|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z sala pomocy !!!
Hey hey dziewczeta. Mam mały problem z frekwencja na weselu.
Prosze o rady i z góry dzieki
Edytowane przez barbara83 Czas edycji: 2010-05-09 o 16:48 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z sala
a jak będą ulożone stoły? bo jeśli w U albo coś w tym rodzaju, to można je ułożyć grupowo, ja myślałam o takiej sali, gdzie stoliki były w L- i wtedy wyglądała na ogromną, a w grupach, rozłożone po sali, znacznie lepiej
masz może zdjęcia tej sali? |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
stoły sa okragle wiec planujemy zamiast 10 osób przy stoliku posadzimy 8, może bedzie lepiej no ale tak czy siak parkiet duzy. A oto zdjecie sali
Edytowane przez barbara83 Czas edycji: 2010-05-09 o 16:21 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie duża sala może nie będzie najgorzej, po 2 osoby mniej przy stoliku to dobry pomysł gdyby było Boże Narodzenie to walnęłabym choinkę do kąta ![]() w większych odstępach te stoliki albo wynajmijcie statystów ![]() ciężka sprawa ![]() te stoliki można bardziej do parkietu przesunąc, pod ścianami będzie więcej miejsca, ale to nie będzie się tak rzucać w oczy jak pusty parkiet Edytowane przez sweetieSS Czas edycji: 2010-05-09 o 17:37 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
no jak widzisz nie ciekawie, rodzina mnie wystawila do wiatru, ja sie im kiedys odwdziecze he he
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
a może doprosić dalszych znajomych w miejsce tych, którzy zrezygnowali?
ja bym chyba tak próbowała...taką salę optycznie powiększy wisząca u sufitu dekoracja z materiałów, od razu zrobi się przytulniej ja bym może jeszcze zaproponowała jakies stoliki pod ścianami: 1. jakiś z kredkami i malowankami dla dzieciaczków, w którymś rogu sali 2. stół z kawą i herbatą w dzbanuszkach + ciasta 3. stół z dekoracjami typu pływające świece etc a na nim ksiga życzeń To pomysły rodem z wesel na których byłam, może coś się przyda
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A wypada tak zapraszac kogos na 3 tyg przed weselem? sama nie wiem niby dobry pomysł no ale taki gosc moze sobie roznie pomyslec i jeszcze sie obrazic. Mam juz metlik w glowie, juz i tak tyle mam na głowie a tu teraz jeszcze ci goscie narobili mi takiego problemu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się nie obraziła, gdyby ktoś mnie zaprosił bo duża część rodziny odmówiła, gdybym tylko mogła to bym przyszłaa gdzie mieszkasz, może ja przyjdę? a nie brałaś pod uwagę, że tyle osób Ci odmówi? to sporo osób, tak nagle i na tak krótki czas przed ślubem zrezygnowali
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Wiekszosc z nich poprostu wyjechala za kasa za granice, lub poprostu juz tam sa no i urlopy planuja w innych terminach.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Może w rogu sali ustawisz złożony z kilku stolików tzw. stół wiejski: z kiełbasami,wędzonymi rybami, kiszonymi ogórkami, smalcem itp. to też sprawi, że sala nie będzie wydawała się aż taka duża.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że tam jest jakby osobny parkiet na stoliki
a gdyby je ustawić na tym parkiecie do tańca? czy to nie wchodzi w grę? u mnie na sali stoły też są osobno w takiej wnęce jakby wydzielonej, ale jak u mnie zrobi się mało osób to po prostu stoły zostaną ustawione na parkiecie gdzie będą tańce |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale nie byliśy źli, w końcu pomyśleli akurat o nas. I poszliśmy wszyscy tyle, że to było miesiąc przed a u Was to każdy dzień na wagę złota teraz a nie macie jakichś znajomych, których nie prosiliście a chętnie byście ich widzieli na weselu? pomysł z ustawieniem stołów na parkiecie do tańca też jest sensowny
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym zrobiła gdzieniegdzie dekoracje - np w rogach, osobny barek z winami czy jakimiś droższymi alkoholami, może i stolik z napojami - gdyby komuś się zachciało, a obsługa nie zdążyła donieść - zawsze można podejść i zabrać
![]() Sama tak planuję, bo sala w której będzie wesele jest przewidziana na 120 osób, a ja będę mieć tak mniej więcej 80-90 - o ile wszyscy przyjdą!. Tak więc przewiduję dekoracje ze świec i kwiatów w kątach, jakiś barek a alkoholami, może z napojami też. Dodatkowo myślę, że jakieś dekoracje z tkanin lub balonów też wypełnią miejsce
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
no jesli chodzi o stol z alkoholami juz tam taki stoi jesli zauwazylyscie na zdjeciu, jest przy scianie z lewej strony no ale mysle te dodatkowo mozna wstawic jeszcze ten z wedlinami itp. Mam jeszcze pomysl zrobic duze serce balonowe i gdzies po drugiej stronie parkietu go wcisnac, tylko ze boje sie ze, dzieci sie za niego wezma i dlugo nie postoi to moje serduszko
![]() Do wszystkich sle wielkie dzieki za zainteresowaniew moim problemem i rady. Pozdrawiam wszystkie wizazystki.
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dobrym, myślę
pomysłem byłoby po prostu porozsuwanie stołów, żeby były większe przejścia między nimi. Nie wiem, czy to wina tego niefortunnego ujęcia z oddali, ale sala wygląda na ogromną, a wszystkie stoliki są "skotłowane" w kącie. Jakby je porozsuwać byłoby optycznie luźniej i ładniej. I nie przejmuj się, doproś kogoś z młodych, fajnych znajomych - nie będą się obrażać, że zostali domówieni w czyjeś miejsce! ![]() Powodzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Prosze o rady i z góry dzieki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może nie będzie najgorzej, po 2 osoby mniej przy stoliku to dobry pomysł
gdyby było Boże Narodzenie to walnęłabym choinkę do kąta 

pomysłem byłoby po prostu porozsuwanie stołów, żeby były większe przejścia między nimi. Nie wiem, czy to wina tego niefortunnego ujęcia z oddali, ale sala wygląda na ogromną, a wszystkie stoliki są "skotłowane" w kącie. Jakby je porozsuwać byłoby optycznie luźniej i ładniej.