|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
depilacja a pekniete naczynka
hej dziewczyny, prosze o pomoc, bo mam problem z depilacja nog.czesc watkow na ten temat przegladnelam,bylo sporo pochlebstw o laserach czy o wacie cukrowej, lecz ja dalej nie znalazlam metody dla siebie.zawsze golilam nogi, lecz moje wlosy sa ciemne, mocne i geste, wiec juz po paru godzinach po goleniu zaczynaja odrastac i nogi sa nieprzyjemne w dotyku.myslalam o wosku badz depilatorze, tylko ja jednoczesnie mam skore z tendencja do pekania naczynek krwionosnych i slyszalam ze wtedy od wosku czy depilatora moga bardziej popekac.ile w tym prawdy? jaka metoda depilacji polecacie w moi przypadku? na laser mnie nie stac niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: depilacja a pekniete naczynka
Cytat:
Ja mam podobną sutuację co ty!!! To prawda,że jeśli występują teleangiektazję tj popękane naczynka depilacja,woskiem, czy depilatorem jest zabroniona. Sama mam popękane naczynka na nogach, i na nieszczęście zrobiłam raz woskowanie nóg i ... na tym razie się skończyło!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
może jeszcze pomogła by elektroliza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na poczatku jest wątek rzastin o depilacji, jak pisze Marta niestety depilarot , czy wosk odpada. jesli ma się taka skłonnośc to niestety nawet po zamknieciu naczynek u specjalisty nie mozna depilować w taki sposob, bo zamyka sie naczynka istniejsące , zas nie zapoboega to tworzeniu sie nowych. polecam wit C od wewnatrz i wzmocnienie również skóry tą witamina i wyszukiwarke , bo takie tem były
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, sama mam problemy z moimi nogami, tzn. bardzo mi puchną i pękają naczynka. W związku z tymi problemami byłam ostatnio u chirurga. Spytałam się go, czy depilacja laserowa lub depilatorem może wzmożyć pękanie naczynek, a on zaprzeczył. Przyznam, że zdziwiła mnie trochę jego odpowiedź, choć nie ukrywam, że właśnie taką chciałam usłyszeć. Na logikę to taka "agresywna" depilacja obciąża naczynka. Zastanawiam się nad zakupem depilatora przez elektrolizę i boję się, że pogorszę taką depilacją stan moich nóg. Szukam w internecie dokładnych informacji na temat takiej depilacji oraz jej skutków ubocznych, ale nie łatwo je znaleźć ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.