|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kilka porad jednoczesnie-bardzo prosze!!;)
Witam
Wiec po mojej kilkugodzinnej wycieczce po forum fryzjerskim wizazu wywiedzialam sie ze podciecie koncowek nie przyspieszy porostu wlosow tylko poprawi ich wyglad-i to jest pierwsze pytanie czy tak do konca jest ![]() ![]() ![]() ![]() serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: kilka porad jednoczesnie-bardzo prosze!!;)
to jak szybko wlosy rosną(ok 1-1,5cm miesiecznie)tez troche zalezy od genetyki, podcinanie nie wpływa na gestposc ani na wzrost, raczej na wyglad, jezeli ta odzywka ci słuzy to ja stosuj, pij drożdze : łyżeczka drozdzy piekarniczych+łyzeczka cukru lub miodu, rozetrzec, zalac wrzącym mlekiem lum wrzacą wodą trzy czwarte szklanki, ostudzic i pić dwa razy dziennie przez 6 tygodni
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja polecam odżywkę do włosów Henna Treatment Wax (dostępny do włosów blond lub ciemnych) w aptece za około 20 zł.
Z tymi drożdżami tobym uważała bo drożdże pęcznieją w żołądku i mogą Ci zaszkodzić. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Drożdze mogą też uczulić (jak wszystko zresztą). Ja jestem uczulona na tabletki z drożdży, które brałam kiedyś na poprawę kondycji cery. Po drożdzach zawsze dostawałam wysypkę na łokciach i kolanach. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja jestem zwolenniczką drożdży- sama od paru lat stosuje drożdże w tabletkach- lewitan- na mnie działają b.pozytywnie
![]() Z odżywek polecam Henna Treatment Wax, ampułki Radical lub serię Złota Linia pantene pro-v (co aktualnie używam- też mam zniszczone -rozjaśnianiem włosy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
napewno nie rosną w żoładku!! ale moze jak ktoś jest alergikim to moze i moga uczulić, narazie nie słyszałam o takich reakcjach, raczej o dorych skutkach kuracji
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
na porost i wypadanie rewelacyjne sa tabletki silica i nie drogie a na zniszczone wlosy jesli stac cie maska Biotherm Re.source.Ja co miesiac farbuje wlosy i to zazwyczaj rozjasniam i stosuje prostownice a ze ta odzywka wspaniale nawilza je to moge to robic bez obaw.I jeszcze kosmetyki firmy Ekinos mi odratowaly wlosy po dekoloryzacji z czarnych!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bambi dzieki, a moglabys mi powiedziec cos o tych tabletkach np. z czego one sa, cena w przyblizeniu itp?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
sa to tabletki z witaminami,mineralami i ziolami na wzmocnienie wlosow,skory i panokci.Ja za 100 tabletek(1 opakowanie) zaplacilam 27zl.Polecila mi pani w aptece ze sa tanie a maja taki sam sklad jak te drogie.A co do koncowek to ja tez mam strasznie zniszczone ale narazie nie obcinam bo przez to obcinanie juz od 2 lat nie moge zapuscic na dłuzsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.