Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 08:16   #1
300marlena
Przyczajenie

Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy?

Delikatne, zmysłowe kobietki, w towarzystwie których faceci głupiej, mówią, że w życiu jest im dużo łatwiej...ale czy włosy blond są łatwe w utrzymaniu? Jaki kolor blondu jest teraz najmodniejszy i jak pielęgnować, pytam bo planuję zmienić kolor już za niedługo
300marlena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 08:42   #2
małolata
Raczkowanie

Dot.: Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy?

O włosy blond trzeba chyba najbardziej dbać jeśli chodzi o wszystkie kolory. Są one cienkie, delikatne i wrażliwe. Odżywiamy i robimy maseczki kilka razy w tygodniu ale warto no i widoczne odrosty - niektórym przeszkadzaja innym nie
Odcien blondu jest dobierany indywidualnie, do koloru cery, oprawy oczu...niektórym dziewczynom lepiej w cieplych innym w zimnych odcieniach, ale to wszystko zależy tak naprawde od Ciebie
A czy warto zmieniać kolor? Myślę, że tak, bo każda kobieta przynajmniej raz w życiu powinna być blondynką
małolata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 08:55   #3
Mocny Akcent
Dolce vita

Trzeba się zaopatrzyć w dobre odżywki i maseczki do włosów. Ja miałam włosy do łopatek, długie i czarne....znudziły mi się i pewnego dnia pomyślałam: zaszaleję ścięłam włosy do uszu i ufarbowałam na rudo......mimo to źle się czułam w tym kolorze (no i tesknie strasznie za długimi włosami), po 3 miesiącach ufarbowałam się na blond....włosy mi garściami wychodzą z tego zmęczenia, nakładam odżywki i brałam tabletki Silica. Teraz mam rudawe, miedziane od czubka głowy i na niektórych pasemkach, bo mi odwaliło i chciałam sobie kolor pogłębić znalazłam farbę beżowy blond...i tak oto sobie tylko zrobiłam siano na głowie mam w planach kupić płukankę, znowu coś potworzyć i za tydzień, może dwa oddać się w ręce fryzjerki.

bo tak strasznie nienawidzę tych moich włosów
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 09:04   #4
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

pielęgnacja naturalnych blond nie rozni sie od pielegnacji naturalnych brązowych

.. jednak domniemywam, że 90%populacji jasnych blondynek to efekt ich cięzkiej pracy a nie dzialania sił natury .. żeby daleko nie szukac-jak u mnie :P
a o takie włosy bardzo nalezy dbać, niestety są to zabiegi jak dla mnie nużące- 10-15min w fioletowym szamponie, 10min w masce na zmiane z odzywką, jedwab, dlugie delikatne suszenie etc.. są to włosy kruche, wypadają.. ehh..

po co mi ten blond? ..bo czuje sie w nim swietnie
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 09:14   #5
300marlena
Przyczajenie

właśnie dokładnie tak chciałabym się czuć w moich włosach, ale nie chciałabym żeby były zniszczone i i tracić mnóstwo czasu na ich pielęgnacje, powiedzcie jakich kosmetyków używacie?
Stary 2009-04-23, 10:11   #6
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Sa kosmetyki przeznaczone dla włosów blond, poza tym możesz rozjaśnione włosy traktować maseczkami nawilżającymi i odzywczymi typu Kallos Latte.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 11:27   #7
goldika
Zakorzenienie

Od 2 lat jestem dosyc jasną blondynką, naturalnie mam bardzo ciemny blond w którym wyglądam strasznie staro (a mam 19lat w chwili obecnej). Z początku robiłam pasemka ale strasznie niszczą włosy, polecam dobrą farbę na całe włoski ja stosuję profesjonalne farby z hurtowi i bardzo je sobie chwalę
według mnie blond włosy dodają kobietą odrobinę dziewczęcości
pielęgnacja blond włosków nie jest aż tak uciążliwa, jak wyrobisz sobie nawyk nakładania odżywek i masek to z czasem przestaniesz to zauważac i będziesz dbac o włoski odruchowo i podświadomie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 11:54   #8
ascka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez małolata Pokaż wiadomość
O włosy blond trzeba chyba najbardziej dbać jeśli chodzi o wszystkie kolory. Są one cienkie, delikatne i wrażliwe. Odżywiamy i robimy maseczki kilka razy w tygodniu ale warto no i widoczne odrosty - niektórym przeszkadzaja innym nie
Odcien blondu jest dobierany indywidualnie, do koloru cery, oprawy oczu...niektórym dziewczynom lepiej w cieplych innym w zimnych odcieniach, ale to wszystko zależy tak naprawde od Ciebie
A czy warto zmieniać kolor? Myślę, że tak, bo każda kobieta przynajmniej raz w życiu powinna być blondynką
Naturalnie jestem brunetką, ale że lubię zmiany, to co najłatwiej zmienic? Kolor włosów. Byłam już ruda ( w różnych odcieniach), potem blondynką i to przez dobrych kilka lat, bo mi ten kolor odpowiadał. Muszę tu przyznać, że faktycznie faceci spoglądali w moją stronę , szczególnie, gdy kierowałam samochodem ( nie widzieli szczegółów).
Ale z ta pielęgnacją to ciężko. Włosy faktycznie miałam przesuszone. Ciągle chadzałam do fryzjera na jakieś parówki itp. Wydałam majątek!!
A ja jakoś nie bardzo wierzyłam w tanie odżywki.
ascka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 12:42   #9
300marlena
Przyczajenie

no właśnie MAJĄTEK!! Czy posiadanie blond włosów musi być jednoznaczne z dużymi wydatkami?
Stary 2009-04-23, 12:53   #10
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 300marlena Pokaż wiadomość
no właśnie MAJĄTEK!! Czy posiadanie blond włosów musi być jednoznaczne z dużymi wydatkami?
przecież jest dużo tanich, wydajnych i dobrych masek/odżywek nadających się do blond włosów ja polecam przede wszystkim Kallosa Latte (ok20zł za litr!) mi wystarcza na kilka ładnych miesięcy polecam także kompresy z Joanny (ok6zł za 250ml) Jedwab na końcówki - 24zł za 100ml z Joanny a wystarcza mi na ok 7-8miesięcy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 14:52   #11
ewciab123
BAN stały

Witam No własnie dlaczego trzeba mieć tzw. " dojścia" aby uzyskać jakis rabacik. Przyznam ,że ja też często zaglądam do Super Pharmu, ale nie dostałam jeszcze żadnego kuponu. Promocji jest mnóstwo ale kuponu nie posiadam. Proszę o jakieś info Dzięki
ewciab123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 16:05   #12
weegirl
Zakorzenienie

Ooo... czyżby ktoś tutaj miał rozdwojenie jaźni i, w dodatku, reklamował pewną sieć sklepów?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 16:19   #13
ascka
Przyczajenie

Czemu się czepiasz dziewczyn, że w jakimś konkretnym sklepie kupują? jakby kupowały na allegro byłoby lepiej?
Stary 2009-04-23, 16:24   #14
weegirl
Zakorzenienie

Jesteś ich trzecim wcieleniem? Widzisz, ja się nikogo nie czepiam, po prostu myślę logicznie- 3 trolle zalogowane w tym samym czasie zaczynają pogawędkę o konkretnym sklepie... przypadek? Zresztą, to nie moja sprawa, tylko Moderatorek
Stary 2009-04-23, 16:26   #15
ewciab123
BAN stały

To domena naszego społeczeństwa " czepialstwo"
Stary 2009-04-23, 16:34   #16
weegirl
Zakorzenienie

Ja nie zamierzam kuntynuować tego "dialogu" w tym temacie. Można to robić na PW Z mojej strony EOT
Stary 2009-04-23, 16:43   #17
ewciab123
BAN stały

Wiesz co na razie to nic sensownego nie wniosłaś do tej dyskusji ( patrz wątek ) więc może zmień forum
Stary 2009-04-23, 16:46   #18
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Mam długie blond naturalne włosy i niestety pochłaniają masę kasy i masę czasu
ale uważam się opłaca dla takiego efektu same oceńcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tak to ja1.jpg (152,3 KB, 540 załadowań)

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 17:30   #19
Effervescing Elephant
Zadomowienie

moje blond włosy z natury są kręcone/falowane (czyt. przy okazji przesuszone). Wcale nie są łatwiejsze w utrzymaniu ich w dobrej kondycji..
Effervescing Elephant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 18:25   #20
ascka
Przyczajenie

A stosujesz coś? Czy tak same od siebie są piękne i jasne?
Stary 2009-04-23, 19:12   #21
Śnieżka
Zakorzenienie

ja bym chetnie zafarbowała włoski na blondzik no ale własnie tyle tutaj wątków o pielegnacji włosów niefarbowanych które bywają suche itd.a co dopiero po zafarbowaniu
i własnie ja jestem ciekawa czy istnieje jakiś sposób na piękne włosy farbowane?nie wygladające na zniszczone?
w dodatku naturalnie falowane przez co bardziej suche (ja takie mam )
no i nie wiem farbowac czy nie....nie chce potem miec siana na głowie ale z drugiej strony może uda mi sie jakoś utrzymać fajnie

aha i druga sprawa zauwazylam ze dziewczyny o prostych włoskach maja lepiej bo maja mniej suche włosy i nawet jak zafarbuja to bez szczególnego dbania spoko wyglądaja a jak sie farbnie falowane lub kręcone czyli sa bardziej suche od prostych to trzeba nieźle sie nameczyć zeby nie było siana ;/

np.moja kolezanka ma proste blond włosy i wygladaja cudnie a uzywa szamponu drogeryjnego i czerwonej odżywki elseve jakos szczególnie o nie nie dba a wygladaja super także to zalezy od rodzaju wlosa mi sie wydaje

Edytowane przez Śnieżka
Czas edycji: 2009-04-23 o 20:40
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 20:52   #22
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

CZego ja nie stosuje chyba prosciej by było powiedziec

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 22:52   #23
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

widzę, że zawitała tutaj agencja marketingu szeptanego nieopłacającego reklamy - bany poszły w ruch.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 10:14   #24
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małolata Pokaż wiadomość
Tak, każda. Zwłaszcza czarnooka brunetka i zielonooki rudzielec

Przepraszam za OT, ale nie mogłam się powstrzymać
Stary 2009-04-25, 11:40   #25
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Tak, każda. Zwłaszcza czarnooka brunetka i zielonooki rudzielec

Przepraszam za OT, ale nie mogłam się powstrzymać
O tak, zgadzam się . Nie wyobrażam sobie siebie w jasnym blondzie - to już całkowicie rozmyłoby moją twarz. Zresztą jeśli pomyślę katowaniu włosów rozjaśniaczami, farbami, odrostach co miesiąc, farbowanym blondom mówię stanowcze nie. Mam włosy ciemny blond i chcę jak najdłużej pozostać przy naturalnym kolorze.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:47   #26
zielona87
Zadomowienie

Dbanie o blond włosy jest trudne... zwłaszcza jak są długie i (o,zgrozo!)falowane! Maseczki, nafty, oliwki, oliwy, jedwabie, jajka, miody, piwa, maski, odzywki, jonizacje... Ja spędzam sporo czasu z jakimś klajstrem pod czepkiem... czasami zawinę głowę w folię... coś mi spłynie po czole... współlokatorzy sie trochę podśmiewają,ale ja uwielbiam ten kolor. Uwielbiam siebie w blondzie
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 16:48   #27
deSireeeee
Raczkowanie

blond włosy są najtrudniejsze do pielegnacji. im jasnejsze tym sa słabsze. Pozatym cięzko zapuscic ale ja uwielbiam blondzik

deSireeeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 09:25   #28
MisiakxDD
Przyczajenie

Smile Dot.: Czy blondynkom jes łatwiej...dbać o włosy?

Ja mam ciemne blond włosy, ale chciała bym mieć jasny blond. Znacie jakieś sposoby na rozjaśnienie włosów bez użycia farby? Kiedyś czytałam, że trzeba przepłukać 2 razy w tygodniu włosy wodą z rumiankiem stosował już to ktoś?
MisiakxDD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 11:15   #29
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

i łatwiej i trudniej. Łatwiej w tym sensie że jest więcej kosmetyków dla blondynek
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 15:52   #30
aante_e
Miss Pudernica

Mam naturalny jasny blond, nigdy nie farbowałam i nie mam zamiaru. Włosów mam bardzo dużo, ale są one cienkie. Najszybciej niszczą się końce i niestety blond włosy od razu tracą połysk, stają się matowe, takie 'zmechacone'. Za to przy intensywnej regenaracji sa zdrowe, błyszczą...ale za to są miękkie jak włosy niemowlaka Także znalezienie kompromisu jest trudne - u mnie najlepiej sprawuje się pielęgnmacja bezsilikonowa, Wax, wcierki. Oleje raz na jakiś czas, bo nakłądane za często przyspieszają przetłuszczanie, włosy stają się oklapnięte, mimo że oleje nakładam na końce.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości