![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studiujecie ? Czy na waszych studiach...?
Cześć Witam !!
![]() Mam takie pytanie czy na waszych kierunkach są osoby np starsze o kilka lat?
Miłość już taka jest. Sama ustala granice wytrzymałości i nie pyta czy ciało to zniesie. A ciało zawsze znosi... ![]() ![]() Edytowane przez Paola199 Czas edycji: 2013-11-25 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Studiujecie ? Czy na waszych studiach...?
Cytat:
Ja studiję zaocznie i jak to na zaocznych jest dużo "starych". Starszych ode mnie o kilkanaście lat. Dla mnie jest to problem bo to lizusy są, i się tylko przymilają wykładowcom, bo chcą mieć jak najlepsze oceny i wszystko pozaliczane od razu. Zawsze mają glupi argument w stylu :" ja mam rodzinę i MUSZĘ zaliczyć z pierwszym terminie, nie mam tyle czasu, co wy, młodzi" ![]()
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2012-05-01 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję dwa kierunki - na pierwszym jestem "rocznikowa", jednak są osoby od nas starsze, głównie faceci. Na drugim jestem starsza od głównego rocznika 2 lata, ale są starsi i nikomu to nie przeszkadza. Idealnie dogaduję się z ludźmi, większość - gdybym nie powiedziała, że jestem starsza, nie uwierzyłaby.
![]()
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() mam na kierunku kilka osób po magisterce - ile ma się wtedy lat? 24? 25? no właśnie. a "mój" rocznik ma w tej chwili 21 lat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja studiuję psychologię i większość osób przychodzi świeżo po maturze, ewentualnie po roku lub dwóch latach przerwy/innych studiów. Ale miałam w grupie dwie ok.35letnie babeczki. A rok niżej jest chyba najstarszy student, jakiego widziałąm w moim instytucie - ok. 45letni pan, ale bardzo na luzie ; ) wydaje mi się, że w przypadku studiów psychologicznych starszy wiek działa na plus, pewne sprawy, zagadnienia łatwiej zrozumieć poprzez pryzmat własnych doświadczeń życiowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
U mnie (prawo) też jest trochę osób, które przekraczają standardowy rocznik danego roku. Mam na seminarium jednego faceta, który ma licencjat z administracji i kilka lat praktykuje już w kancelarii, a mimo to dołączył do nas
![]() Jednak zgadzam się z hellyeah0 co do istoty sprawy. Nie ma to jak studenckie doświadczenie ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
na inż które robiłam dziennie osoby starsze to tylko osoby które spadły z wyższych roczników - bardzo rzadko zdarzał się ktoś starszy kto poszedł na studia z wyboru a jeżeli już to były osoby które np. już kończyły jeden kierunek mając 22-23 lata i chciały zrobić dodatkowy drugi
teraz na zaocznych ludzie są w naprawdę przeróżnym wieku - od rok mlodszych ode mnie(moje inż trwały 3,5 roku plus musiałam 0,5 czekać na otwarcie kierunku a jak ktoś był po 3 letnim lic to się łapał od razu na jesienną rekrutacje) do ludzie starszy o kilka czy kilkanaście lat i szczerze mówiąc.. osoby młodsze (głownie nie majace wcześniej żadnych inz przedmiotów) to problem bo chociaż to co studiuje to kontynuacja moich inz to musimy często sporo rzeczy robić od podstawa bo np. osoby po kosmetologii czy innej historii metrologia nie miały (nie mówię, że to źle - żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał, po prostu różnice programowane na kompletnie różnych kierunkach) albo w excelu nie potrafią nawet sumować... z drugiej strony są osoby z starszym wieku z dłuższą ścieżką karier i jest non stop "a bo w mojej firmie" ewentualnie jak robimy jakieś projekty to przynoszą gotową dokumentację ze swoich firm (swoją drogą studia zaoczne - też pracuję i też mogę sobie przynieść gotowce.. no ale ja co najwyżej spoglądam żeby sprawdzic co i jak a oni żywcem przynoszą dokumenty firmowe usuwając tylko nazwy firm z nagłówków...), zbierają się w grupki i zdobywają takie same średni żeby zagarnąć najwyższą średnią (niektórzy specjalnie piszą na niższe oceny żeby dopasować średnią - u nas jest dla % średnich więc jak cały rok będzie miał jedną srednią która przez to będzie najwyższą to dostaną wszyscy), potrafią też po dwóch zajeciach wypalić że oni to już mają zaliczone na 5 i ich w sumie nie obchodzi lub też przekładają zajęcia nie pytając nikogo o zdanie no bo im tak wygodnie i wydawało im się, że będzie lepiej... jednym słowem - tragedia...
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2012-05-01 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Miłość już taka jest. Sama ustala granice wytrzymałości i nie pyta czy ciało to zniesie. A ciało zawsze znosi... ![]() ![]() Edytowane przez Paola199 Czas edycji: 2013-11-25 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
U mnie na technicznych studiach chyba połowa roku była starsza o min. rok, często to ludzie po technikach+spadochroniarz e+robiący drugi kierunek etc. Nie było z tego tytułu żadnych problemów.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() przecież jak nie przynasz się ile masz lat, to nikt tego nie będzie wiedział! co, może powiesz mi, że rozpoznajesz dzięki dodatkowemu zmysłowi swój rocznik? ![]() zresztą - co się stanie jak będą wiedzieć że jesteś starsza? Apokalipsa? rzeki wyschną? kury przestaną znosić jajka? ludziom wyrosną na głowie antenki? naprawdę, nie wiem co to za problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jakby oni mieli 19 a ty 212 lat to wtedy byłby problem. Nie szukaj kłopotu, tam gdzie go nie ma...
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zawsze minimalny rozrzut to 1 rok (bo liceum lub technikum) a rozstrzał wiekowy tak do 5 lat u mnie na dziennych. Ja mam 22 a są ludzie co mają 23 (technikum) a i 27 się znajdzie. Najwięcej jest 25 czyli ludzi 3 lata starszych niż rocznik "własciwy".
Moim zdaniem 2 lata w Twoim przypadku do różnica niezauważalna, jedyne co bedzie sie odczuwać to fakt iż dłużej będziesz na utrzymaniu rodziców - bo na medycynie dziennej chyba nie ma opcji żeby dorobić choćby grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
hej. Studiuję stacjonarnie i jestem na pierwszym roku. Przeważnie ludzie maja 20/21 może kilka osób ma 22 i jedna laska 25
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Są i starsi o 15-20 lat, studia dzienne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jak zaczęłam studia dzienne to przedział wiekowy na październik był... 17-25
![]() A na całym roku różnie, kilka osób po magisterce, doktorantka, tak koło trzydziestki dwie najstarsze osoby były zaczynając. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
No a co to za problem, że ludzie na studiach są w różnym od siebie wieku? Bo nie rozumiem. Ja 3 lata od swojej grupy byłam starsza i nikt żadnego problemu z tym nie miał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wiesz, różnica wiekowa może przeszkadzać jak się ma lat kilka lub kilkanaście... Później to w niczym nie przeszkadza. Ja robię drugi kierunek, na pierwszym roku był spory rozrzut (17-52 lat) ale nikomu to nie przeszkadzało. Poza jedną osobą, która ciągle podkreslała, że jest samotną matką i oczekiwała, że plan zajęć (na roku było 400 osób
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Studia to nie podstawówka, że każdy na nie idzie w określonym wieku
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na kierunku najstarsza osoba podchodzi pod 45 lat [około] i to nie problem, wszyscy się miło traktują, ale wiadomo tworzą się grupki starszych i młodszych
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Są osoby starsze, głównie o 2-3 lata. Studia dzienne
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
u mnie na inż dziennych była totalna mieszanka rocznikowa, tzw. "spadochroniarzy" z wyższych roczników było może dwóch, starszych o dwa, trzy lata dobrowolnie studiujących było całkiem sporo, duzo też było osób dla których był to drugi kierunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję zaocznie. Mieszanka roczników jest spora. Po 40 nawet mam ludków i dogadujemy się dobrze.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiesz co o tym myśleć..? nie myśleć! co najwyżej o maturze ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jak studiowałam dziennie, to nie było różnicy wieku, natomiast na zaocznych rozbieżność wieku od 20-50 lat. To chyba norma.
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Na zaocznych studiach na które chodzę wiek + 40 ? DO tego dwie siostry zakonne
![]() ja najmłodsza, czuję się jak ich córka ![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Na studiach nie ma takich problemów bo masa ludzi robi drugie kierunki, ma jakieś obsuwy itp., na moich studiach spokojnie znajdą się i osoby cztery lata starsze. Także różnicą 2,3 lat o której piszesz, nikt się nie martwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.