|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Atomizerki samplerki dla Sonomy?...
Dziewczyny, zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Kilkakrotnie kupowałam perfumy w sklepie internetowym małej niszowej wytwórni Sonoma Scent Studio, której zapachy bardzo cenię i lubię. Perfumiarka Sonomy, Laurie Erickson, ma na swojej stronie także blog, w którym pisze o swojej pracy nad perfumami, o pomysłach na nowe zapachy, o swoim ogrodzie, o innych zapachach, które ceni itp. Ostatnio zajrzałam tam i zorientowałam się, że Laurie poszukuje na użytek swojej wytwórni małych szklanych samplerków (2-3 ml), łatwych w montażu (najlepiej wkręcanych) i dobrze psikających, aby sprzedwać w nich próbki swoich perfum (dotychczas były dostępne tylko w fiolkach z patyczkiem). Z postu, który zamieściła na blogu wczoraj wynika, że jednak niełatwo znaleźć odpowiednie samplerki. http://sonomascent.wordpress.com/ Wiem, że podobne poszukiwania były podejmowane przez nasze Wizażanki, ale wiadomości o tych poszukiwaniach rozstrzelone są bardzo w czasie i po różnych wątkach porozdrabniane, dlatego założyłam nowy wątek, bo nie wiem, czy coś takiego udało się ostatecznie znaleźć. Pomyślałam sobie, że można by Laurie pomóc (to bardzo bezpośrednia i miła osoba, miałam okazję się przekonać), a tym samym wypromować nasz skromny kraj na polu perfumeryjnym i podesłać Laurie ofertę polskiej firmy - przedtem przez nasze Wizażanki sprawdzoną. Macie konkretne propozycje?... Mnie się kołacze po głowie firma Przełom z Krakowa, ale jakiś problem tam był, no i wiem, że Quality podobnych samplerków używa, ale nie pamiętam, czy udało się ustalić, skąd oni je biorą?... Będę wdzięczna za sugestie - ale by było fajnie, gdyby Laurie wybrała samplerki z Polski ![]()
![]() |
#2 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Dot.: Atomizerki samplerki dla Sonomy?...
Przełom ma szklane samplerki, ale one są wciskane nie wkręcane. Montaż nie jest trudny, ale wymaga trochę siły.
Mają też atomizerki większe też wciskane, ale z tymi większymi miałam problem taki, że wydawało mi się, ze jak użyję za dużo siły do montażu to je zgniotę ![]() Quality ma właśnie te małe samplerki wciskane z Przełomu ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Olu, bardzo dobre samplerki na 2,5-3 ml można dostać tu:
http://www.fambudsc.pl/opakowania_kosmetyczne.php Minimalna ilośc to 600 szt. (4 x 150), cena ok. 0,55 zł /szt. Są na wcisk i nie przeciekają. Polecam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Jeszcze małe uzupełnienie: cena 1 szt. 42 gr + VAT 9 gr + przesyłka próbek 20 zł Pocztą Polską, lub 40 zł kurierem. Jestem taka mądra bo anka_res kupowała takie niedawno (dla mnie też) i wszystkiego się dowiedziała ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-04-29 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ano właśnie, te plastikowe są superowe, posiadam sporo dzięki Dominice
![]() ![]()
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-04-29 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Szklane buteleczki możesz znaleźć w hutach szkła, ale oni wtedy nie mają zazwyczaj w ofercie tej części rozpylającej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Przypomniało mi się, ze Meping jeszcze ma, ale dość drogie niestety ![]() ![]()
![]() |
#7 |
never say no to panda
|
ja mogę zaproponować Unicom - ale minimalne zamówienia niemałe (zresztą ceny też :/):
Butelka szklana model CF 3ml, gwint 13/415 5 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 260 EUR/1000 sztuk 10 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 240 EUR/1000 sztuk Butelka szklana model CF 5ml, gwint 13/415 5 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 270 EUR/1000 sztuk 10 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 250 EUR/1000 sztuk Butelka szklana model CF 10ml, gwint 13/415 5 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 330 EUR/1000 sztuk 10 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 310 EUR/1000 sztuk Butelka szklana model CF 12ml, gwint 13/415 5 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 350 EUR/1000 sztuk 10 000 sztuk, cena netto EXW Warszawa: 330 EUR/1000 sztuk
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-04-29 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
O z Unicomem też rozmawiałam, ale te ilości dla mnie zaporowe były
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane
![]() bardzo Wam dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłałam przed chwilą maila do Laurie z Waszymi propozycjami (napisałam, że to nie ja je wyszukałam, napisałam) - w Kaliforni właśnie wstaje świt ![]() Bardzo jestem ciekawa, czy w ogóle ją oferta polskich hut zainteresuje - ale patriotkami jesteśmy i trzymamy kciuki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.