|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Matura
Mam pytanie odnośnie matury z angielskiego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Matura
Tez mam ten sam problem, pisanie czytanie itp. ok, ale sluchanie z plyt- cos strasznego, jak nauczyciel mowi to ok jakos rozumiem, ale te plyty okropienstwo..
ale mysle, ze najlepszym sposobem jest porostu sluchanie jak najwiekszej ilosci takich wlasnie plyt ![]() trzeba sie za to zabrac, bo ten czas tak szybko leci i zaraz my bedziemy pisac mature ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
niepotrzebnie zakładasz kolejny wątek
![]() ale : po prostu słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać ![]() ![]() oglądaj angielską telewizję, słuchaj radia po angielsku, rób listeningi z płyt (możesz kupić sobie na allegro jakiś używany podręcznik z płytką, często też są w gazetach, albo na stronie Cogito, poszperaj w necie ![]() i ucz się słownictwa ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jedyny sposób to dużo słuchać. Przede wszystkim rób dużo testów, ale też słuchaj piosenek po angielsku próbując wyłapać poszczególne słowa, oglądaj filmy/seriale po angielsku, najlepiej dodatkowo z angielskimi napisami
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja dziś zdawałam angielski rozszerzony
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oglądaj tv w języku angielskim, dużo filmów, najpierw bez napisów/ lektora i później możesz ten sam film z lektorem oglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.