![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() potrzebna pomoc z prezentem dla rodziców
Mam taki problem mianowicie wybór prezentu dla rodziców. Chciałabym kupić im coś większego ponieważ w tym roku obydwoje kończą 40 lat, myślałam więc o jakimś wspólnym prezencie. Niestety brak mi pomysłów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to bateria do laptopa... Nie jest to może jakiś super pomysł no ale przynajmniej praktyczny ponieważ w tej chwili laptop kompletnie nie działa bez zasilacza. Jednak mam w związku z tym problem - szukam baterii do laptopa Toshiba Satellite M100-166 ( taki numer znalazłam na laptopie), niestety nigdzie nie moge takiego znaleźć są tylko albo do po prostu M100 albo jakieś M100 ST i jakiś numer... Dlatego tez bardzo prosiłabym o waszą pomoc, może akurat ktoś się orientuje w tych zagadnieniach i mógłby mi coś doradzić. Byłabym też wdzięczna za wszelkiego rodzaju inne pomysły oraz wasze zdanie czy taki prezent to dobry pomysł...
Dziękuję za wszystkie próby pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: potrzebna pomoc z prezentem dla rodziców
Sorry ale ja na urodziny nie chciałabym dostać baterii do laptopa
![]() Może zafunduj im wyjście do teatru? Weekend w ulubionym miejscu? Nad morzem? Kolacja w super restauracji? Coś żeby miło wspominali a nie baterie...
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
JA bym dała zabieg dla dwojga w spa lub gabinecie kosmetycznym, ala twoj wybór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się zgadzam z dziewczynami, wolałabym dostać cos czego sama sobie nie zafunduję w danym momencie, np. kolacja w fajnej knajpce, weekend w górach itp (wszystko zależy od Twoich możliwości finansowych)
Baterię pewnie mogą sobie sami kupić bez problemu.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a co powiesz na album z ich wspólnymi zdjeciami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzień w świecie sauny i aqua parku dla dwojga, wychodzi tanio.
Bateria? be |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Niestety nie zafunduję rodzicom wyjazdu czy coś ponieważ 1) mama jest tak zapracowana że nie może wziąźć urlopu no ale powiedzmy że to mniej ważna sprawa 2) nie mam tyle kasy!!! kochani mam niecałe 15 lat... Nie mam pojęcia ile kosztuje spa czy coś takiego ale nawet gdyby było mnie stać obawiam się że taty by to jakoś nie cieszyło... zeszyt ze wspólnymi zdjęciami... hmm niezły pomysł, co prawda daliśmy coś takiego ostatnio dziadkom na rocznicę ale pomyślę o tym, może gdyby to jakoś fajnie zrobić to byłoby dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
U mnie godzina w świecie sauny to 26,00, świat sauny plus wodne zabawy to 36 zł
![]() ![]() Mówię o aqua parku, może warto zafundować im półtorej godziny w świecie sauny, albo czymś podobny? Albo masaż, spa nie jest drogioe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
faktycznie niedrogo myślałam że ceny są wyższe... Tylko wciąż martwi mnie kwestia czy tacie jako mężczyźnie będzie się to podobać i jakoś nie widzę go szalejącego w aqua parku
![]() A gdzie taką ofertę masz? To bym się tam może rozejrzała jakbym ie wymyśliła nic innego. Edytowane przez arista 27 Czas edycji: 2010-05-05 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz rodzeństwo to koszt prezentu, o jakim mówi Muszynianka nie będzie zbyt duży.
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Na pewno jest to lepszy pomysł niż zakup baterii do laptopa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No to świat sauny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Niestety jestem jedynaczką...
Ok musze przyznać że powoli się przekonuję do tej sauny ![]() Edytowane przez arista 27 Czas edycji: 2010-05-05 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zależy z jakiego miasta jesteś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
z Warszawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jest tutaj dużo warszawianek więc na pewno któraś ci pomoże znaleźć coś o odpowiedniej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
a może kubki ze zdjęciem? pisałaś, że mama jest zapracowana. za każdym razem kiedy w przerwie w pracy będzie piła kawkę na pewno poprawi sobie humor takim prezentem
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie dobry pomysł ale niestety kubków, filiżanek to obydwoje mają mnóstwo i nie jestem pewna czy ucieszyliby się z kolejnego...
I bardzo prosiłabym wszystkich mieszkających w Warszawie o polecenie jakiegoś miejsca w którym mogłabym wykupić rodzicom jakiś pakiet sauną czy coś takiego... Edytowane przez arista 27 Czas edycji: 2010-05-05 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Są gusta i guściki. Ja nie chciałabym dostać takiego prezentu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Rodziców wyślij na jakiś spacer,albo gdzieś a ty może coś spróbujesz ugotować. Zaprosisz potajemnie jakiś znajomych,rodzinę i urządzisz imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mogę coś ugotować ale robię to i tak czasem np w wakacje bez żadnej okazji więc nie będzie eto takie odświętne. Po za tym rodzice i tak robię wielką imprezę dla rodziny i znajomych na działce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ja osobiście też nie, ale jest sporo osób którym się to podoba i myślę że rodzice lubią takie pierdołki dostawać od dzieci. tymbardziej że autorka ma 15 lat, więc ciężko oczekiwać od niej jakiegoś droższego prezentu
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie no stać mnie chyba na coś ciut lepszego od kubka ze zdjęciem... Po za tym najbardziej mi zależy na tym żeby podobało się rodzicom a później będę najwyżej kombinować jak zrobić żeby było mnie na to stać
![]() Dla tych którzy patrzą tylko na ostatnie wpisy jeszcze raz proszę o polecenie jakiegoś miejsca gdzie mogłabym wykupić jakiś fajny pakiet dla rodziców np z sauną czy coś. ![]() Edytowane przez arista 27 Czas edycji: 2010-05-05 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja wykonałabym samodzielnie wielki album ze zdjęciami, biletami pamiątkowymi i innymi rzeczami, które można przytwierdzić do kartek albumu
![]() Podaję link http://images.google.pl/images?hl=pl...og&sa=N&tab=wi Na Wizażu też jest forum, pooglądaj, poczytaj. Wszystko możesz wykonać sama z materiałów - papieru, wstążek, tasiemek, guzików, kalek, brokatu, cekinów, kolorowych pisaków, drukarki... ![]() Będzie kreatywny prezent, moim zdaniem o wiele lepszy od baterii do laptopa... ![]() Mogę prosić o klik w baner w moim podpisie? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No wiem to jest niezły pomysł, pomyslę nad tym ale szczerze mówiąc kojarzy mi się to bardziej z rocznicami ślubu i jednak bardziej dla dziadków, którzy właśnie sobie troszkę powspominają itd. Tym bardziej że właśnie coś takiego daliśmy niedawno dziadkom na rocznicę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Urządź im w domu romantyczną kolację, a później poślij do kina
![]() Wiem, wiem... Głupi pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ee tam każdy pomysł jest dobry, po prostu nie każdy nadaje się do danej sytuacji... Żeby tak mieć gwarancję że będzie wtedy cos fajnego w kinach to mogłabym sobie postanowić że kupię im bilety, niestety ciężko to przewidzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej psiapsiółki rodzice nie wychodzili razem nigdzie, bo wiecznie zapracowani, bo zmęczeni, bo cośtam. A ona niepewna, ale za moją radą na gwiazdkę kupiła im 2. karnety do kina na Opowieść Wigilijną 3D. Było to ich pierwsze wyjście do kina od X czasu i pierwsze 3D. I jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki znajdują teraz co jakiś czas parę godzin, by wyskoczyć na coś 3D do kina ![]() Także czasem trzeba rodziców troszkę "przymusić" do znalezienia czasu i wyjścia razem - do kina, teatru, galerii sztuki, spa, na basen, saunę i tym podobne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kino 3D to może być to, więc też uważam, że nie taki głupi ten pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() druga opcja to trochę większy wydatek, ale może warto ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.