|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia do oceny
Witam,
Od jakiegoś czasu posiadam aparat. Zawsze bardzo lubiłam pstrykać zdjęcia, ale właśnie było to tylko pstrykanie. Na chwilę obecną jest kilka zdjęć, które nawet wyszły. Wszystko trzymam u siebie na komputerze, chciałabym żeby ktoś obejrzał to obiektywnym wzrokiem. Ocenił, zasugerował coś, napisał na co mam zwracać większą uwagę. Konstruktywna krytyka mile widziana ![]() A oto radosna twórczość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Zdjęcia do oceny
Muszę zacząć od tej kwestii - zapamiętaj na zawsze - nie ma zdjęć, które jak piszesz "WYSZŁY", są zrobione świadomie i takie które po kilku kielichach pstryka wujek Władzio, mówiąc, że pomimo litra w dupci wyszło mu...coś...
1 - nie wiem o co biega...są tablice przy drodze tego koloru, a tu za nią oko - może to POLICJA !!! 2 - poruszone - dlaczego ??? 3 - szum taki, że strach - postaraj się odszumić następnym razem - warto - wierz mi ![]() 4 - moim skromnym zdaniem ( choć ja się nie znam ) jedno z lepszych z tej serii, ale kompresja ( chyba ) zabiła efekt... 5 - za ciasno i znów szum...postaraj się zapanować nad KADREM i ziarnem... Pozdrawiam i życzę samych dobrych ujęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
widze ze lubisz nocne to moze odwolam sie do tych wlasnie.
Co sugeruje: kup statyw, tylko taki nie lzejszy niz kilogram. Na poczatek wystarczy Ci taki za troszeczke ponad stowe, jak Ci sie spodoba zabawa to kupisz cos lepszego. Bez tego nie dasz rady zrobic nieporuszonego zdjecia. Oczywiscie mozesz kombinowac z zamiennikami typu murek, woreczek ryzu, ramie kolezanki ale to jest bez sensu. Po drugie, wychodz na zdjecia jeszcze przed zachodem, znajdz sobie jedna dwie trzy dobre miejscowki blisko siebie i czekaj na granatowe niebo. Twoje zdjecia maja czarne otoczenie, to nie wyglada dobrze. Granat, polmrok doda zdjeciom uroku, sprawi ze nie beda takie nudne. Po trzecie zastanow sie co chcesz miec na zdjeciu - jezeli maja to byc latarnie to obejdz budynek od sciany do sciany i zastanow sie w ktorym momencie Twoj motyw glowny wyglada najlepiej (czyli 2/3 zdjecia nie zajmuje czarna plama), jezeli to ma byc budynek to zroc uwage na to co bedzie otwierac i zamykac zdjecie - gora i dol kadru ( nie podoba mi sie przypadkowe ciecie dolu kosciola -nie wiem - Piotra i Pawla? ) Po piate ustaw balans bieli, (najczesciej wystarczy jak dasz kolo 4000k) twoje zdjecia sa za gorace, kompletnie nie panujesz nad balansem bieli Po szoste jezeli masz lustrzanke to rob zdjecia w rawach, potem bez problemu obnizysz badz podniesiesz jeszcze temperature. Po siudme, ustawiaj raczej wyzsza przyslone, mysle ze f9 bedzie idealne. Latwiej bedzie Ci zapanowac nad ostroscia. Po osme nie przepalaj zdjec (lampy lampy i jeszcze raz lampy) Po dziewiate planuj kadry zanim wyjdziesz z domu. Mam nadzieje ze choc troszeczke Ci pomoglam, zycze milej zabawy, fotografia nocna jest cudowna Edytowane przez secura Czas edycji: 2010-04-14 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pożyczyłam statyw od koleżanki. to jest efekt. oprócz ramki nic w zdjęciu nie zmieniałam.
Proszę o konstrktywną krytykę ![]() eh.. nie chce się obrazem załadować :/ spróbuję pózniej Edytowane przez beatrishka Czas edycji: 2010-04-22 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie widze zdjecia
o, jest na flickr. I jest o niebo lepiej ![]() Edytowane przez secura Czas edycji: 2010-04-22 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej, nie znam się na profesjonalnej fotografii, mam jakąś cyfrówkę - ładna jest i mała , nie wielka cegła jak nie które
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.