|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wiekna prawko ;)
Hej, mam pytanie. W lipcu kończę 18 lat, i chciałabym zacząć robić już prawko.. Niektórzy mówią, że można je robic 3m-ce przed osiemnastką,Czy ktoś wie jak to dokładnie jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wiekna prawko ;)
Zapraszam do sąsiedniego wątku, tam na pewno uzyskasz wszystkie odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Po co zakładać nowy wątek... ![]() Oto link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503743
![]() |
![]() |
#3 |
... choć nie Westwood
|
Tak, możesz zacząć robić 3 miesiące przed osiemnastką, ale zdać egzamin możesz dopiero od dnia skończenia 18 lat (zapisać możesz się wcześniej- polecam mieć paszport).
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ok, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witaj oczywiscie jak bedziesz chciała zapisac sie na egz przed ukonczeniem 18 paszport jest konieczny i zgoda rodzicow Taki druczek powinni miec w Twojej szkole jazdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a jeśli robię najpierw kursy przed ukonczeniem 18 roku to nie potrzebuje paszportu, tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
W sumie nie, bo na egzamin i tak nie pójdziesz nie mając 18 lat. A w ośrodku, przy zapisywaniu tego nie wymagają, przynajmniej u mnie nie wymagali.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak zaczynma sie kurs nie majac 18 czyli dokladnie te 3 miesiace wczesniej to w Twojej szkole jazdzy daja ci taki druczek do wypełnienia ze rodzice czy prawni opiekunowie zezwalaja na to. Na egz mozna zapisac sie juz nie majac jeszcze 18 ale date egz wyznacza ci juz po ukonczeniu 18 dlatego potrzebna jest ta druga zgoda rodzicow Na to ze mozezsz pojsc na egz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ale ja np nie mam paszportu tylko dowód osobisty ( tzw. tymczasowy ) bo zdecydowałam kiedys w ostatniej chwili, że pojade na Słowację i wymagali paszportu lub dowodu, a że szybciej wyrabialidowód to właśnie na niego sie zdecydowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A paszportu w takich sytuacjach to głównie używa się dlatego, że nie ma się dowodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.