![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy?
Delikatne, zmysłowe kobietki, w towarzystwie których faceci głupiej, mówią, że w życiu jest im dużo łatwiej...ale czy włosy blond są łatwe w utrzymaniu? Jaki kolor blondu jest teraz najmodniejszy i jak pielęgnować, pytam bo planuję zmienić kolor już za niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy?
O włosy blond trzeba chyba najbardziej dbać jeśli chodzi o wszystkie kolory. Są one cienkie, delikatne i wrażliwe. Odżywiamy i robimy maseczki kilka razy w tygodniu
![]() ![]() ![]() Odcien blondu jest dobierany indywidualnie, do koloru cery, oprawy oczu...niektórym dziewczynom lepiej w cieplych innym w zimnych odcieniach, ale to wszystko zależy tak naprawde od Ciebie ![]() A czy warto zmieniać kolor? Myślę, że tak, bo każda kobieta przynajmniej raz w życiu powinna być blondynką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Dolce vita
|
Trzeba się zaopatrzyć w dobre odżywki i maseczki do włosów. Ja miałam włosy do łopatek, długie i czarne....znudziły mi się i pewnego dnia pomyślałam: zaszaleję
![]() ![]() ![]() bo tak strasznie nienawidzę tych moich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
pielęgnacja naturalnych blond nie rozni sie od pielegnacji naturalnych brązowych
.. jednak domniemywam, że 90%populacji jasnych blondynek to efekt ich cięzkiej pracy ![]() ![]() a o takie włosy bardzo nalezy dbać, niestety są to zabiegi jak dla mnie nużące- 10-15min w fioletowym szamponie, 10min w masce na zmiane z odzywką, jedwab, dlugie delikatne suszenie etc.. są to włosy kruche, wypadają.. ehh.. po co mi ten blond? ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
właśnie dokładnie tak chciałabym się czuć w moich włosach, ale nie chciałabym żeby były zniszczone i i tracić mnóstwo czasu na ich pielęgnacje, powiedzcie jakich kosmetyków używacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sa kosmetyki przeznaczone dla włosów blond, poza tym możesz rozjaśnione włosy traktować maseczkami nawilżającymi i odzywczymi typu Kallos Latte.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Od 2 lat jestem dosyc jasną blondynką, naturalnie mam bardzo ciemny blond w którym wyglądam strasznie staro (a mam 19lat w chwili obecnej). Z początku robiłam pasemka ale strasznie niszczą włosy, polecam dobrą farbę na całe włoski
![]() ![]() według mnie blond włosy dodają kobietą odrobinę dziewczęcości ![]() pielęgnacja blond włosków nie jest aż tak uciążliwa, jak wyrobisz sobie nawyk nakładania odżywek i masek to z czasem przestaniesz to zauważac i będziesz dbac o włoski odruchowo i podświadomie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale z ta pielęgnacją to ciężko. Włosy faktycznie miałam przesuszone. Ciągle chadzałam do fryzjera na jakieś parówki itp. Wydałam majątek!! A ja jakoś nie bardzo wierzyłam w tanie odżywki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
no właśnie MAJĄTEK!! Czy posiadanie blond włosów musi być jednoznaczne z dużymi wydatkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Witam No własnie dlaczego trzeba mieć tzw. " dojścia" aby uzyskać jakis rabacik. Przyznam ,że ja też często zaglądam do Super Pharmu, ale nie dostałam jeszcze żadnego kuponu. Promocji jest mnóstwo ale kuponu nie posiadam. Proszę o jakieś info Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ooo... czyżby ktoś tutaj miał rozdwojenie jaźni i, w dodatku, reklamował pewną sieć sklepów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Czemu się czepiasz dziewczyn, że w jakimś konkretnym sklepie kupują? jakby kupowały na allegro byłoby lepiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jesteś ich trzecim wcieleniem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
To domena naszego społeczeństwa " czepialstwo"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zamierzam kuntynuować tego "dialogu" w tym temacie. Można to robić na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Wiesz co na razie to nic sensownego nie wniosłaś do tej dyskusji ( patrz wątek ) więc może zmień forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mam długie blond naturalne włosy i niestety pochłaniają masę kasy i masę czasu
ale uważam się opłaca dla takiego efektu ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
moje blond włosy z natury są kręcone/falowane (czyt. przy okazji przesuszone). Wcale nie są łatwiejsze w utrzymaniu ich w dobrej kondycji..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
A stosujesz coś? Czy tak same od siebie są piękne i jasne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja bym chetnie zafarbowała włoski na blondzik no ale własnie tyle tutaj wątków o pielegnacji włosów niefarbowanych które bywają suche itd.a co dopiero po zafarbowaniu
![]() i własnie ja jestem ciekawa czy istnieje jakiś sposób na piękne włosy farbowane?nie wygladające na zniszczone? w dodatku naturalnie falowane przez co bardziej suche (ja takie mam ) ![]() no i nie wiem farbowac czy nie....nie chce potem miec siana na głowie ale z drugiej strony może uda mi sie jakoś utrzymać fajnie ![]() aha i druga sprawa zauwazylam ze dziewczyny o prostych włoskach maja lepiej bo maja mniej suche włosy i nawet jak zafarbuja to bez szczególnego dbania spoko wyglądaja a jak sie farbnie falowane lub kręcone czyli sa bardziej suche od prostych to trzeba nieźle sie nameczyć zeby nie było siana ;/ np.moja kolezanka ma proste blond włosy i wygladaja cudnie a uzywa szamponu drogeryjnego i czerwonej odżywki elseve jakos szczególnie o nie nie dba a wygladaja super także to zalezy od rodzaju wlosa mi sie wydaje
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2009-04-23 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
CZego ja nie stosuje
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
widzę, że zawitała tutaj agencja marketingu szeptanego nieopłacającego reklamy - bany poszły w ruch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za OT, ale nie mogłam się powstrzymać ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dbanie o blond włosy jest trudne... zwłaszcza jak są długie i (o,zgrozo!)falowane! Maseczki, nafty, oliwki, oliwy, jedwabie, jajka, miody, piwa, maski, odzywki, jonizacje... Ja spędzam sporo czasu z jakimś klajstrem pod czepkiem... czasami zawinę głowę w folię... coś mi spłynie po czole... współlokatorzy sie trochę podśmiewają,ale ja uwielbiam ten kolor. Uwielbiam siebie w blondzie
![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
blond włosy są najtrudniejsze do pielegnacji. im jasnejsze tym sa słabsze. Pozatym cięzko zapuscic ale ja uwielbiam blondzik
![]()
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam ciemne blond włosy, ale chciała bym mieć jasny blond. Znacie jakieś sposoby na rozjaśnienie włosów bez użycia farby? Kiedyś czytałam, że trzeba przepłukać 2 razy w tygodniu włosy wodą z rumiankiem stosował już to ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
i łatwiej i trudniej. Łatwiej w tym sensie że jest więcej kosmetyków dla blondynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Miss Pudernica
|
Mam naturalny jasny blond, nigdy nie farbowałam i nie mam zamiaru. Włosów mam bardzo dużo, ale są one cienkie. Najszybciej niszczą się końce i niestety blond włosy od razu tracą połysk, stają się matowe, takie 'zmechacone'. Za to przy intensywnej regenaracji sa zdrowe, błyszczą...ale za to są miękkie jak włosy niemowlaka
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.