|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
przystojny eks-współlokator..
Hej,
widziałam, że często dobrze doradzacie także i ja postanowiłam zwrócić się z prośbą o radę. Może od początku.. od niedawna wynajmuję pokój w domu studencko-absolwenckim, gdzie mieszka 15 osób. Spodobał mi się jeden ze współlokatorów, ale niestety nie mieliśmy okazji zbyt dobrze się poznać, ponieważ on bardzo rzadko był na miejscu. Gadaliśmy może ze 3 razy, raz podwiózł mnie autem do centrum (sam zaproponował). No i dzisiaj jak wróciłam po świętach, dowiedziałam się, że się wyprowadził Nie mam do niego żadnego kontaktu... jedynie mogę zdobyć nr kom od współlokatorów, no ale... nie wiem pod jakim pretekstem miałabym do niego napisać, ponieważ bardzo mało o nim wiem a mianowicie: znam imię i nazwisko (uprzedzając - nie ma on konta ani na fb ani nk), wiem, że nie ma dziewczyny, wiem jaki kierunek studiów skończył, ile ma mniej więcej lat i jakim autem jeździ (w sensie - widziałam to auto, marka jakaś nie znana, więc może coś o to auto zapytać? że niby też chce sobie kupić.. chociaż to takie naciągane). Nie wiem czy mu się spodobałam - był bardzo miły, ale może po prostu dla każdego taki jest. No i teraz nie wiem... czy zdobyć ten jego nr i napisać pod jakimś pretekstem (tylko jakim..) ? Czy sobie odpuścić? Rzadko mi się ktoś podoba, a on mi się bardzo spodobał, więc trochę szkoda tak odpuścić, a w sumie nic nie tracę.. z drugiej strony gdyby chciał kontaktu to pewnie sam by się o to postarał...Ehh... poradźcie |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przystojny eks-współlokator..
Zapytaj czy nie ma notatek z jakiegoś przedmiotu który miał na studiach
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Hmm.. to chyba też nie bardzo, bo skończył studia pare lat temu i jego studia nie mają nic wspólnego z moimi. No a w dodatku jeden ze współlokatorów studiuje ten sam kierunek, który on skończył, więc już prędzej jego mogłabym o to pytać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli dobrze rozumiem to nie wiedziałaś, że będzie sie wyprowadzał. Napisz mu, że zdziwiłaś się, że już z wami nie mieszka, zapytaj jak nowe lokum, co u niego. Tak naturalnie, po co szukać naciąganego pretekstu?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
wpadnij na niego w autobusie i pod pretekstem "co słychać" pogadaj, może spontanicznie rzuć "może kiedyś skoczymy na piwo pogadać" jak będzie Tobą zainteresowany to zareaguje - jak udał że nie słyszy lub zaczyna się wykręcać, że nie wie kiedy będzie miał czas itd to daruj go sobie i nigdy więcej przypadkiem nie spotykaj
jest jeszcze jest jeden sposób, niech znajomi urządzą imprezę i jego też zaproszą i wtedy będziesz miała szansę z nim porozmawiać ale pamiętaj żeby się nie narzucać
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie. Po co jakieś głupie, zmyślone wymówki. Prosto z mostu ;p Tzn. nie od razu, że ci się podoba i ci go brakuje czy coś Poproś kogoś ze znajomych o jego nr i napisz tak po prostu jak do znajomego co u niego słychać i czemu tak nagle się wyprowadził.
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() napisać np ze szkoda ze sie wyprowadzil bo uwazalas go za fajna osobe i szkoda ci zrywać kontakt
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie mówię dziewczyny, że macie dobre pomysły, ale już nie przesadzajcie
Na początku czasem taka nutka niepewności i kombinowanie ma swój urok. Autorko - powodzenia!
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby takich facetów było więcej
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
.
|
Cytat:
zapros go na kawe. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
Odpowiadając na posty: Owszem, nie wiedziałam, że się wyprowadzi. Owszem, jeździ autem a nie autobusem, zresztą tak czy siak ciężko wpaść na kogoś specjalnie w dużym mieście. Hmm... chyba macie rację, że najprościej byłoby napisać wprost, zaprosić. Aleee... boję się
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Ja myślę jak reszta koleżanek
Najlepiej napisać prosto z mostu, co u niego słychać, gdzie teraz mieszka. Pytasz czy to nie będzie dziwne jeśli do niego tak napiszesz a go nie znasz, jak by na to nie patrząc pisanie do niego pod byle jakim pretekstem też by było w tym przypadku dziwne ![]() Wiec nabierz odwagi i bierz się w garść żeby ktoś Ci go nie ukradł hihiPowodzenia
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A nie możesz namówić współlokatorów, żebyście się wszyscy (wraz z Twoim Upatrzonym) np na piwo spotkali? Na imprezce byłoby łatwiej o kontakt.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To by wyszło tak naturalnie całkiem przypadkiem
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba pod koła musiałaby mu wpaść, bo gość jeździ własnym autem i nie korzysta z komunikacji miejskiej
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony może to wyglądać jak zwykła ludzka ciekawość co też jest naturalne, w końcu chłopak wyprowadził się z dnia na dzień, chciałabyś wiedzieć co takiego się stało, czy wszystko w porządku, ot zwykła ludzka troska
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście, że... PISZ, zgadzam się z dziewczynami
Nic nie tracisz, a możesz zyskać. Też napisałabym coś w stylu czemu się wyprowadził tak szybko, gdzie teraz mieszka i jeśli facet odpisze miło, a raczej da się to wyczuć to wtedy zaproponowałabym spotkanie na piwko czy tp. Naprawdę jak najbardziej uważam to za dobry pomysł, bo czemu niby nie? Nie zawsze mężczyzna musi robić 1 krok, to już nie te czasy Powodzenia
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

Nie mam do niego żadnego kontaktu... jedynie mogę zdobyć nr kom od współlokatorów, no ale... nie wiem pod jakim pretekstem miałabym do niego napisać, ponieważ bardzo mało o nim wiem a mianowicie: znam imię i nazwisko (uprzedzając - nie ma on konta ani na fb ani nk), wiem, że nie ma dziewczyny, wiem jaki kierunek studiów skończył, ile ma mniej więcej lat i jakim autem jeździ (w sensie - widziałam to auto, marka jakaś nie znana, więc może coś o to auto zapytać? że niby też chce sobie kupić.. chociaż to takie naciągane). Nie wiem czy mu się spodobałam - był bardzo miły, ale może po prostu dla każdego taki jest. No i teraz nie wiem... czy zdobyć ten jego nr i napisać pod jakimś pretekstem (tylko jakim..) ? Czy sobie odpuścić? Rzadko mi się ktoś podoba, a on mi się bardzo spodobał, więc trochę szkoda tak odpuścić, a w sumie nic nie tracę.. z drugiej strony gdyby chciał kontaktu to pewnie sam by się o to postarał...

Poproś kogoś ze znajomych o jego nr i napisz tak po prostu jak do znajomego co u niego słychać i czemu tak nagle się wyprowadził.

)