Czy Polacy lubią pławić się w smutku i żałobie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 23:42   #1
Blushy
Raczkowanie

Red face

Czy Polacy lubią pławić się w smutku i żałobie?

Uważam, że autorka przypadkowo znalezionego bloga ma dużo racji:

http://kawazchili.blog.onet.pl/Kult-...,ID404604021,n
Blushy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 23:47   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Czy Polacy lubią pławić się w smutku i żałobie?

Zbyt odkrywcza to ona nie jest...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 23:58   #3
Blushy
Raczkowanie

Odkrywcza nie jest, ale rację ma. Rzeczywiście tak jest, wystarczy włączyć TV i widać co ostatnio ludzi najbardziej "kręci"
Stary 2010-04-17, 00:03   #4
muszynianka
Zakorzenienie

Bawi cię to?
Zabawnie będzie jak po twojej śmierci rodzina włączy sobie south park i będzie "lać ze śmiechu przez tydzień"
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 00:08   #5
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blushy Pokaż wiadomość
Odkrywcza nie jest, ale rację ma. Rzeczywiście tak jest, wystarczy włączyć TV i widać co ostatnio ludzi najbardziej "kręci"
A co niby ma nas kręcić trzęsienie ziemi w Brazylii?Mieszkamy w Polsce i kręci nas to co się tu dzieję.Co prawda ,jednych kręci bardziej drugich mniej
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 01:34   #6
Blushy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Bawi cię to?
Zabawnie będzie jak po twojej śmierci rodzina włączy sobie south park i będzie "lać ze śmiechu przez tydzień"
Nie o to chodzi. Chodzi o to, że moim zdaniem ludzie lubią rozmawiać o takich nieszczęściach. No bo dlaczego są np. takie nagłówki w necie" "pasażerowie przez 5 sekund wiedzieli, że umrą". Ja nie rozumiem, jak w ogóle można tą katastrofę analizować w taki sposób??? Czy ludzie naprawdę lubią takie wiadomości?
Do tego ten szum z pogrzebem, kłótni już nawet nie skomentuję, specjalne pociągi na pogrzeb, tłumy, kolejki ludzi, wywiady z kim się da o tym co czuje, dogłębne analizowanie uczuć, jak każdy bardzo cierpi, omawianie projektów sakofagu, itd.
Oczywiście ranga pogrzebu jest wysoka, ale wszystko powinno mieć pewien umiar. Autorka bloga dobrze ujęła zjawisko w naszym społeczeństwie.

"W tragediach i żałobach narodowych znajdują echo swojego przygnębienia, przywołują obrazy, które nadają ich smutkowi osobisty dramat. Powiedzmy sobie szczerze, że ostatnie wydarzenia były smutne i złe, ale tylko rodziny i osoby związane osobiście ze zmarłymi przeżywają swój osobisty dramat."

"Ludzie nie są na ogół nieszczęśliwi, nie widać tego w domach, na ulicach, ale niektórzy jakoś w szczególny sposób koncentrują się na doznawaniu smutku, jakby to było coś upajającego. Taki smucący się człowiek pragnie wtedy być w gronie tak samo cierpiących, dlatego udaje się do miejsc żałoby i tam kultywuje wraz z innymi swój rzewny nastrój. Broni się przed rozrywkami, bo to oddala tylko od uczucia przygnębienia, które w rzeczywistości bardzo lubi."

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-17 o 02:11
Stary 2010-04-17, 06:10   #7
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Zdecydowanie to prawda, Polacy mają taką mentalność wolą przezywać smutek ,żal i złe chwile a nie potrafia świętować tych dobrych.

O i osobiście straasznie mnie denerwuje gdy w ciągu ostatnich dni pokazują na żywo relację z Placu Zamkowego jak to narod pogrążony w żałobie a za plecami reportera/ki uśmiechnięte twarze machaja żwawo do kamery podskakują i w ogóle tryskaja humorem

Masakra!
Stary 2010-04-17, 07:00   #8
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość

O i osobiście straasznie mnie denerwuje gdy w ciągu ostatnich dni pokazują na żywo relację z Placu Zamkowego jak to narod pogrążony w żałobie a za plecami reportera/ki uśmiechnięte twarze machaja żwawo do kamery podskakują i w ogóle tryskaja humorem

Masakra!
zgadzam sie wczoraj oglądając wiadomości na TVP1, jak zobaczyłam machającą dziewczyne do kamery,uśmiechała sie,machała jak wariatka,po prostu myslalam,ze mnie szlag trafi Ja płakałam, a ta dziewczyna zadowolona,uśmiechnięta,m acha,śmieje sie
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 07:33   #9
RoOxAnKaA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
zgadzam sie wczoraj oglądając wiadomości na TVP1, jak zobaczyłam machającą dziewczyne do kamery,uśmiechała sie,machała jak wariatka,po prostu myslalam,ze mnie szlag trafi Ja płakałam, a ta dziewczyna zadowolona,uśmiechnięta,m acha,śmieje sie
Też mnie tacy ludzie wyprowadzają z równowagi Ludzie jak widzą kamerę, to obojętnie jaka tragedia by się nie działa, to zawsze machają Jakby kamery w życiu nie widzieli, jakby to było teraz najważniejsze...

Mój blog
RoOxAnKaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 07:45   #10
eyo
Zakorzenienie

wątek odkryć roku... po prostu.

W kwestii przypadkowego bloga - dziewczyna napisała jakiś pseudo analityczno-psychologiczny tekst co by nadac swojemu blogowi polotu... urocze. Co więcej - poruszając tematyke tej tragedi = sama robi to o czym pisze czyli sie ta cala zaloba rajcuje

A dalej autorka wątku - też odkrycie, że w tv tylko o tragediach się mówi
dzień w któym jakaś telewizja zaczęła by robić wywiady z serii :
- nie było dzisiaj żadnego wypadku, nikt nie zginął
- wszyscy chodzą radośni i uśmiechnięci
- w cały państwie nie ma osoby która by na chleba nie miała

byłby dniem końca tej telewizji

no bo co jest ciekawego w tym, że jest dobrze ? Powinno być dobrze więc po co o tym mówić. Mówi się o rzeczach które miejsca mieć nie powinny, które nie są naturalne, społecznie akceptowalne - o rzeczach z którymi trzeba walczyć albo zmierzyć się

no w sumie taka to dyskusja o niczym...
kto sobie żałobę przeżywa niech sobie przeżywa jak sobie chce.. co tam komu do tego

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 07:51   #11
sine.ira
BAN stały

Nie wiem czy lubią...to raczej konieczność. Wszak tzw. los nie szczędzi nam skrajnych sytuacji/zdarzeń. Wskaż jeden kraj, w którym w jednej katastrofie zginęła para prezydencka, dowództwo wojska, kilkunastu parlamentarzystów. Zdarzyło się to komuś kiedykolwiek ? Nie.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 07:55   #12
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
wątek odkryć roku... po prostu.

W kwestii przypadkowego bloga - dziewczyna napisała jakiś pseudo analityczno-psychologiczny tekst co by nadac swojemu blogowi polotu... urocze. Co więcej - poruszając tematyke tej tragedi = sama robi to o czym pisze czyli sie ta cala zaloba rajcuje

dokładnie. Teatrzyk się nie podoba, ale sama teatrzyk rozkręca, bo temat chwytliwy i blog będzie taki ą ę.
Dla mnie z kolei dziwnym byłoby to, gdyby nad tą tragedią (zresztą nad każdą, podczas której ginie masa ludzi,a zwłaszcza jeśli sprawa dotyczy naszej ojczyzny) przejść tak po prostu do porządku dziennego. A żałoba trwająca tydzień wcale nie jest dla mnie jakoś szczególnie długa, ale pewnie niektórzy nie mogą iść na imprezkę ...
Stary 2010-04-17, 07:55   #13
sine.ira
BAN stały

I o ile ja sama nie rozumiem po co się ludziska tłoczą w tej gigantycznej kolejce do Pałacu Prezydenckiego, to nie oceniam tego. Widać czują taką potrzebę. Ja nie czuję, ale to nie daje mi prawa do krytykowania ich postawy.

Ergo - jak ktoś nie chce przeżywać żałoby, nie musi. Wystarczy wyłączyć telelwizor, zająć się czymś innym.

A teraz minuta ciszy.
Stary 2010-04-17, 08:06   #14
2016070953
Konto usunięte

nie jest to zbytnio odkrywcze, ale moim zdaniem Polacy lubią pławić się w żałobie
a szczególnie na pokaz.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 08:20   #15
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kogo bardziej kręci społeczeństwo czy media

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
I o ile ja sama nie rozumiem po co się ludziska tłoczą w tej gigantycznej kolejce do Pałacu Prezydenckiego, to nie oceniam tego. Widać czują taką potrzebę. Ja nie czuję, ale to nie daje mi prawa do krytykowania ich postawy.

Ergo - jak ktoś nie chce przeżywać żałoby, nie musi. Wystarczy wyłączyć telelwizor, zająć się czymś innym.

A teraz minuta ciszy.
Jak to przeczytał TŻ na swoim kanale IRC, żeby "zwiedzić pałac prezydencki"

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 08:28   #16
lilypad
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
A żałoba trwająca tydzień wcale nie jest dla mnie jakoś szczególnie długa, ale pewnie niektórzy nie mogą iść na imprezkę ...
Albo nie mogą obejrzeć Tańca z Gwiazdami w TVNie. Cóż, bywa.

Polacy lubią pławic się w smutki i w żałobie tak samo, jak lubią się bawić.

Zginęło 100 osób, które dla swoich bliskich były całym światem. Tych 100 osób zginęło w straszny, straszny sposób. Tych 100 osób jest/było na ustach całego świata - to jest ważne wydarzenie.

Jeśli ktoś nie potrafi tego pojąć, niech wyłączy telewizor, radio, komputer. I wszystko będzie prostsze.
lilypad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 08:32   #17
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
a szczególnie na pokaz.
A po czym poznajesz, że dana osoba przeżywa żałobę na pokaz ? Nie wiem po co się doszukiwać nieszczerych intencji, do czego to komu potrzebne ?

Ja bym raczej powiedziała, że jesteśmy (ogolnie rzecz biorąc) bardzo emocjonalnym narodem, reagujemy bardzo żywo, łatwo nas poruszyć i porwać/zapalić do wspólnego działania (i to nie tylko jak chodzi o żałobę ale też np. zbiórkę forsy dla fundacji Owsiaka czy inne akcje charytatywne organizowane po klęskach żywiołowych itd.). Tacy jesteśmy. I mi się to nawet podoba, ta gorąca krew

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-04-17 o 19:09 Powód: ort. :)
Stary 2010-04-17, 09:18   #18
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
A po czym poznajesz, że dana osoba przeżywa żałobę na pokaz ? Nie wiem po co się doszukiwać nieszczerych intencji, do czego to komu potrzebne ?

Ja bym raczej powiedziała, że jesteśmy (ogolnie rzecz biorąc) bardzo emocjonalnym narodem, reagujemy bardzo żywo, łatwo nas poruszyć i porwać/zapalić do wspólnego działania (i to nie tylko jak chodzi o żałobę ale też np. zbiórkę forsy dla fundacji Owsiaka czy inne akcje harytatywne organizowane po klęskach żywiołowych itd.). Tacy jesteśmy. I mi się to nawet podoba, ta gorąca krew
Zgadzam się
Stary 2010-04-17, 09:28   #19
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilypad Pokaż wiadomość
Albo nie mogą obejrzeć Tańca z Gwiazdami w TVNie. Cóż, bywa.

Polacy lubią pławic się w smutki i w żałobie tak samo, jak lubią się bawić.

Zginęło 100 osób, które dla swoich bliskich były całym światem. Tych 100 osób zginęło w straszny, straszny sposób. Tych 100 osób jest/było na ustach całego świata - to jest ważne wydarzenie.

Jeśli ktoś nie potrafi tego pojąć, niech wyłączy telewizor, radio, komputer. I wszystko będzie prostsze.
dokładnie. Jeśli kogoś denerwuje żałoba, to wystarczy wyłączyć tv, ewentualnie nie oglądać polskich programów, na forach omijać tematy związane z żałobą, zrobić sobie domówkę w domu i po sprawie. Podejrzewam, że nikomu korona z głowy nie spadnie jeśli przez 2 weekendy nie wybierze się na imprezę, ma jeszcze przed sobą całe życie na intensywne imprezowanie i radość z życia, w przeciwieństwie do ofiar tragedii, które należałoby uczcić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 09:56   #20
noelia007
Raczkowanie

bla bla blaaaa
Stary 2010-04-17, 09:57   #21
201604190949
Konto usunięte

I znów najeżdżanie na jakieś 'gdzieś tam istniejące osoby, które nie rozumieją/nie chcą żałoby'.
Same sobie wymyślacie "bo na imprezkę nie mogą pójść" i jazda, gromy ciskać.
Znacie w ogóle takie osoby?
Czytacie w ogóle to co piszą tutaj niektórzy nie do końca zadowoleni z tego co teraz się dzieje?

I żeby była odp na pytanie zadane w temacie...
Ma dziewczyna rację. Podane to jest trochę ciężko strawnie ale nadal z sensem. Nie tylko ona ma takie odczucia. Proszę http://otwarcie.blox.pl/2010/04/Zapa...ipokryzji.html
Jak się wczytacie w treść wpisu i komentarzy to może zorientujecie się, że nie o brak możliwości pójścia na jakąś tam imprezę chodzi.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:09
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 10:01   #22
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o to chodzi. Chodzi o to, że moim zdaniem ludzie lubią rozmawiać o takich nieszczęściach. No bo dlaczego są np. takie nagłówki w necie" "pasażerowie przez 5 sekund wiedzieli, że umrą". Ja nie rozumiem, jak w ogóle można tą katastrofę analizować w taki sposób??? Czy ludzie naprawdę lubią takie wiadomości?
Do tego ten szum z pogrzebem, kłótni już nawet nie skomentuję, specjalne pociągi na pogrzeb, tłumy, kolejki ludzi, wywiady z kim się da o tym co czuje, dogłębne analizowanie uczuć, jak każdy bardzo cierpi, omawianie projektów sakofagu, itd.
Oczywiście ranga pogrzebu jest wysoka, ale wszystko powinno mieć pewien umiar. Autorka bloga dobrze ujęła zjawisko w naszym społeczeństwie.

"W tragediach i żałobach narodowych znajdują echo swojego przygnębienia, przywołują obrazy, które nadają ich smutkowi osobisty dramat. Powiedzmy sobie szczerze, że ostatnie wydarzenia były smutne i złe, ale tylko rodziny i osoby związane osobiście ze zmarłymi przeżywają swój osobisty dramat."

"Ludzie nie są na ogół nieszczęśliwi, nie widać tego w domach, na ulicach, ale niektórzy jakoś w szczególny sposób koncentrują się na doznawaniu smutku, jakby to było coś upajającego. Taki smucący się człowiek pragnie wtedy być w gronie tak samo cierpiących, dlatego udaje się do miejsc żałoby i tam kultywuje wraz z innymi swój rzewny nastrój. Broni się przed rozrywkami, bo to oddala tylko od uczucia przygnębienia, które w rzeczywistości bardzo lubi."
Nie rozumiem, dlaczego tak cię to dziwi, że ludzie chcą towarzyszyć w ostatniej drodze Prezydenta Polski, który odszedł pełniąc swój urząd.
Dramat przeżywają rodziny, owszem. Ale ta tragedia dotyczy całego kraju, odeszła głowa państwa.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 10:12   #23
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
bla bla blaaaa
wspaniały argument.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
I znów najeżdżanie na jakieś 'gdzieś tam istniejące osoby, które nie rozumieją/nie chcą żałoby'.
Same sobie wymyślacie "bo na imprezkę nie mogą pójść" i jazda, gromy ciskać.
Znacie w ogóle takie osoby?
Czytacie w ogóle to co piszą tutaj niektórzy nie do końca zadowoleni z tego co teraz się dzieje?
Ale co w tym wszystkim dziwnego? Nie rozumiem dlaczego kogoś aż tak bardzo miałaby irytować tygodniowa żałoba, zupełnie uzasadniona. Aż takie straszne niedogodności spadają na ludzi podczas jej trwania? Jeszcze tylko jutro i skończy się Wasza udręka.
mam wrażenie, że niektórzy oczekiwaliby w takich sytuacjach dwuzdaniowej wzmianki na onecie co najwyżej i paru słów w Faktach.
A jeśli kogoś dziwi przygnębienie i smutek w trakcie żałoby to tym bardziej nie rozumiem, co w tym dziwnego.

A teksty w stylu 'zapal świeczkę hipokryzji' niestety nie mogę odnieść do siebie bo hipokrytką nie jestem, więc dalej podtrzymuję moje zdanie.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:15
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 10:31   #24
201604190949
Konto usunięte

Ty na prawdę nie zrozumiałaś? Czy może po prostu założyłaś sobie coś i tego się będziesz trzymać choćby Ci pokazywać, że jest inaczej?
Stary 2010-04-17, 10:43   #25
Blushy
Raczkowanie

To by było dziwnie nie ogłaszać żałoby. Ale nie trzeba zaraz popadać w drugą skrajnośc i mówic o dwóch zdaniach na onecie. Tylko gdyby tak nieco zredukowac ten szum, powiedzmy o połowę to by jednak było trochę lepiej. Ja czytając onet chętnie skasowałabym część informacji, bo uważam je za niestosowne i sensacyjne. Jak choćby wyżej wspomniany artykuł że pasażerowie przez 5 sekund wiedzieli, że umrą. Dla mnie taki tekst to cios poniżej pasa, takie rzeczy lepiej przemilczeć.

Zresztą mam taki sam niesmak po relacji mediów z umierania Papieża.

Edytowane przez Blushy
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:45
Stary 2010-04-17, 10:49   #26
wesna
Wtajemniczenie

Ja mam tylko jedno ale.

Jaką pewność mamy, że gdyby podobna tragedia wydarzyła się w Niemczech, Francji, Wlk Brytanii (żal Brytyjczyków po stracie księżnej Diany pamiętamy?), USA (a WTC?) to ten narody nie pławiłyby się w smutku i żałobie? NIE MAMY ŻADNEJ PEWNOŚCI.

Więc zadajmy sobie podstawowe pytanie: może ten przesadzony żal nie jest to cechą polska, a ludzką? .

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:50
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 10:50   #27
Blushy
Raczkowanie

http://wiadomosci.onet.pl/2682,21567...e_lokalne.html

Jak ten artykuł ma się do śmierci Prezydenta i pamięci o nim samej w sobie? Kolejne nakręcanie sensacji
Stary 2010-04-17, 10:52   #28
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
To by było dziwnie nie ogłaszać żałoby. Ale nie trzeba zaraz popadać w drugą skrajnośc i mówic o dwóch zdaniach na onecie. Tylko gdyby tak nieco zredukowac ten szum, powiedzmy o połowę to by jednak było trochę lepiej. Ja czytając onet chętnie skasowałabym część informacji, bo uważam je za niestosowne i sensacyjne. Jak choćby wyżej wspomniany artykuł że pasażerowie przez 5 sekund wiedzieli, że umrą. Dla mnie taki tekst to cios poniżej pasa, takie rzeczy lepiej przemilczeć.

Zresztą mam taki sam niesmak po relacji mediów z umierania Papieża.
no tak, ja nie twierdzę że absolutnie każdy szczegół jest stosowny, ale samego faktu żałoby nie neguję, ludzie w różny sposób to przeżywają, w różny sposób wyrażają swoje emocje, nie wszyscy są hipokrytami nie trzeba interesować się polityką, by w takiej chwili wykazywać zupełnie ludzkie emocje i (o zgrozo!) płakać.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:56
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 10:53   #29
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/2682,21567...e_lokalne.html

Jak ten artykuł ma się do śmierci Prezydenta i pamięci o nim samej w sobie? Kolejne nakręcanie sensacji
Jakie nakręcanie sensacji? to bardzo piękny gest, że ludzie czekający w kilkugodzinnej kolejce mogą liczyć na coś ciepłego do picia i coś do zjedzenia.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 10:54   #30
201604190949
Konto usunięte

Ale jednak u amerykanów na przykład jest trochę inaczej. U nas to wygląda jak taplanie się w rozpaczy, nakręcanie się. A w Ameryce ludzie płaczą i zawodzą ale szybko się podnoszą, jednoczą się, pomagają sobie.
Poza tym w WTC zginęło wielu, wielu ludzi, zwyczajnych ludzi.
A Diana? Była ukochana przez Brytyjczyków. Była ich ulubienicą.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no tak, ja nie twierdzę że absolutnie każdy szczegół jest stosowny, ale samego faktu żałoby nie neguję, ludzie w różny sposób to przeżywają, w różny sposób wyrażają swoje emocje, nie wszyscy są hipokrytami nie trzeba interesować się polityką, by w takiej chwili wykazywać zupełnie ludzkie emocje i (o zgrozo!) płakać.
Ale trzeba mieć jakieś pojęcie o polityce by móc stwierdzić czy umarła elita polityczna naszego kraju, prawda?
Poza tym, normalnym jest dla Ciebie wpadanie w histerię we wtorek jak już wiedziało się o katastrofie w sobotę?

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-04-17 o 10:58
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości