|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kot przestał się załatwiać
Moja kota jest ze mną od października, ma niecały rok, po sterylizacji. Je cały czas tę samą karmę, załatwia się do kuwety. Od 3 dni kuweta jest czysta. Nie znalazłam w mieszkaniu żadnych kup, nic nie czuć i trochę się martwię, bo wychodzi na to, że od 3 dni się nie załatwia. Czy mam się martwić czy poczekać jeszcze chwilę i dopiero się martwić? Poza tym zachowuje się normalnie, je, szaleje i się tuli.
Edytowane przez merigold277 Czas edycji: 2014-07-10 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KOTerator
|
Dot.: Kot przestał się załatwiać
Moja Sonia też nie załatwiała się kilka dni. U weta dostawała przez kolejne dni codziennie lewatywy, doustnie parafinę w dużych ilościach, jadła mało i tylko mokre, dostawała leki przeczyszczające na receptę, miała codziennie usg i w końcu wet palcem dosłownie wyciągnął z niej kupala, później kilka dni puszczała śmierdzące bąki.
Nie czekałabym do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
3 dni? Bezwzględnie do weta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A siku też nie robi? Mój kot na suchym walił po dwa kupale dziennie, więc trzy dni nicnierobienia byłyby niepokojące. Ja bym poszła do weta. Jeśli je tylko mokre lub jest na barfie, to poczekałabym jeszcze (my barfujemy i kupa jest właśnie co trzy dni). Jeśli nie sika, to bezwzględnie do weta.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pierwsze co mi się nasunęło na myśl, to problem z nerkami. Jednak skoro kotka zachowuje się normalnie, to może gdzieś nalała, tylko jeszcze nie wiecie gdzie? Jednak trochę czasu minęło od założenia tego wątku, więc moje pytanie brzmi: Jak wyjaśniła się sprawa z kotką?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.