|
Notka |
|
Przygody z suszeniem ubrań
|
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Suszarka bębnowa - cud techniki.
Nie wyobrażałam sobie dziecka w domu bez tego cudownego urządzenia.
Szalałam z radości, gdy w końcu przyszła: biała, niemal pachnąca nowością, moja upragniona suszarka aka oszczędność miejsca aka oszczędność czasu aka oszczędność energii aka... Na "dzień dobry" urządzenie przywitało pokój dzienny, bo w łazience czekało miejsce na element mocujący ją na pralce. Jako, że łazienka mała - nie było niestety możliwości ustawienia sprzętów obok siebie, suszarka nie miała wyjścia i docelowo miała znaleźć się właśnie na pralce. Ad 1. Bardzo szybko okazało się, że oszczędność czasu jest złudna.
Ad 2. Oszczędność miejsca w wydaniu suszarki kondensacyjnej - oznacza koniec z wizytą gości. Niektórym może to wyjść na plus, bo goście z obłędem w oczach sami uciekną i więcej nie wrócą (nareszcie spokój), choć niekoniecznie wszystkim...
Ad 3. Oszczędność energii... chyba cieplnej...
Z biegiem czasu nauczyłam się używać roweru stacjonarnego jako wieloramiennej suszarki na ubrania nie nadające się do suszarki bębnowej. Nauczyłam się także mądrze kupować - tylko takie ubrania, które można suszyć w w/w. Nie ominęła mnie także lekcja cierpliwości - cierpliwie czekam na przypływ gotówki, kiedy to rachunki nie będą już dla mnie takim szokiem. Suszarka spełniła także rolę lekarza - jako jedyny lek na kolki u mojego dziecka. Żaden Sab Simplex, żaden Infacol, żaden Esputicon, Espumisan, czy Debridat nie spowodowały tak długiego trwania dwumiesięcznego niemowlęcia - w bezruchu, we śnie, bez płaczu i napinania się - jak jednostajny szum chodzącej suszarki. Bywało, że kładłam się na podłodze z malcem na sobie - i były to jedyne 3 godziny przespane bez żadnej przerwy - w ciągu całej doby ![]() A poza tym zadowolona nawet jestem ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-05-26 o 02:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suszarka bębnowa - cud techniki.
![]() ![]() ![]() ale podoba mi sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie kiedy potrzebowałam coś w domu zrobić, a mały pulpet sprawiał problem w postaci ryku "bo_cokolwiek" a kręgosłup mi już od noszenia opadał z sił - wkładałam Ją do leżaczka, leżaczek umieszczałam w łazience - tak, by na wprost swych oczu miała suszarkę i miałam z głowy nawet na dwie godziny. Niewiarygodne jak ten seans Ją wciągał. Dziękowałam opatrzności, że wzięłam suszarkę z "okienkiem" ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
podoba mi się ta część o spaniu
![]() ![]() trochę się zainteresowałam tematem suszarek, bo sama myślę o kupnie, dlatego mam wrażenie, że model, który opisujesz był niezbyt rozbudowany i chyba już mocno leciwy
#7 |
Zakorzenienie
|
Ten model wbrew pozorom wcale stary nie był 2 lata temu, kiedy go nabyłam, wtedy był z nowszych... i tani też z resztą nie był - Hoover Vision HD -> KLIK. Ale jak się kupuje po raz pierwszy to tak na prawdę żadna interetowa opina (których przeczytałam sporo) nie uchroni przed pewnymi zdarzeniami.
Teraz to już mądra jestem, że trzeba kupić z funkcją suszenia w niższej temperaturze, bo kupiłam z funkcją prasowania a potem się okazało, że to funkcja DO prasowania, czyli suszy ... na mokro ![]() ![]() Niestety większego wyboru nie miałam, bo trzeba było kupić dopasowaną do nadstawki, która stoi na pralce, musiałam więc połączyć modele (bo pralkę też Hoover-a mam).
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-05-30 o 21:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
choć perypetie zapewne okraszone nutą zdenerwowania, szczyptą bezradności ale przede wszystkim potężną garścią optymizmu i realizmu - oceniłam najwyższą liczbą gwiazdek
![]() choć nie przeczytałam wszystkich historii prezentowanych w tym dziale - Twoja wydaje się być "z życia wzięta" a nie naginana na potrzeby konkursu - stąd ocena ![]() PS. co do usypiania dzieci suszarką ... koleżanka miała faceta (!) który uwielbiał zasypiać przy dźwięku suszarki czy pralki ![]() ![]() ![]() życzę wygranej ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dobra historia
![]() ![]() Mój TŻ jak był mały to usypiał go odkurzacz i mówił,że nie raz się zdarzało,że mama mu włączała odkurzacz bo inaczej nie chciał zasnąć, także dzieci mają różne upodobania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę przerażające są te opisy suszarki Hoover... Z tego, co wyczytałam na forum wynika, że z suszarek Electroluxa, w niskich temperaturach można suszyć w suszarce z pompą ciepła, czyli Heat Pump. I dodatkowo suszenie w niej jest ok. 2X tańsze, niż w zwykłych kondensacyjnych. Ma też program ułatwiający prasowanie, ale można wysuszyć w nim do sucha, tylko ubrania się tak nie gniotą. I do prasowania lepsza jest jednak ta Iron Aid, z systemem parowym. I też suszy do sucha. Ale w obu suszarkach można wybrać poziom wysuszenia rzeczy- mogą być wilgotne albo suche. Cytat:
![]()
Zbieram gwiazdki (prawy górny róg) na czajnik w konkursie Electrolux: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432199 ![]() Edytowane przez 13_minut Czas edycji: 2010-06-03 o 20:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.