all inclusive- słonecznie i relaksacyjnie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 22:04   #1
whisper_of_the_heart
Raczkowanie

all inclusive- słonecznie i relaksacyjnie

Hej wszystkim
Mam kilka pytań odnośnie wyjazdu wakacyjnego.
Nie jestem osobą, która wyjeżdżała na jakieś dalsze, zorganizowane wakacje wiec dlatego mój post się tutaj pojawia.

Po intensywnym roku postanowiłam w końcu pozwolić sobie na zasłużony odpoczynek i planuję wycieczkę. Jednak tutaj pojawia się już milion pytań w głowie- gdzie, co, za ile, kupić przez internet czy z biura podróży, czy wycieczka all inclusive zapewni mi wszystko czy brać dodatkowe pieniążki, jak tak to ile... itd.

Od zawsze w mojej głowie siedziała Hiszpania i Portugalia, do tego duetu dołączyły Włochy.
Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie najlepiej pojechać żeby cena nie przekroczyła około 2000zł ze wszystkim. Hmm a dodatkowo na jakich stronkach mam szukać czy do jakich biur podróży najlepiej się udać

Dodatkowo super byłoby dowiedzieć się czegoś ciekawego odnośnie waszych wycieczek w te wybrane miejsca
Stary 2016-04-28, 11:54   #2
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dot.: all inclusive- słonecznie i relaksacyjnie

Cytat:
Napisane przez whisper_of_the_heart Pokaż wiadomość
gdzie, co, za ile, kupić przez internet czy z biura podróży, czy wycieczka all inclusive zapewni mi wszystko czy brać dodatkowe pieniążki, jak tak to ile... itd.

Od zawsze w mojej głowie siedziała Hiszpania i Portugalia, do tego duetu dołączyły Włochy.
Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie najlepiej pojechać żeby cena nie przekroczyła około 2000zł ze wszystkim. Hmm a dodatkowo na jakich stronkach mam szukać czy do jakich biur podróży najlepiej się udać

Dodatkowo super byłoby dowiedzieć się czegoś ciekawego odnośnie waszych wycieczek w te wybrane miejsca
Niema znaczenia czy kupisz przez internet czy w biurze, ceny będą takie same. Nawet jak kupisz all inc to weź pieniądze ze sobą bo z pewnością będziesz chciała coś zwiedzić a nie tylko siedzieć na terenie hotelu. A ile to już zależy od Ciebie i budżetu. Wybierz miejsce i sprawdź jakie wycieczki fakultatywne Cię interesują a później sprawdź ile kosztują. Zawsze lepiej wziąć więcej i lepiej by zostało w kieszeni niż jakby miało braknąć
Za tą cenę to chyba tylko 1tydz wchodzi w grę? Jak szukałam ostatnio dla siebie to ciężko było znaleźć Hiszpanię czy Portugalię z all inc za 2tys aczkolwiek ja patrzyłam za 4* hotelami więc możliwe, że 3* znajdziesz.
Osobiście polecam szukać na stronach znanych biur podróży. Czasem robią jakieś promocje i mi np udało się z takiej skorzystać.

Ja byłam z Itaką i exim tours było ok (nie miałam do czego się przyczepić). Teraz będę lecieć z Tui. Znajomy lata z Wezyra i też sobie chwali
Wiem, że Portugalię ma Neckerman

Edytowane przez LittleBeetle
Czas edycji: 2016-04-28 o 11:56
LittleBeetle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-29, 07:57   #3
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez whisper_of_the_heart Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Mam kilka pytań odnośnie wyjazdu wakacyjnego.
Nie jestem osobą, która wyjeżdżała na jakieś dalsze, zorganizowane wakacje wiec dlatego mój post się tutaj pojawia.

Po intensywnym roku postanowiłam w końcu pozwolić sobie na zasłużony odpoczynek i planuję wycieczkę. Jednak tutaj pojawia się już milion pytań w głowie- gdzie, co, za ile, kupić przez internet czy z biura podróży, czy wycieczka all inclusive zapewni mi wszystko czy brać dodatkowe pieniążki, jak tak to ile... itd.

Wydaje mi się, że all incl w interesujących Cię kierunkach za kwote do 2000 tys raczej nie znajdzie
jakieś Egipty czy inne Turcja to tak, ale Europa to szczerze wątpie.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-29, 15:03   #4
Soins
Przyczajenie

Kochana, nie szukaj po biurach podróży, bo tam strasznie zedrą z Ciebie pieniądze i zapłacisz za rzeczy, których kompletnie nie potrzebujesz. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak reklama, ale ja korzystałam z usług pośrednika Start Holidays xxx i w tym roku z pewnością zrobię to samo. Jeśli przejrzysz obecne oferty na lipiec czy sierpień, to sama zobaczysz, że za przelot i hotel z all inclusive możesz zapłacić nawet 1400-1500 zł na cały tydzień :P także luksusowe wakacje za granicą do 2 tysięcy są możliwe - ludzie, którzy twierdzą inaczej, po prostu znają tylko horrendalnie drogie ceny biur podróży
- Życie.

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-04-30 o 08:31 Powód: link
Soins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 12:47   #5
whisper_of_the_heart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soins Pokaż wiadomość
Kochana, nie szukaj po biurach podróży, bo tam strasznie zedrą z Ciebie pieniądze i zapłacisz za rzeczy, których kompletnie nie potrzebujesz. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak reklama, ale ja korzystałam z usług pośrednika Start Holidays xxx i w tym roku z pewnością zrobię to samo. Jeśli przejrzysz obecne oferty na lipiec czy sierpień, to sama zobaczysz, że za przelot i hotel z all inclusive możesz zapłacić nawet 1400-1500 zł na cały tydzień :P także luksusowe wakacje za granicą do 2 tysięcy są możliwe - ludzie, którzy twierdzą inaczej, po prostu znają tylko horrendalnie drogie ceny biur podróży
Właśnie też obserwując ceny w internecie i te w biurach podróży dostrzegłam dość dużą cenową różnicę
Dzięki za informacje
Stary 2016-05-01, 15:13   #6
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soins Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Ja patrzyłam i hotele z all inc+przelotem wychodziły drożej lub podobnie a tutaj jeszcze samemu trzeba zorganizować sobie transport do hotelu itp. Biura mają wykupione miejsca w hotelu i ceny mają niższe niż dla Kowalskiego który wykupi jeden pokój. Ale wszystko zależy od kraju bo są miejsca gdzie faktycznie z biurem się nie opłaca lecieć. Wszystko zależy od oczekiwań i tego czy chce Ci się wszystko załatwiać na własną rękę
Stary 2016-05-02, 09:21   #7
Soins
Przyczajenie

LittleBeetle, wydaje mi się że to zależy od biura podróży. Ja - owszem - korzystając kiedyś z biura podróży zapłaciłam podobną kwotę, ale to był zupełnie inny standard.
A jeśli chodzi o transport do/z lotniska, to można sobie go oddzielnie "dokupić". I własnie to mi się najbardziej podobało w ofercie SH - wszystko sama sobie dokupujesz, o ile jest Ci to potrzebne, a jednocześnie oni zobowiązują się zorganizować to, za co zapłaciłaś. Jeśli komuś nie chce się bawić w takie wybieranie, no to w porządku, najwidoczniej nie musi się martwić o pieniądze No, ale ja bardzo sobie cenię taką możliwość, bo moja (jeszcze!) studencka kieszeń nie narzeka na nadmiar gotówki
- Życie.
Soins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 10:53   #8
kentas
BAN stały

W jakim to ma być terminie? Bo jeśli w sezonie to trudno będzie o przyzwoity hotel. Np. w maju za tyle trafisz świetny hotel w Turcji. W czerwcu w Europie za 2k może być jutro trudno, chociaż np. w Bułgarii trafiliśmy 2 lata temu Calimera Sunny Beach za 1,8, a hotel naprawdę fajny. Ostateczna decyzja odnośnie do kierunku?
kentas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 21:14   #9
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Na tydzien za 2000 polecisz w sezonie do Hiszpani lub Portugalii, ale:
- bez all
- majac szczescie
- organizujac samodzielnie
- niekoniecznie ze swojego miasta
To troche loteria, moze sie cos trafic, a moze nie trafic. Plus trzeba byc elastycznym, jesli ma byc w konkretnym terminie, to szansa naprawde znikoma..
Bulgaria jest za to jak najbardziej mozliwa. Podobnie jak Turcja, Egipt, ale nie wiem czy ktos ma ochote jeszcze jezdzic w te rejony.
Tak to moze Chorwacja, Czarnogora, Albania?
Ale to tez bez all.
Zreszta nie wiem po co brac all, jak tyle dobrego jedzenia czeka w innych krajach. Plus to strasznie ogranicza, wypadaloby chyba pozwiedzac miejsce w ktorym sie siedzi.
Pomysl wyruszac na wycieczke o 9 rano, wracasz o 21, caly dzien jedzenia Ci przepada i dodatkowo musisz cos kupic na miescie, wiec wlasciwie placisz dwa razy. Jak dla mnie srednia opcja.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:37   #10
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Hiszpania lub Portugalia do 2tys. all inclusive? Żartujesz?
Stary 2016-05-03, 19:26   #11
gasolina84
Zakorzenienie

Na teraz na pewno znalazłaby się jakaś oferta, ale w sezonie to bardzo wątpliwe

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 10:46   #12
kentas
BAN stały

Jeśli Hiszpania i Portugalia, w dodatku w sezonie to bez szans jesteście. W takim budżecie tak naprawdę latem mało gdzie pojedziesz z pakietem all. Może Tunezja, albo Turcja, ale to będzie na bank bardzo przeciętny hotel. Gdybyś chciała jechać np. w maju, to dobre okazje bankowo trafisz i w takiej Turcji pogoda powinna być super. W tym momencie na Travelplanet wiszą hotele z Itaki po 999 zł - właśnie ze wszystkim w cenie.
Stary 2016-05-17, 16:09   #13
ronka2
Przyczajenie

Trochę w tym roku się skurczyły możliwości podróżowania, ze względu na zagrożenie atakami odpadnie sporo kierunków niestety. Ja np. w tym roku myślałam sobie o Hiszpani: xxx i tu bardziej jednak stawiałabym na last minute. Oczywiście każdy ma inne wymagania co do miejsca, podróży czy choćby jedzenia więc zdania będą bardzo podzielone. Kiedyś też jeżdziłam na własną rękę ale teraz z dzieckiem nie jest to specjalnie wygodne!Może Wy znacie jeszcze jakieś dobre strony z ofertami last minute?

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-05-18 o 07:00 Powód: link
ronka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 10:54   #14
kentas
BAN stały

Jeśli chodzi o rezerwowanie wakacji to tylko znany i rekomendowany agent, a nie jakieś tam anonimowe firmy - u nas nawet był tak przypadek lokalnie, że babka podpisywała umowy, a sama zgarniała pieniądze, nie przekazywała ich do biura. Teraz jest w więzieniu, ale ludzie mają nauczkę. Czy Hiszpania tylko last? Wcale nie - w tym roku bardziej opłacalne są firsty. Niektóre biura nawet dają gwarancję tego, że last nie będzie tańszy niż first...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości