|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szkoły w Niemczech (NRW)
Mam problem.
![]() I co dalej? Myślałam o takiej szkole jak "Berufsschule" tylko czy ktoś wie więcej na ten temat? Z góry piszę, że nie chcę iść na studia ale zrobić zawód i do pracy. Czy ktoś zna jeszcze jakieś inne szkoły do których mogę iść po HP, a następnie praca? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szkoły w Niemczech (NRW)
Przemecz sie jeszcze rok i zrob Realabschluss na twojej Hauptschule, bedziesz miala wiecej Chancen na Ausbildungsplatz.
Bo szczerze mowiac, tylko z Hauptabschluss bedzie Tobie ciezko. Ludzie z matura robia tez Ausbildung i pracodawce ich preferuja. A czemu nie chcesz robic mature jak bym mogla sie Ciebie zapytac? Moja kolezanka jak ty skonczyla Hauptschule tylko z Realabschlussem. Zrobila Ausbildung jako Krankenschwester i stwierdzila ze to nic dla niej i robi teraz na Abendschule mature ich chce studiowac.
I trace my fingers in patterns along your skin and if ever there was a moment to be able to freeze time, God, this would be it - this would be it. ♥ że wiesz, że chcesz, że tęsknisz. tyle możesz powiedzieć, a milczysz. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szkoły w Niemczech (NRW)
hm... ja mysle ze mozesz zawod zrobic jezeli chcesz. Ja mam inny problem bo mowia mi ze matury niezrobie bo w 9 klasie w Gesamtschule jestem i mam 15 lat.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

I co dalej? Myślałam o takiej szkole jak "Berufsschule" tylko czy ktoś wie więcej na ten temat? Z góry piszę, że nie chcę iść na studia ale zrobić zawód i do pracy. Czy ktoś zna jeszcze jakieś inne szkoły do których mogę iść po HP, a następnie praca? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi