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ja bym poszła do lekarza. Dojrzewanie dojrzewaniem, ale nie można zakładać, że to normalne w tym wieku i nie trzeba nic robić.

nie chcę straszyć, ale moja koleżanka też często mdlała i wyszło, że ma jakąś odmianę padaczki.

inna natomiast cierpiała na niedobór żelaza.

a więc, jak widzisz, przyczyny mogą być błahe, ale mogą też być poważne.

nie bagatelizuj.

Iza ma rację...Ja również miewałam omdlenia jak się póżniej okazało miałam duże niedobory ...Nie chcę Cię straszyć ale chyba warto zadbać o swoje zdrówko i skorzystać z fachowej pomocy ...Niż dumać "A może to po prostu kwestia dojrzewania..."
Alejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 19:29   #9
zielu
Przyczajenie

we wtorek ide do lekarza z zamiarem pobrania krwi, bo wydaje mi sie ze to duzo da, a co rezonansu, to w zeszlym roku go miałam jak również EEG,, które nic nie wykazało...serduszko tez raczej ok, bo pare miesiecy temu bylam u kardiologa, który nic nie wysłuchał, a poszłam bo mój Tatus zmarl na serce....wiec licze ze to osłabienie spowodowane niedojadaniem (sesja, niedlugo obrona licencjata) no i stres....dziekuje wszystkim za odpowiedzi
zielu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 17:42   #10
landryna210
Raczkowanie

Ja mam 17 lat i często mdlałam na apelach w szkole.W sali gimnastycznej było duszno,dużo ludzi,jak wyszlam na dwor to było lepiej.Ale u lekarza nie byłam...Moim zdaniem to chyba normalne.
landryna210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 11:55   #11
Katrina78
Przyczajenie

Wiesz co, nie wiem, czy byłas juz u tego lekarza i czego się dowiedziałas. Skoro piszesz,że ciśnienie masz ok, a ja np. mdlałam od bardzo niskiego ciśnienia. To może zbadaj też tarczyce, bo jak jest chora i nieleczona to też powadzi do omdleń. Tak było w moim przypadku,zanim dowiedziałam się, że mam problem z tarczycą, często traciłam przytomność.
Katrina78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 18:07   #12
truflowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielu Pokaż wiadomość
Mam problem, i szukam porad, opinii dziewczyn, które były w podobnej sytuacji. Mianowicie ostatnio często mdleję. Raz gdy miałam okres, wiec to było wytłumaczenie, ale potem znów w autobusie i wczoraj prawie w kosciele, wyszłam choć ludzie sie dziwni patrzyli i siadłam na trawie....nie wiem czym to moze byc spowodowane, moze stres, bo niebawem obrona, w ciązy nie jestem....jeszcze jest jedna opcja, mianowicie od listopada schudłam 20 kg, ale odzywiam sie zdrowo, nie katuje się ni nic...zapisałam sie do lekarza i choc pewnie jak zwykle zmierzy ciśnienie i powie ze to od stresu to i tak poprosze o badanie krwi, na to wszystko, moze po prostu mam czegos za mało lub za duzo...boję się potwornie że mogę być na coś chora, a nie chciałąbym bo w koncu znalazłam moją druga połówkę i jak by okazalo się ze to jakas choroba ( wypluć zeby tak nie bylo) to Go zostawie, bo nie chce by sie męczyć, ale żeby był szczęśliwy....
i moje pytanie czy są tu osoby, które mialy często omdlenia, i co w kocnu było ich skutkiem?
ja tez miałam często omdlenia, ale to był skutek niejedzenia. po prostu głodziłam się. a jeśli piszesz, że nie katujesz się i zdrowo odżywiasz, to mogą być różne powody :
-omdlenie będące następstwem paniki lub strachu,
-omdlenie występujące po wstrząsie emocjonalnym,
-omdlenie z poprzedzającym przyspieszeniem lub zwolnieniem akcji serca u osób cierpiących na choroby układu krążenia,
-omdlenie z towarzyszącym drętwieniem lub mrowieniem w którejś części ciała, zaburzeniami widzenia, roztargnieniem, zaburzeniami mowy, utratą władzy w nogach lub rękach,
-omdlenie nastąpiło po długotrwałym przebywaniu na ostrym słońcu lub w dusznym, gorącym pomieszczeniu,
-0mdlenia u osób chorych na cukrzycę, szczególnie, jeśli od ostatniego posiłku upłynął dość długi czas,
-omdlenia u osób leczonych z powodu nadciśnienia,
-omdlenie występujące po podniesieniu się gwałtownie z pozycji siedzącej, leżącej lub pochylonej.
truflowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 14:26   #13
marionnaud
Przyczajenie

ostatnio, gdzieś 2 miesiące temu prawie zemdlałam w kościele, a później w szkole i będąc w sklepie. jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło, więc troszkę się przestraszyłam. okropnie mi się zakręciło w głowie, oblałam się zimnym potem, nie mogłam przez kilka minut dojść do siebie. za pierwszym razem nie zjadłam śniadania, więc zrozumiałam to, ale za drugim i za trzecim nie wiem dlaczego mi sie tak stało.
marionnaud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 17:45   #14
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marionnaud Pokaż wiadomość
ostatnio, gdzieś 2 miesiące temu prawie zemdlałam w kościele, a później w szkole i będąc w sklepie. jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło, więc troszkę się przestraszyłam. okropnie mi się zakręciło w głowie, oblałam się zimnym potem, nie mogłam przez kilka minut dojść do siebie. za pierwszym razem nie zjadłam śniadania, więc zrozumiałam to, ale za drugim i za trzecim nie wiem dlaczego mi sie tak stało.

stosujesz teraz jakas diete?
Stary 2010-10-28, 15:14   #15
shg_88
Przyczajenie

GG do shg_88

Cześć mam do was prośbę ... chodzi o to że rok temu zemdlałam w autobusie i uderzyłam głową w podłogę zabrało mnie pogotowie wszystko było ok siniak z guzem wylazł bolało przestało wszystko zniknęło tylko że teraz od jakiegoś czasu cały czas boli mnie głowa :/ i boli mnie czaszka w tym miejscu co uderzyłam czuję jak bym miała tam jakiegoś siniaka bo tak boli jak dotykam ... w czwartek idę do prywatnego neurologa ale do czwartku daleko i chciała bym zapytać czy wiecie może co mi jest że tak boli? proszę napiszcie coś
shg_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości