|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prostownica z gazety.
Witam. Dzisiaj widziałam całkiem ładnie i porzadnie wygladajaca prostownice z gazety. Gazeta kosztowała 39 zł,niestety nie wiem jak sie nazywa. Swita mi cos ze trend albo trends. Ma ktorach was ta prostownice ? Jak sie sprawuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prostownica z gazety.
nie mam pojęcia o czym mówisz, ale odradzam. Lepiej dołóż jeszcze ze 20 zeta i kup w sklepie ;>
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
maszToCoChcesz dobrze mówi ; ))))
takie rzeczy z gazety są ... hmm... do dup.y. szybko sie psują.
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() a wykonywane są tak o, byle jak, byleby było. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
i znaj sobie sprawę z tego, że ze sklepu masz z gwarancją a z gazety raczej nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
szkoda byłoby mi dać 39 złotych na coś co użyję góra kilka razy
![]() nie spodziewaj się cudów po takich gazetowy bajerach.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oj nie, nie zaryzykowałabym użycia prostownicy gazetowej na moich włosach... Prostownice ogólnie niszczą włosy, a byle jakie prostownice niszczą BARDZO.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie szkoda Ci włosów - kupuj.
Ja nawet na te za 59,99 zł z gwarancją bym się nie połakomiła ![]() Moim skromnym zdaniem nie opłaca się dwa razy wyglądać jako tako i zabłysnąć na imprezie, a potem mieć włosy, delikatnie mówiąc, spalone...
![]() |
#9 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Taka dobra prostownica zaczyna się w okolicach 130 zl na allegro (tyle kosztują starsze efalocki, czasem trochę mniej, ale generalnie ceny w okolicach 150 zl to normalka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A mnie bawi, że żadna z was, jak widzę, nie testowała takiej czy innej prostownicy z gazety, a wiecie najlepiej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dodam jeszcze, że nigdy się nie zepsuła i do dziś leży gdzieś tam w szafce.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No wybacz ja moją pierwszą prostownice kupiłam w supermarkecie w prawdzie ale za ok 20 zł, szklane płytki (4 lata temu) prostownica pewnie działa do dziś ale moje włosy do dziś po niej płaczą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A ja uważam, że możesz spróbować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
odradzam, pewno jakis bubel.
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie warto.. jak już bardzo chcesz prostownicę to zainwestuj w lepszą.. ( tak jak to sporo dziewczyn już pisało.. )
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak nie kupiła prostownicy z gazety bo
-zapewne jest kiepska i z moimi włosami nie dałaby rady ![]() -pewnie inszczy bardzo włosy - i zapewne szybko się popsuje ![]() Ja bym jednak wybrała się do sklepu po coś lepszego.Sama mam prostownice Zelmera ale niestety nie wiem ile kosztowała,bo dostałam ją w prezencie ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie odradzam kupno. Pewnie popsuje Ci się za jakiś tydzień lub 2 tygodnie, nikt Ci jej nie przyjmie na gwarancję... na wątku Bierdonkowym Dziewczyny kiedyś pisały o prostownicach, zajrzyj tam- Dziewczyny doradzą Ci, jak z jakością, a cena napewno nie będzie się jakoś wybitnie różnić od tej z gazety...
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu kupiła prostownicę z gazetą ( to był jakiś periodyk o fryzurach). Całość kosztowała 19,19 zł. Prostownica była z wymiennymi wkładkami do gofrowania.
Była fatalna: długo się nagrzewała, płytki były z jakiegoś metalu, ostro zakończone i zaginały włosy co kawałek. i oczywiście fatalne, tandetne wykonanie. Do dziś nie wiem, co mnie wtedy podkusiło, żeby ją kupić.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja używam prostownicy którą kupiłam za 25 zł w sklepie i jest bardzo dobra,szybko się nagrzewa,płytki są ceramiczne tyle że trzeba korzystać z róznych odzywek przy prostowaniu bo inaczej się niszczą.uważam więc że trzeba najpierw przetestować dobrze prostownice.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
lepiej zainwestować trochę więcej pieniędzy i kupić bezpieczniejszą sklepową prostownicę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
nie spotkałam się jeszcze z prostownicą z gazety, ale odradzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Serce nigdy nie ma zmarszczek, ono ma blizny.
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- sorry cos mi sie pomieszaly wątki to miało być do wątku chinskiego ciasteczka ![]()
Z miłością jak z masłem. Od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje je w świeżości. Marcel Achard Every girl should use what Mother Nature gave her before Father Time takes it away. Laurence J. Peter |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Szczerze ja bym odradzała, chociażby z czystego strachu i szacunku do moich włosków, bo się regenerują, a było z nimi kiepsko i to można powiedzieć o każdych włosach, że taka prostownica może zniszczyć bardziej niż taka ze sklepu. (ale to oczuwoście tylko moje zdanie!) Ale zrobisz oczywiście jak uważasz, a widzę, że więcej jest głosów negatywnych. Warto się porządnie zastanowić.
and those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear THE MUSIC <3 Edytowane przez devilry Czas edycji: 2010-07-24 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
uważaj na takie prostownice, zniszczysz sobie włosy - i ciężko je będzie zregenerować
Edytowane przez PinkyDoll Czas edycji: 2010-07-28 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie kupuj tej prostownicy! Spali Ci włosy, a potem będzie ciężko je zregenerować.
Ja osobiście długo odkładałam na prostownicę i kupiłam ją w sklepie fryzjerskim, żeby mieć taką która w jak najmniejszym stopniu niszczy włosy. Myślę, że warto poczekać i pooszczędzać trochę żeby mieć pewność jakości i gwarancję niż kupić coś niesprawdzonego byle szybko nawet jeśli nie zamierzasz jej często używać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Uzbieraj sobie pieniądze na lepszą prostownice za 80zł - 120 zł. I zależy jaką chcesz kupić. Z płytkami ceramicznymi czy prostownice parową. Ceramiczna niszy włosy ale ale nie w takim stopniu jak te za 20-30 zł. A parowa nie niszy ich prawie wogóle.. No ale za taką trzeba zapłacić. Lepiej poczekac i odkładać sobie i kupić parową. A jeśli chce z ceramicznymi płytkami to koniecznie z regulacja temperatury. Prosotwnice bez reg. prostuja przeważnie w 200 - 220 stopniach. A z regulacją możesz sobie ustawić 150 - 200 stopni. Ogólnie radzę ci poczekać i odłożyć pieniądze a następnie udać się do sklepu lub salonu fryzjerskiego i kupić porządną prostownicę parową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.